حجتالاسلام والمسلمین حمید شهریاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که به طور حتم وقتی مسئولیتی را میپذیریم باید به صورت تمام وقت عهدهدار آن مسئولیت باشیم اظهار کرد: در مسئولیتپذیری باید تمام تعهداتی را که برعهده ما گذاشته شده است انجام بدهیم. بدون تردید اگر در مسئولیتپذیری، خداوند را مد نظر داشته باشیم و اینکه خدا تنها علت وعلل عالم هستی است و همواره به این مسئله توجه کنیم متوجه میشویم که خداوند متعال برای اجرایی منویاتی که در قرآن و سنت بیان شده است به تاسیس خلافت و ولایت الهی اشاره داشتهاند و این مسئولیت را بر عهده انسان گذاشته است.
وی گفت: اینکه خداوند انسان را خلیفه الله میخواند برای انسان ایجاد مسئولیت میکند. بر همین اساس و این عنوان الهی، اولیای امور یعنی کسانی که متصدیان امر هستند و مسئولیت برعهده دارند باید حس کنند که جانشین خداوند برای اجرای اوامر الهی در روی زمین هستند. این مسئله میتواند حس مسئولیتپذیری را در جامعه افزایش بدهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به شاخص مسئولیتپذیری گفت: یکی از شاخصهای مسئولیتپذیری این است که این حس معارضاتی دارد و باید از این حس دوگانگی که در وجود انسان شکل میگیرد پرهیز کنیم. از جمله این احساسات دنیاگرایی و دنیا طلبی است. مسئولین نباید دنیاطلب باشند حالا فساد و فساد انگیزی که جای خود را دارد. معمولاً وقتی کسی به فکر خویشتن است نمیتواند به فکر ملت خودش باشد. در انتخابها باید دقت کنیم که چه فردی حس مسئولیتپذیری بیشتری دارد و در این عرصه باید بسیار دقت کنیم. این شاخصه مهم در رفتارها و مردم گرا بودن افراد خود را نشان میدهد.
شهریاری گفت: مسئولیتپذیری باعث میشود که انسانها در هر سمت و مسئولیتی که هستند دغدغه مردم را داشته باشند و این حس مسئولیتپذیری در رفتار، کردار و گفتار افراد بروز و ظهور پیدا میکند. مردم هم باید حس مسئولیتپذیری داشته باشند. اگر مردم نتوانند در ابتدای امر مسئولیتپذیری را در خود تقویت کنند هرگز نمیتوانند این حس را از مسئولین خود درخواست کنند. مهمترین مولفه مسئولیتپذیری وظیفهگرایی است که از سوی مردم رخ میدهد. مردم مسئول هستند که در قبال انتخاب خود در هر زمینهای پاسخگو باشند. وجه شاخص این موضوع این است که افرادی باید از سوی مردم انتخاب شوند که دغدغه رفع مشکلات را داشته باشند و حس مسئولیتپذیری به بهترین شکل ممکن در وجودا آنها ساری و جاری باشد.