0

عملياتهاي دفاع مقدس > 61/09/27- جنگ نفتکشها

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اقتدار دریایی ایران در جنگ تحمیلی
یک شنبه 26 دی 1389  9:09 AM


حضور مقتدرانه نيروهاي دريايي  جمهوري اسلامي ايران در خليج فارس از روز اول جنگ امكان كوچكترين حركت را از نيروي دريايي دشمن سلب كرده بود. انجام عمليات مرواريد از سوي رزمندگان ناوچه پيكان كافي بود تا صدام هيچگاه به خود اجازه ندهد در خليج فارس دست به جنگ دريايي بزند.

 

 


در اين عمليات جسورانه ناوچه پيكان از نيروي دريايي ايران با حمله به عمق آبهاي عراق و تصرف و انهدام دو سكوي مهم البكر و الاميه و به غنيمت گرفتن تمام تجهيزات موجود در آن اسكله‌ها و سرنگون كردن 13 هواپيماي جنگي و 4 فروند ناوچه و تعدادي از شناورهاي جنگي عراق، درسي فراموش نشدني به دشمنان ايران داد،  كه تا هميشه تاريخ هيچ كس حتي فكر حمله به مرزهاي آبي ايران را نكند. هر چند در راه بازگشت اين ناوچه مورد اصابت موشك‌هاي دوربرد  عراق قرار مي‌گيرد و تعدادي از رزمندگان اسلام به شهادت مي‌رسند.
با كمكهاي فراواني كه متحدان صدام در اختيار او قرار مي‌دهند از قبيل: در اختيار گذاشتن پايگاه و آسمان كشورهاي عربي براي حملات هوايي عليه ايران.
دادن بالگردهاي سوپرفرلون فرانسوي كه قدرت فوق العاده‌اي در جنگ دريايي دارند، هواپيماهاي سوپر اتاندارد كه مجهز به موشكهاي اگزوسه هستند و كمكهاي ديگر، عراق قادر نمي‌شود هيچ حركتي را در خليج فارس انجام دهد.
سرانجام در سال 1366 آمريكا به همراه متحدانش كه در پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) گرد هم آمده‌اند مثل كشورهاي انگليس، فرانسه، هلند، بلژيك و ساير كشورهاي اروپاي غربي به همراه شوروي سابق تصميم مي‌گيرند با اعزام ناوهاي هواپيمابر و ناوهاي جنگي و اعزام نيروهاي نظامي به خليج فارس، ايران را وادار به تسليم كنند.
با اين اقدام دنياي استكبار، جبهه‌ايي ديگر به وسعت دهها كيلومتر از بندر جاسك در درياي عمان تا خور عبدالله در انتهاي خليج فارس بر عليه ايران گشوده مي‌شود.
آمريكائي‌ها موقعيت را براي انتقام گرفتن از ايران به خاطر تحقير آن كشور در به گروگان گرفتن و بازداشت جاسوس‌هاي آمريكايي در تهران مناسب مي‌بينند.
كشورهاي عربي خليج فارس كه با حمايتهاي بي‌دريغ خود از عراق، در واقع با ايران در حالت جنگ قرار دارند، نگران حملات ايران هستند. كويت پرچم ملي خود را از روي كشتي‌ها ي نفتكش ‌برمي‌دارد و پرچم آمريكا را روي آنها نصب مي‌‌‌كند تا مانع از حمله ايران شود. ايران اعلام مي‌‌‌كند اگر در حمله به كشتي‌هاي عربي ترديد كند در حمله به كشتي‌هاي آمريكايي ترديدي نخواهد كرد.
همه دنياي زور و ستم جمع شده‌اند تا با جلوگيري از صادرات نفت ايران و ممانعت از واردات كالاهاي مورد نياز مردم محاصره اقتصادي و نظامي ايران را تكميل و مانع از پيروزي ايران شوند. سرانجام اتحاد شوم شياطين دنيا در خليج فارس دست به كار مي‌شوند و با 50 فروند ناو هواپيمابر، ناوچه موشك انداز ناوشكن رزمنا و نبرد ناو و با استفاده از 000/7 هزار نيروي نظامي غربي كه در اين ناو‌ها حضور دارند و با به كارگيري 90 فروند هواپيماي جنگي فوق مدرن علاوه بر 000/800 نيروي نظامي عراقي و عربي و 610 هواپيماي جنگي عراق در مقابل 200 هواپيماي جنگي و 000/655 نيروي نظامي ايران شروع به ايجاد مزاحمت براي ايران مي‌كنند. در اين شرايط سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با قايق‌هاي انفجاري بدون سرنشين و قايق‌هاي تندرو و زيردريايي كوچك ساخت سپاه به ياري همرزمان ارتشي خود مي‌شتابد و با همكاري يكديگر مانور شهادت را در قسمت وسيعي از خليج فارس به اجرامي‌گذارند و از ورود كشتي‌هاي خارجي به اين قسمت خليج فارس جلوگيري مي‌كنند. كشتي‌هاي خارجي با مشاهده حالت جنگي در خليج فارس، حاضر نمي‌شوند در بنادر كشورهاي عربي نفت بارگيري ‌كنند. نماينده ايران در سازمان ملل متحد اعلام مي‌‌‌كند اگر خليج فارس و تنگه هرمز براي ايران ناامن شود، ايران اين آبراه بين‌المللي را براي تمام دنيا ناامن خواهد كرد. و از سازمانهاي بين المللي مي‌خواهد جلو تشنج آفريني را در خليج فارس بگيرند.
بعد از اين ايران طبق قوانين بين المللي كشتي‌هايي را كه از تنگه هرمز عبور مي‌كنند مورد بازرسي قرار مي‌دهد تا اگر سلاح براي عراق حمل مي‌كنند، از اين كار جلوگيري ‌‌‌كند. مزاحمت‌هاي نيروهاي خارجي مستقر در خليج فارس و درياي عمان شدت مي‌گيرد. جنگ نفتكش‌ها با حمله ايران به كشتي باري ايوان كارليف روسيه كه در حال اسكورت توسط چند رزمناو است، آغاز مي‌شود. بعد از آن يك كشتي ديگر روسي به نام مارشال چخوف بامين برخورد مي‌‌‌كندومنفجرمي‌شود. خلبانان عراقي كه براي حمله به كشتي‌هاي ايراني به آسمان خليج فارس وارد شده‌اند با دستپاچگي و به اشتباه ناو استارك آمريكا را مورد هدف قرار مي‌دهند و نابود مي‌كنند.  
سرانجام آمريكائي‌ها وارد ميدان مي‌شوند وبا تبليغات زياد اعلام مي‌كنند: دو كشتي سوپرتانكر بريجتون و حمل گاز پرنس را كه متعلق به كويت است تا رسيدن به ساحل اين كشور اسكورت مي‌كنند. فرمان عمليات از كاخ سفيد به پنتاگون در وزارت جنگ آمريكا صادر مي‌شود. عمليات اسكورت از سواحل امارات عربي متحده به مقصد كويت آغاز مي‌شود. تعدادي از خبرنگاران خبرگزاري‌هاي بين المللي هم در عرصه كشتي بريجتون حضور دارند و لحظه به لحظه خبر عمليات را با آب و تاب به دنيا مخابره مي‌كنند. آنها از قدرت آمريكا و ناتواني ايران! خبرها و تصاوير زيادي را به دنيا مخابره مي‌كنند. به يكباره در 27 كيلومتري سواحل كويت كشتي بريجتون با مين برخورد مي‌‌‌كند و از شدت انفجار تمام خبرنگاران و خدمه كشتي به همراه تعدادي از نظاميان و ملوانان كشتي‌هاي جنگي آمريكاكه در حال اسكورت هستند، به داخل آبهاي خليج فارس پرتاب مي‌شوند. صحنه خنده داري پديد مي‌آيد. وقتي قدرت آمريكا شكست ميخورد همه‌ي دوربين‌ها خاموش مي‌شوند تا مبادا  يك ثانيه تصوير از اين افتضاح به دنيا مخابره شود.
