انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش چهارم
مغز ران ماهی ( نه تا دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 تا 30 گرم ماهی
2/1 ساقه شوید ( ساقه گوشت آلود شوید )
2 قاشق سوپخوری سس بشامل
• پوست ، قسمت های زائد و ستون فقرات ماهی را جدا کرده و گوشت آن را پس از شستن خشک کنید.
• شوید را پس از شستن به مدت 30 دقیقه با بخار بپزید ( با حرارت آب 5 دقیقه ).
• قبل از آنکه شوید بپزد ماهی را اضافه کنید ( البته ماهی را میتوان جداگانه کباب کرد).
• شوید را توسط مخلوط کن به صورت پوره در آورید . سس را به آن اضافه کرده و پوره را در بشقاب بریزید.
• ماهی را چرخ کرده و به پوره اضافه کنید و با قاشق به کودک بدهید.
توجه : میتوانید سس بشامل را با یک عدد سیب زمینی که همزمان با شوید پخته شده است جایگزین کنید.
فیله ماهی با گل کلم ( دوازده ماهگی)
مواد لازم :
30 گرم ماهی
100 گرم گل کلم
1 تا 2 قاشق سوپخوری سس بشامل
• پوست ، زوائد و ستون فقرات ماهی را جدا کنید.
• ساقه های سفت گل کلم را جدا کرده و بقیه آن را به مدت 30 دقیقه با بخار بپزید. قبل از اتمام پخت کلم، ماهی را به آن اضافه کنید و یا جداگانه بپزید.
• گل کلم پخته را خوب نرم کنید و در بشقاب بریزید. ماهی ریز شده را به آن اضافه کنید. سس بشامل را روی غذا بریزید و با قاشق به کودک بدهید.
توجه : انواع کلم ، دارای مقدار زیادی ویتامین ( مخصوصا ویتامین C) و نمک های معدنی ( پتاسیم) بوده و هضم این سبزی برای معده ی ظریف کودک مشکل است .
فقط از هفت ماهگی به بعد میتوان از گل کلم و کلم بروکلی استفاده کرد. انواع کلم های دیگر ( کلم قرمز ، کلم سفید ، کلم بروکسل ، کلم سبز و....) را میتوان بعد از هجده ماهگی به تدریج وارد فهرست غذای کودک کرد.
ماهی قزل آلا ( نه تا دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 تا 30 گرم ماهی
1 عدد سیب زمینی کوچک
1 مشت سبزی سبز ( برگ کاهو ، برگ شلغم ، برگ تربچه ، جعفری و ترخون و...)
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
• پوست و ستون فقرات ماهی را جدا کنید.
• سیب زمینی را پوست کنده ، پس از شستن به قطعات کوچک تقسیم کنید. سبزی ها را بشویید و همه این مواد را به مدت 20 دقیقه بپزید.
• 5 دقیقه قبل از پختن سبزی ها ، ماهی را اضافه کنید.
• پس از پختن این مواد آنها را توسط مخلوط کن به صورت پوره در آورید و نمک را به آن اضافه کنید.
این غذا را میتوانید با قاشق به کودک بدهید.
گوشت بره با پوره بادمجان ( نه ماهگی)
مواد لازم
1 عدد کتلت بره ( گوشت پهلوی گوسفند)
100 گرم بادمجان
4/1 لیموترش
مقدار بسیار کمی نمک
• بادمجان را با پوست بشویید و به مدت 40 دقیقه با بخار بپزید.
• کتلت را سرخ کنید و قسمت وسط آن را که گوشت بی چربی است جدا کرده و چرخ کنید.
• بادمجان را زیر آب سرد بگیرید تا جدا کردن پوست آن به آسانی صورت پذیرد. گوشت بادمجان را در بشقاب ریخته و با چنگال کاملا له کنید تا به صورت پوره ای نرم درآید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. این غذا را با قاشق به کودک بدهید.
توجه : اضافه کردن پنیرهای کرم دار و یا شیر غلیظ به بادمجان باعث خوشمزه تر شدن آن میشود. اضافه کردن مقدار بسیار کمی زیره نیز این غذا را معطر میکند.
منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی