هتل کاروانسرای عباسی کوه پا
جمعه 9 آبان 1399 7:53 PM
در این مطلب می خوانید :
این بخش یکی از قدیمی ترین و گسترده ترین بخش های استان اصفهان و در حاشیه کویر مرکزی ایران واقع شده است. در شرق این بخش، شهرستان نائین و استان یزد، در جنوب، کویر ورزنه، تالاب بین المللی گاوخونی و دریاچه نمک خارا تشکیل شده اند، در شمال، شهرستان اردستان و در غرب شهر اصفهان قرار گرفته است. بنابر آخرین تقسیمات کشوری در سال !!!۱۳۹ جمعیت بخش کوهپایه حدود ۳۰،۰۰۰ نفر بوده و دارای ۳ شهر (سجزی، کوهپایه، تودشک) به مرکزیت کوهپایه، ۴ دهستان (زفره جبل سیستان و تودشک)، و بیش از ۷۵۰ روستا و مزرعه است.
از آثار و بناهای بجا مانده از دوران مختلف تاریخی می توان قدمت شهر را حداقل به دوران ساسانی نسبت داد، چنانچه ماکسیم سیرو(معمار و باستان شناس فرانسوی ۱۹۰۷-۱۰۷۵)، در کتاب خود شالوده ی بنای مسجد جامع کوهپایه را با توجه به نوع معماری و شواهد تاریخی که در دوره ی صفوی مشاهد نموده، آتشکده ای زرتشتی می خواند. دیگر آثار تاریخی و جاذبه های منطقه شامل آب انبارهای صفوی کوهپایه، بقایای برج و باروی ساسانی شهر، بازار قدیم، کارگاه های عبابافی، قنات ها و باغات، روستای تاریخی قهی، آبگـرم طبیعی ورتون، مزرعه حاج حسن، منطقه کوهستانی جبل و… می باشند.
از عمده مشاغل این منطقه می توان به کشاورزی، دامداری، صنایع دستی اشاره نموده و از محصولات باغات کوهپایه می توان به انار، عناب اشاره نمود.
حیاط نسبتا بزرگی در وسط این کاروانسرا وجود دارد که در اطراف آن ایوانچهها و حجرههای متعدد قرار گرفته است. چهار ایوان در میانه اضلاع این حیاط واقع شده که در پشت سه ایوان، سه دری واقع شده است.
اسطبلها نیز در پشت حجرهها و در اطراف کاروانسرا واقع شده است. چهار برج بلند در گوشههای این کاروانسرا وجود دارد که بر بالای هر کدام از برجها و در سراسر لبه بام کاروانسرا، کنگرههایی با محلهای تیراندازی تعبیه شده که از آن برای حفاظت از کاروانسرا استفاده میشده است.
کاروانسرا عباسی کوهپا با ۹۳۲۰ متر مربع دارای ۲۱ باب اتاق سنتی است.۱۶ اتاق سنتی، ۲ اتاق شاه نشین، ۳ اتاق VIP و ۴ سوئیت.اتاق های شاه نشین کاروانسرای کوهپایه اصفهان در طبقه اول واقع است که در گذشته محل استراحت شاه عباس بوده است. کاروانسرای کوهپایه جزء آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و محل مناسبی برای گردشگری در این منطقه و بازدید از اماکن تاریخی می باشد.
راه ورود به کاروانسرا در ضلع جنوب شرقی آن است . سردر بنا مرتفع است و ایوانچه های دو طبقه ی طرفین آن از امتداد افقی نمای خارجی کاروانسرا پیش آمده و اهمیت بسیاری به ورودی بخشیده اند. ردیف طاق نماهای کوچک و بزرگ ( یک در میان ) و برج های طرفین و کنگره های لبه ی بام و تزئینات آجری براهمیت بنا افزوده و در مجموع، ساختمانی مجلل در کنار میدان روستا پدید آورده اند.
در نمای ورودی، حفره های بازشو حجره ها به بیرون بنا، ورودی را متخلخل و غیر بیابانی نشان می دهد. دستگاهِ ورودی این بنا مفصّل است. در پشت سردر، هشتی وسیعی، با غرفه ها و فضاهایی در دو طبقه در پیرامون آن، واقع است که به تیمچه ای کوچک می ماند.غرفه های طبقه ی دوم این فضا دیواره های مشبک آجری داشته و به واسطه ی آنها، فضاهای ورودی نور می گرفته است. امروزه این دیواره ها از بین رفته است. فضاها و حجره های طبقه ی دوم دستگاه ورودی تهویه ی مناسبی دارد و احتمالاً برای استفاده ی اشخاص و مسافران مهم بوده است.
هم اکنون در بنا کتیبه تاریخ دار وجود ندارد؛ ولی به گفته معمرین روستا، در بنا، کتیبه ای بوده است، حاکی از احداث بنا به سال ۹۹۹ ه ق. اکنون، بر پیرامون داخل سردر، جای خالی کتیبه ای دیده می شود.
از جمله جاذبه های گردشگری و تفریحی نزدیکی این اقامتگاه تور آبگرم، کویر نوردی و دریاچه نمک است که در صورت مهیا بودن شرایط با هزینه ی گردشگران انجام خواهد شد.
بهترین زمان برای سفر به این منطقه فصل بهار و اوایل شهریور ماه تا اواخر آبان ماه می باشد.
آدرس : ۷۵ کیلومتری از اصفهان – کیلومتر ۶۰ جاده نایین – شهر تاریخی کوهپایه-بلوار شهید بهشتی