دوكشتي نفتكش كويتي ديگر كه توسط ناوهاي آمريكايي در تنگه هرمز اسكورت مي‌شوند با مين برخورد مي‌كنند.  با آسيب ديدن كشتي‌هاي كويتي «تكزاكو،بريجتون و بريجستون» و حمله موشكي ايران به بندر احمدي كويت و انهدام يك كشتي ديگر كويتي توسط قايق‌هاي تندروي سپاه، آمريكائي‌ها وادار به عكس العمل مي‌شوند. آنها به يك كشتي باري ايراني حمله مي‌كنند و متعاقب آن مسئولان كشور عربستان به زايران ايراني كه در مكه مكرمه مراسم الهي برائت از مشركان را انجام مي‌دهند، حمله مي‌كنند و تعدادي از هموطنان ما و مسلمانان كشورهاي ديگر را به شهادت ميرسانند. اين اقدام اشتباه سعودي‌ها، چند سال باعث تيرگي و قطع روابط بين دو كشور مي‌شود و برگ سياهي در روابط ايران و همسايه جنوبي كشورمان باقي مي‌گذارد.
پس از اين حملات، ايران به يك كشتي باري عربي به نام «ردالكبري» حمله مي‌‌‌كند و آن را منهدم مي‌سازد. بالگردهاي آمريكايي به قايق‌هاي توپدار سپاه حمله مي‌كنند كه با آتش اين قايق‌ها يكي از بالگردهاي آمريكايي منهدم مي‌شود. دراين حمله سه قايق ايراني هم غرق مي‌شوند و دو نفر از رزمندگان سپاه پاسداران به شهادت مي‌رسند و شش نفر ديگر به اسارت نيروهاي آمريكايي درمي‌آيند. آمريكائي‌ها فكر نمي‌كردند ايراني‌ها تا اين اندازه مقاومت نشان دهند و نقشه‌هاي آنان را ناكام كنند. آنها اعلام مي‌كنند: «آمريكا خواستار درگيري رزمي با ايران نيست»
يك هفته پس از غرق سه قايق سپاه و شهادت دو نفر و اسارت شش نفر از رزمندگان اسلام، يك كشتي آمريكايي به نام «سانگاري» در سواحل كويت مورد حمله موشكي ايران قرار مي‌گيرد و هجده نفر از نظاميان آمريكايي همراه فرمانده كشتي به هلاكت ميرسند و كشتي هم نابود مي‌شود.
آمريكا در جواب اين حمله به سكوي نفتي رشادت ايران حمله مي‌‌‌كند و رئيس جمهور آمريكا به دروغ اعلام مي‌‌‌كند آمريكا يك سكوي نظامي ايران را مورد حمله قرار داده است و جالب اينكه پس از اين حمله آنها اعلام مي‌كنند اين موضوع را تمام شده تلقي مي‌كنيم (جنگ ايران و آمريكا در خليج فارس). ايران با حمله موشكي به بندر احمدي كويت و انفجار نمايندگي هواپيمايي پان امريكن در شهر كويت جواب گستاخي‌هاي آمريكا و متحدانش را مي‌دهد. جنگ نفتكش‌ها با سخنان وزير خارجه آمريكا كه اعلام مي‌دارد: «به عهده دولت كويت است كه تصميم بگيرد به سومين موشك شليك شده توسط ايران طي يك هفته پاسخ لازم را بدهد.» و با عقب نشيني آمريكا پايان مي‌پذيرد و به تمام كشتي‌هاي خارجي دستور داده مي‌شود از هر كاري كه باعث تحريك نيروهاي ايراني شود خودداري كنند.
دور دوم جنگ‌هاي دريايي ايران و آمريكا در فروردين ماه 1367 شروع مي‌شود. ناوچه جنگي ساموئل رابرتز آمريكا با مين برخورد مي‌‌‌كند و حفره‌اي به قطر 8 متر در كف ناوچه ايجاد مي‌شود.
