چه غذایی برای آبله مرغان خوب است؟
پنج شنبه 6 شهریور 1399 5:20 PM
آبله مرغان عفونتی مسری است که معمولا از اواخر زمستان تا بهار اتفاق می افتد. این عفونت بیشتر بر کودکان زیر ده سال تاثیر می گذارد و گاها بزرگ تر ها را هم درگیر می کند و مهم ترین ناراحتی که در کودک ایجاد می کند دانه های ریز روی بدن است که کودک مبتلا شدیدا در تمام مناطق بدن احساس خارش می کند. همچنین این بیماری با تب بالا همراه است زیرا نوعی عفونت می باشد.
درمان آبله مرغان مدتی طول می کشد و در این مدت کودک باید قرنطینه باشد تا بیماری به افراد دیگر سرایت نکند. اعتقاد بر این است که هر فرد فقط یک مرتبه در طول زندگی این بیماری را می گیرد و تماس افرادی که قبلا بیماری را پشت سر گذاشته اند مشکلی ایجاد نمی کند. در این شرایط استفاده از برخی غذاها در رژیم غذایی کودک باعث بهبودی سریعتر او می شود. در این مقاله این غذاها را به شما مامان های اومایی عزیز معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
خوشبختانه آبله مرغان مانند سایر ویروس ها باعث کاهش اشتها نمی شود. بنابراین می توانید در طول آبله مرغان از انواع مواد غذایی زیر برای بهبود سریع تر استفاده کنید:
آبله مرغان ویروسی است که با غذاهای ضد ویروسی مانند سیر و زردچوبه بهبود می یابد. همچنین مصرف ویتامین ث و قطره زینک به عنوان آنتی اکسیدان های قوی باعث بهبود این بیماری می شوند. آبله مرغان دارای ویروس تبخال است. برخی غذاها این ویروس را فعال تر و برخی غیر فعال می کنند. به همین دلیل غذای مصرفی در دوران بیماری بسیار مهم است.
ویروس تبخال هنگامی که مقدار زیادی آمینو اسید در خون وجود داشته باشد نمایان می شود. برای مبارزه با این ویروس باید غذاهای حاوی لیسین مصرف کنید. غذاهای حاوی لیسین عبارتند از:
غذاهایی که باید در آبله مرغان از آن ها اجتناب کنید:
جلوگیری از کم آبی در طول آبله مرغان بسیار مهم است. بدن در طول این بیماری نباید دچار کمبود آب شود تا علائمی مانند تب و ... عود نکند. بنابراین سعی کنید آب، آب نارگیل یا شربت های خانگی را بیشتر بنوشید.
دانه های آبله مرغان بسیار می خارند و بدتر از آن اینکه اگر آن ها را بخارانید عفونی می شوند و یا برای همیشه جایشان باقی می ماند. آنتی هیستامین ها در برخی مواقع توصیه می شود اما مصرف غذاهایی که تاثیر مشابه دارند بهتر است. این غذاها حاوی ویتامین ث هستند و از انواع آن می توان به بروکلی، کلم پیچ، فلفل، پاپایه، کیوی و توت فرنگی اشاره کرد. همچنین مکمل های ویتامین ث نیز با مشورت پزشک مناسب می باشند. غذاهایی مانند کلم پیچ، سیب، اسفناج و پیاز هم تا حدودی مانند آنتی هیستامین ها عمل می کنند.
در طول این بیماری به دلیل تاثیری که بر پوست دارد مصرف مواد غذایی سالم برای سلامتی پوست لازم است و باعث کاهش دانه ها می شود. میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن مانند اسفناج، قارچ و روغن زیتون، روغن ماهی و آواکادو بسیار مناسب هستند. بعد از این که دانه ها از بین رفتند می توانید از روغن نارگیل روی پوست استفاده کنید تا اثرات آن ها سریع تر از بین بروند.
بیماری آبله مرغان یک بیماری سخت برای کودکان محسوب می شود و احتمال ناراحتی و بهانه گیر شدن آن ها در این مدت وجود دارد. بنابراین سعی کنید صبور باشید و او را در بهبود همراهی کنید. بهترین کار بعد از عمل به توصیه های پزشکی استفاده از یک رژیم غذایی مناسب با توجه به نکات گفته شده در این مقاله است تا علائم کاهش یافته و بیماری سریع تر از بین برود.