نظر مراجع عظام تقلید درباره برگزاری سوگواری محرم در شرایط کرونایی
دوشنبه 27 مرداد 1399 10:00 AM
با نزدیک شدن با ماه محرم و ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، ملت ایران و شیعیان جهان به رسم هر ساله خود را برای برگزاری مراسم سوگواری آماده میکنند، اما شرایط جدیدی که به واسطه بیماری کرونا در کشور ایجاد شده، چالشهایی را درباره شکل برگزاری این مراسم ایجاد کرده است؛ به همین مناسبت نظر تعدادی از مراجع تقلید را در این باره بازخوانی میکنیم.
به گزارش ایکنا، با نزدیک شدن با ماه محرم و ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، بازار نظرات و مباحثه درباره نحوه برگزاری مراسم سوگواری در شرایط کرونایی هر روز داغتر و پررنگتر میشود. اما آنچه به عنوان معیار اصیل و فصلالخطاب در زمینه عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) مطرح است، نظرات کارشناسی و عمیق مراجع تقلید است.
چند تن از مراجع عظام تقلید، نظرات خود را در مورد برگزاری مراسم عزاداری در شرایط کرونایی اعلام کردند. برخی از این مراجع عظام به شکل مختصر و برخی در قالب تفصیلی و پاسخ به چند سؤال به تبیین دیدگاه خود پرداختند. مشروح این دیدگاهها در ادامه از نظر میگذرد؛
آیتالله خامنهای
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب، در سخنرانی تلویزیونی بهمناسبت عید سعید قربان در رابطه با عزاداریهای محرم فرمودند: عزاداری را بالاخره به یک شکلی [بر پا] میکنند؛ آنچه بنده میخواهم تأکید کنم این است که در عزاداریها معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت به ما میگویند؛ [یعنی] ستاد ملّی کرونا. خود بنده شخصاً هر چه آنها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه من و تأکید من به همه کسانی که میخواهند عزاداری کنند - هیئات، آقایان حضرات منبریها، صاحبان مجالس، مدّاحها، نوحهخوانها و دیگران - این است: هر کاری میکنید، [اوّل] ببینید آنها چه میگویند. یعنی ستاد ملّی کرونا اگر چنانچه یک ضابطهای را معیّن کرد برای عزاداری، همه ما موظّفیم آن را عمل کنیم. مسئله، مسئله کوچکی نیست، مسئله بسیار مهمّی است. الان یک مقداری مراقبت هست و کنترل هست؛ خدای نکرده اگر چنانچه همین مقدار هم شل گرفته بشود و از بین برود، آن وقت فاجعهای به وجود خواهد آمد که دیگر آن سرش ناپیدا است.
آیتالله شبیری زنجانی
آیتالله سیدموسی شبیری زنجانی، از مراجع عظام تقلید نیز درباره عزاداری جمعی در شرایط کرونا گفت: اگر احتمال ابتلا به کرونا در مراسمات عزاداری وجود داشته باشد، حضور در مراسم جایز نیست.