رونالد ريگان رئيس جمهور وقت آمريكا به همراه جرج بوش معاون اول ، فرانك كارلوچي وزير دفاع (جديد)، جرج شولتز وزير خارجه و ويليام كراف رئيسخود ستاد مشترك ارتش آمريكا با تشكيل جلسه در كاخ سفيد راه‌هاي مقابله با ايران را بررسي مي‌كنند.
در ساعت 30/8 صبح 29 فرودين 1367 نيروي دريايي ايران به كاركنان شركت نفت در سكوهاي نفتي سلمان، نصر و مبارك اعلام مي‌‌‌كند سكوها را ترك كنند.
مهاجمان آمريكايي در اولين حمله خود و به اين سكوها ناكام مي‌مانند و با مقاومت نيروي دريايي ايران مجبور به عقب نشيني مي‌شوند. مرحله دوم نبرد با به كارگيري سه رزم ناو، شش فروند هواپيما و چند فروند بالگرد آغاز مي‌شود.
نيروهاي آمريكايي از فرمانده و ملوانان ناوچه جنگي جوشن ايران كه به مقابله با تجاوز آنها رفته است، مي‌خواهند كه ناوچه را ترك كنند. فرمانده ناوچه جوشن اعلام مي‌‌‌كند درصورت حمله از سوي آمريكائي‌ها، پاسخ آن را خواهد داد.
جنگي نابرابر آغاز مي‌شود ناوچه جوشن در يك طرف قرارداد و سه رزمناووشش فروند هواپيما و چند فروند بالگرد آمريكا در طرف ديگر. نيروهاي قهرمانان ناوچه جوشن 45 دقيقه در مقابل موشك‌هاي‌‌هاريون و 300  گلوله توپ شليك شده از سوي ناوها و متجاوزان آمريكايي مقاومت مي‌كنند و سرانجام اين نبرد ناعادلانه با شهادت 11 نفر از رزمندگان ناوچه جوشن و زخمي شدن 33 نفر ديگر و غرق شدن ناوچه پايان مي‌يابد.
نيروهاي آمريكايي سكوهاي نفتي سلمان، نصر و مبارك را اشغال و به آتش مي‌كشند و به سوي سكوهاي نفتي ديگر ايران در جنوب خليج فارس حركت مي‌كنند. ناوشكن‌هاي سهند و سبلان از طرف ايران مأموريت مي‌يابند كه جلو پيشروي نيروهاي آمريكايي را بگيرند.
درگيري دو ناوشكن ايراني با ناوها، هواپيماها و بالگردهاي آمريكايي چند ساعت به طول ‌مي‌انجامد. آمريكائي‌ها مجبور به عقب نشيني مي‌شوند. آنها به فاصله 120 كيلومتري ناوشكن‌هاي ايراني عقب نشيني مي‌كنند و با استفاده از موشك‌هاي ليزري از طريق ناوها و هواپيماهاي فوق مدرن به ادامه نبرد مي‌پردازند. در اين حملات خساراتي به ناوشكن سبلان وارد مي‌شود و آمريكائي‌ها با استفاده از برتري تكنولوژيكي خود، مانع از شكست در اين جنگ مي‌شوند.
ساعاتي پس از اين حملات قايق‌هاي توپدار سپاه به سكوهاي نفتي اجاره ايي آمريكا در خليج فارس حمله مي‌‌‌كنند و آنها را به آتش مي‌كشند. كشتي آمريكايي «ويلتي ياند» و كشتي انگليسي به نام «يورك مارين» مورد حمله سپاه پاسداران قرار مي‌گيرند و منهدم مي‌شوند. پس از اين حملات يك ناو لجستيكي انگليس و يك بالگرد جنگي آمريكايي هم مورد حمله ايران قرار مي‌گيرند و به آتش كشيده مي‌شوند.
و بدين ترتيب قدرتهاي بزرگ نظامي جهان با نبرد مستقيم خود به قدرت الهي و خلل ناپذير مردم ايران پي مي‌برند.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها