ظرفیت باطری گوشی ها به کدام سمت می رود؟
سه شنبه 4 آذر 1399 4:07 PM
ظرفیت باتری از جمله انتخابهای سخت خریداران موبایل می باشد. امروزه همه کاربران از موبایل های اسمارت به دنبال موبایلهایی با دوام شارژ بالا هستند و متاسفانه تعداد گوشیهایی هوشمند با باتریهای با میزان ماندگاری و ظرفیت بالا خیلی کم می باشد.
در عوض آن، تکنولوژی هایی چون امکان شارژ سریع یا امکان شارژ بدونسیم در چند سال اخیر محبوبیت و گسترش بالاتری پیدا کردهاست.
بیشتر ما در طول مدت شبانه روز حداقل یکبار نیاز به شارژ مجدد گوشیهایمان پیدا میکنیم. به طور کلی این باور در مردم وجود دارد که ظرفیت باتریها در یک نقطه ثابت شده است و از آن جلوتر نخواهد رفت. البته با در نظر گرفتن برخی ملاحظات ویژه در این مورد این نظر چندان هم نادرست هم نیست.
یک نکته اینکه، نازک ترشدن و کوچکتر شدن هر چه بیشتر موبایلها باعث شده تا امکان بالا بردن ظرفیت باتریها برای تولیدکنندگان وجود نداشته باشد.
در هر حال، برای درک مسیر و فرایند پیشرفت و تغییرات به دست امده در میزان ظرفیت و اندازه باتریهای موبایلهای هوشمند، تحقیقاتی انجام گرفته و مسیر این تغییرات در میان موبایلهای معروف و مدلهای شناخته شده آنها مورد بررسی قرار گرفته.
در بررسیهای انجام شده نتایج بسیاری مشخص شده اما موارد ذیل مهمترین آنها بودند:
هرچند روند کلی امور نشان از افزایش اندازه باتریها دارد، اما اگر میزان افزایش اندازه باتریها ظرف پنج سال اخیر را دقیق تر مشاهده کنیم میبینیم که این افزایش چندان هم قابل توجه نبوده است.
همچنان بیشتر موبایل ها، از باتریهایی با ظرفیت مابین۳۰۰۰mAh و ۳۳۰۰mAh بهره میبرند، چیزی که در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ هم وجود داشت. مثلا موبایل های سری جی ال جی، از ۶ سال تا پیش ذرهای تغییر در اندازه باتری های خود نداده اند.
به این ترتیب، ظرفیت میانگین همچنان در سال۲۰۱۹، کمی بالاتر از ۳۳۰۰mAh است. یعنی اینکه بیشتر موبایلها در نهایت ۱۰ درصد از ظرفیتهای پیشین خود ارتقا در ظرفیت را حاصل کردهاند.
چیزی که مشخص می باشد ظرفیت باطری های موبایل مسیر صعودی دارد، اما تفاوت مابین مدل های مختلف از نظر میزان تغییر در این اندازه ظرفیت، تحلیل این روند را مشکل میسازد.
صرفا با یک نگاه جامع به اطلاعات موجود می توانیم تحلیلی صحیح از شرایط به دست بیاوریم. باتری هایی که ۵ سال پیش دارای ظرفیت بالا محسوب می شدند حالا جز دسته باتری های با ظرفیت میانگین محسوب می شوند.
از طرف دیگر، ظرفیت حاصل شده در موبایل هایی که ظرف یکی دو سال اخیر به بازار آمده اند، مثلا هوآوی p20 pro ، vivo nex و برخی دیگر، نشان از آن دارد که می توان باتری های با ظرفیت بسیار بالا را هم به صورتی که به ظرافت موبایل ضربه نزند در این موبایل ها تعبیه کرد.حالا دیگر باتری های با ظرفیت بالا لزوما با یک گوشی بزرگ و بدهیبت شناخته نمی شوند.
روند کلی افزایش ظرفیت هم این مسئله را تائید می کند. در سال ۲۰۱۹، عمده موبایل های ورودی به بازار از ظرفیت ۳۵۰۰mAh برخوردار بودند در حالیکه درست دو سال پیش از آن ظرفیت باتری ها به طور عمده حول و حوش ۳۳۰۰mAh بود.هرچه عقب تر برویم، این ظرفیت پائین تر می آید.
اگر بتوانیم این روند را به سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ گسترش دهیم پس می توانیم این انتظار را داشته باشیم که طی دو سال اینده ظرفیت باطری موبایل ها از ۴۰۰۰mAh هم بالاتر برود. البته اینکه تمام موبایل ها در ظرف همین دو سال به سمت این سطح از ظرفیت پیش بروند کاملا دور از انتظار است، اما اصلا دور از تصور نیست که سال های بعد این چنین روند یکپارچه ای را شاهد باشیم.
برای خواندن ادامه مقاله "ظرفیت باطری گوشی ها به کدام سمت می رود؟"به لینک زیر مراجعه کنید.
https://www.almanistore.com/where-is-the-battery-capacity-of-the-phones-going/