0

ده راهنمایی ساده برای اینکه الگوی تغذیه و زندگی سالم برای فرزند خود باشیم

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

ده راهنمایی ساده برای اینکه الگوی تغذیه و زندگی سالم برای فرزند خود باشیم
سه شنبه 21 بهمن 1399  11:23 AM

 

 

کودکان در سالهای اول زندگی، به شدت از والدین خود الگو می گیرند. از این رو برای تضمین آینده بهتر برای فرزندان، شایسته است که والدین روش زندگی سالم و تغذیه صحیح را از سنین پایین و به شکل عملی به کودکان بیاموزند. در این مقاله به ده راهنمایی ساده برای اینکه الگوی تغذیه و زندگی سالم برای فرزند خود باشیم، اشاره می نماییم.
۱) عادات صحیح تغذیه ای را با مثال به فرزند خود نشان دهید. مثلا سبزیجات، میوه ها و غلات کامل را به همراه وعده های اصلی غذایی و یا به صورت میان وعده مصرف نمایید. بگذارید فرزندتان ببیند که شما دوست دارید که سبزیجات خام را بجوید.
۲) برای خرید مواد غذایی در سوپرمارکت، فرزندتان را همراه خود ببرید و به او در مورد خرید مواد غذایی سالم تر و منافع آنها توضیح دهید. به کودک خود بگویید که سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، لبنیات و غذاهای پروتئینی از چه منابعی و چگونه به دست می آیند. به کودکان اجازه دهید تا پس از آموزش شما، مواد غذایی سالم را انتخاب نمایند.
۳) در آشپزخانه از خود خلاقیت نشان دهید. غذاها را با اشکال جالب و متنوع تزئین نمایید و برای آنها اسامی جالب مثل اسم افراد را انتخاب نمایید. مثلا یک سالاد را که کودک در تهیه آن کمک کرده، به نام او بنامید و یا کودک را تشویق کنید که یک میان وعده غذایی سالم به کمک سریال کم شکر، میوه های خشک و شیر کم چرب درست نماید.
۴) برای همه افراد خانواده یک نوع غذا درست نمایید. از درست کردن غذاهای جداگانه حاضری و مورد پسند کودکان پرهیز کنید. یک غذای سالم را برای همه افراد خانواده درست نموده و به کودک بیاموزید که همه اعضاء خانواده باید همین غذا را میل نمایند.
۵) عشق و علاقه خود را به فرزندتان با در آغوش گرفتن، بوسیدن و صحبت کردن به آنها ابراز نمایید، به جای آن که آن را با دادن شکلات و شیرینی نشان دهید. زیرا دادن شیرینی برای ابراز محبت یا به عنوان پاداش، به کودکان می آموزد که این خوردنی ها از غذاهای معمولی بهتر هستند. وقتی کودک غذای خود را نمی خورد، نباید آن را با شکلات و شیرینی جایگزین کرد.
۶) سر میز غذا به همدیگر توجه کنید. در مورد موضوعات شاد و غیر جدی صحبت کنید. تلویزیون را خاموش نمایید و با تلفن صحبت نکنید. از دادن پیام و چک کردن پیام ها با تلفن همراه نیز پرهیز کنید. از هر گونه استرس بر سر میز غذا اجتناب نمایید.
۷) به کودک اجازه دهید از میان چند غذای سالم یکی را انتخاب نماید. مثلا از میان چند میوه، یکی و از میان سبزیجات، دو تا را برای شام انتخاب نماید، به جای آن که به اجبار یک غذا را به او بدهید.
۸) در طول شبانه روز به کودک بیش از دو ساعت اجازه تماشای تلویزیون یا استفاده از کامپیوتر و تلفن های هوشمند را ندهید.

۹) کودک را به ورزش و فعالیت بدنی تشویق نمایید و آن را به صورت یک فعالیت مفرح برای کل خانواده درآورید. به جای نشستن در خانه و تماشای تلویزیون، با کودک برای پیاده روی، دویدن ویا دوچرخه سواری به بیرون از منزل و پارک بروید.
۱۰) برای کودک خود یک الگوی غذایی مناسب باشید. غذاهای جدید را خودتان امتحان کنید و مزه و بوی آنها را برای کودک شرح دهید. هر از گاهی، یک غذای جدید و سالم پیشنهاد دهید و در کنارش، یک خوراکی را که کودک دوست دارد قرار دهید. غذاهای جدید را وقتی کودک گرسنه است پیشنهاد دهید، ولی از به کار بردن زور و اجبار در مورد غذاهای جدید اجتناب نمایید.

https://choosemyplateprod.azureedge.net/sites/default/files/tentips/DGTipsheet12BeAHealthyRoleModel.pdf

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها