✅سلام. من برادر بزرگ و خواهر کوچکي دارم که پدر و مادرم بين من و آنها فرق ميگذارند
دوشنبه 27 اردیبهشت 1400 11:51 AM
خلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
✅پرسش:
سلام. من برادر بزرگ و خواهر کوچکي دارم که پدر و مادرم بين من و آنها فرق ميگذارند،لطفا کمکم کنيد که از اين وزع در بيام.ممنون ميشم از کمکتون
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌺پاسخ:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
از نظر اسلام، برای هر یک از افراد خانواده در قبال حق و حقوقی که بر ذمه دیگری دارد، وظایفی نیز معین شده که تنها در سایه رعایت آن می توان، انتظار سعادت و خوشبختی طرفین را داشت. در احادیث به فرزندان و رعایت حقوق آنان توجه ویژهاى شده است. برخى از این احادیث به تبیین جایگاه فرزندان در خانواده و تأثیرى كه بر حیات مادّى و معنوى والدین دارند، پرداختهاند.
رعایت عدالت در برخورد با فرزندان حقی است كه در روایات به آن امر شده، تا جایی که اعتراض پیامبر به پدرى كه فقط یكى از دو فرزندش را در حضور هر دوى آنها بوسید، نشانه ای از اهتمام اسلام به رعایت عدالت در میان فرزندان است.
با توجه به نکته فوق دقت داشته باشید میان اعتراض نسبت به حقوق برآورده نشده از سوی والدین با این كه فرزند چه انتظاری از والدین خود داشته که برآورده نشده، فاصله زیادی وجود دارد؛ زیرا چه بسا ممکن است که:
اولاً: چیزی که فرزند خواستار آن است، حقّش نباشد،
ثانیاً: ممکن است درک طرفین از نحوه عملکرد والدین به گونه ای متفاوت باشد که باعث سوء تفاهم گردیده باشد.
به این معنی که ممکن است آنها از دید خودشان واقعا تبعیضی بین شما و خواهر و برادرتان قائل نشوند، اما رفتار آنها از زاویه دید شما تبعیض آمیز به نظر آمده باشد.
با اینحال می توانید با آنها صحبت کنید و نظرتان را در کمال آرامش و ادب با آنها در میان بگذارید. دقت داشته باشید که بیان این مسائل شکل انتقاد به عملکرد آنان را به خود نگیرد؛ زیرا انتقاد نیز آدابی دارد که به نظر می رسد شایسته نیست که بدون داشتن مهارت در این زمینه وارد این عرصه شد.
به هر حال اگر خواستید نسبت به والدین خود انتقاد داشته باشید، سعی نمایید به این نکته بیندیشید که چگونه انتقادتان را مطرح كرده و طوری بیان کنید که روابطتان آسیب ندیده و خدای نکرده دل آنها را از خود نرنجانید.
در این زمینه می توانید با همکاران گروه مشاوره هم صحبت کنید.
موفق باشید
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️ @pasokhgoo5