طرز تهیه کاناپ مرغ، فینگرفود مجلسی و خوشمزه
یک شنبه 18 خرداد 1399 2:07 PM
فینگرفود به معنی غذای انگشتی است منظور غذایی است که بتوان به سادگی با انگشت آن را خورد در واقع هر غذایی که شما بتوانید آن را بدون نیاز به ابزارهایی مانند کارد و چنگال و قاشق میل کنید یک نوع فینگرفود است. امروزه در میهمانیها و منوهای غذایی فینگر فودها جایگاه ویژهای پیدا کرده اند و پای ثابت تولدها و مهمانیهای دوستانه شده اند.
یکی از فینگرفودهای جذاب و خوشمزه که فرآیند آماده سازی آن هم بسیار آسان است کاناپ مرغ است کاناپ به معنی ساندویچ رو باز است پس اگر مهمانی یا جشنی در پیش دارید کاناپ یکی از گزینههای مناسبی است که هم میز شما را زیبا و چشم نواز میکند و هم خوشمزه است و در عین حال خیلی سریع آماده میگردد.
کاناپ را میتوانید در انواع مختلف مثل کاناپ مرغ، ژامبون، سبزیجات، الویه و ... تهیه کنید و در یک سینی بزرگ در کنار هم بچینید در این دستور طرز تهیه کاناپ مرغ را آموزش میدهیم، اما برای درست کردن انواع مختلف کاناپ کافیست فقط مواد اولیه آن را تغییر دهید.
مواد اولیه لازم برای تهیه کاناپ مرغ
سینه مرغ ۲۰۰ گرم
کرفس ۱ ساقه
پیازچه ۶ ساقه
خیارشور ۵ عدد
گردو خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
جعفری ساطوری شده ۳ قاشق غذاخوری
کنجد حدود ۲ قاشق غذاخوری
سس مایونز ۱۰۰ گرم
سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
نان تست معمولی یا نان تست جو ۱۶ عدد
آبلیمو تازه ۱/۵ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه کاناپ مرغ
۱- نکات مربوط به مرغ
برای اینکه مرغ خوش طعمتر شود به جای آب آن را با استاک، ساقه کرفس و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه میشوند.
استاکها در انواع سوپ ها، انواع سسها و البته بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارند میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید.
۲- نکات مربوط به سیب زمینی
وقتی سیب زمینی را رنده کردید باید بگذارید خنک شود بعد سس را به آن اضافه کنید، چون اگر سیب زمینی داغ باشد سس به خرد آن میرود و شما فکر میکنید که سس کم بوده و مجبور میشوید دوباره سس اضافه کنید و نهایتاً باعث شل شدن مواد میگردد.
۳- نکات مربوط به سس مایونز
همیشه وقتی در تهیه غذا یا سالادی سس مایونز در مواد اولیه وجود دارد عدهای میپرسند میشود به جای آن از ماست استفاده کرد این مسئله تا حدودی سلیقهای است اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن ندارید میتوانید ماست چکیده را جایگزین کنید، اما ماست معمولاً آب میاندازد بنابراین توصیه میشود برای مهمانیها این کار را انجام ندهید علاوه بر این در تهیه کاناپ هم بهتر است ماست را جایگزین سس نکنید، چون همان طور که گفتیم ماست آب میاندازد و باعث خمیر شدن نان تست میشود.
طرز تهیه:
۱- ابتدا سینه مرغ را با پیاز، هویج، کرفس، زردچوبه و استاک مرغ بپزید هر وقت از استاک استفاده میکنید نمک را آخر سر اضافه کنید، چون استاک شور است و معمولاً نیازی به نمک نیست پس بچشید اگر لازم بود نمک را اضافه کنید بعد از اینکه مرغ پخت آن را ریش ریش کنید یا اینکه در غذاساز بریزید و پوره کنید اگر غذاساز نداشتید خیلی ریز خرد کنید.
۲- سیب زمینیها را آبپز کنید بعد از اینکه سرد شد آن را رنده کنید سعی کنید سیب زمینی را در غذاساز نریزید، چون گاهی اوقات حالت کشدار پیدا میکند و ممکن است مورد پسند بعضی نباشد.
۳- خیار شور + ساقه کرفس + پیازچه را خیلی ریز خرد کنید.
۴- گردوها را در آب خیس کنید بعد پوست آن را جدا کنید و ریز خرد کنید.
۵- دور نان تست را با چاقو برش بزنید دقت کنید برشها تمیز و یک اندازه باشد سپس هر نان را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید تا دو تا مستطیل هم اندازه به دست آید همچنین میتوانید نان را به صورت مثلثی برش بزنید.
۶- در این مرحله مرغ + سیب زمینی + خیارشور + کرفس + پیازچه + نمک + فلفل + آبلیمو تازه + سسها را با هم مخلوط کنید سپس روی هر برش مقداری از مواد را بریزید و برش دیگر را روی آن قرار دهید.
۷- گردو، کنجد و جعفری ساطوری شده را داخل بشقاب بریزید و هر کدام از کاناپها را از پهلو در این مواد بغلطانید تا درز بین دو نان که سالاد مشخص است با این مواد آغشته شود.
۸- برای تزیین میتوانید پنیر گودا را قالب بزنید و روی هر کاناپ یک برش کوچک از پنیر قرار دهید و روی آن با کمک خلال دندان یک گوچه گیلاسی فیکس کنید یا اینکه در قیف قنادی سر ماسوره قرار دهید و با سس روی آن شکوفه بنزید و چند دانه کنجد روی آن بریزید.
۹- نکته مهم در تهیه کاناپ این است که میزان سس باید کمتر از حد معمول باشد، چون اگر سس زیاد باشد مواد شل میشود و از داخل نان میریزد همچنین سس زیاد باعث میشود نان حالت خمیری پیدا کند.