0

تغذیه کودک بعد از دو سالگی و آنچه والدین باید رعایت کنند

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

تغذیه کودک بعد از دو سالگی و آنچه والدین باید رعایت کنند
جمعه 9 خرداد 1399  11:34 AM

با افزایش سن کودک، تغییرات بسیاری در میزان اشتهای او ایجاد می شود که با در نظر گرفتن برنامه غذایی غنی از ویتامین، به او در پشت سر گذاشتن این مرحله مهم از زندگی کمک بسیار می کنید. برای آشنایی با نوع تغذیه کودک بعد از دو سالگی در این بخش از مجله آرگا با ما همراه شوید.

نکته ای که بسیار قابل توجه می باشد، تغذیه کودکان است. در طی سنین نوزادی تا ۲ سالگی باید از برنامه غذایی کامل برای کودک پیروی کرد، چرا که در این دوران بسیاری از فعالیت های او شکل خواهد گرفت. فعالیت هایی که نحوه آموزش ابتدایی آن در زندگی بزرگسالی او تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.

در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا نکاتی راجع به تغذیه کودک بعد از دو سالگی ، نحوه سبک زندگی سالم در کودکان و باید ها و نباید های غذایی را برایتان معرفی کنیم.

 تغذیه کودک بعد از دو سالگی

 

چطور به غذا خوردن کودک بعد از دو سالگی کمک کنیم؟

کودک با شروع سن دو سالگی به صورت آهسته آهسته شروع به چشیدن انواعی از طعم ها می کند و می تواند لذت غذایی را به خوبی درک کند. در این شرایط می توان تغییر های بسیاری در سبک زندگی و برنامه غذایی کودک به وجود آورد، در این زمان او میل بسیاری به مصرف پوره سیب زمینی و موز له شده دارد.

تمامی کودکان با آغاز سنین دو سالگی پا به مرحله ای فعال تر از زندگی خود می گذارند، به همین علت پزشکان تغذیه کودک به پیروی از برنامه غذایی مناسب و سراسر ویتامین برای کودک دارند. فرایند غذا خوردن را بر او سخت نگیرید، به او یاد دهید که همانند دیگر اعضای خانواده باید بر سفره بنشیند و دیگر فعالیت های زندگی خود را پرورش دهد. برای کمک کردن به کودک در این گونه مسائل می توانید از نکاتی که در ادامه بیان می شود، کمک بگیرید.

  1. همیشه غذا و فعالیتی ثابت و از پیش تعیین شده برای او در نظر نگیرید.
  2. فعالیتی همچون غذا خوردن را برای او تبدیل به کاری سخت نکنید.
  3. به تغییر عادت های سالم او همانند، نشستن در کنار خانواده و همبازی شدن با هم سن و سالان خود توجه کنید.
  4. همواره برای کودک از غذا های سالم کمک بگیرید.

نحوه مصرف غذا در کودکان دو ساله به چه صورت است؟

آشنایی با تغذیه کودک بعد از دو سالگی

برای اینکه از نیاز های فرزند خود و نوع تغذیه کودک بعد از دو سالگی آشنا شوید، بهتر می باشد ادامه این مطلب را مطالعه نمایید. بیشتر کودکان در این سن از شیر گرفته می شوند و کم کم باید به فکر غذا های مفید و مغذی برای آنان بود. پیروی از سبک زندگی سالم و در نظر داشتن برنامه غذایی مناسب به کودک در افزایش کیفیت زندگی کمک بسیار می کند.

  • سبزیجات سبز رنگ

بیشتر والدین از این امر به خوبی آگاهی دارند که قرار دادن سبزیجات سبز رنگ در وعده های غذایی برای تغذیه کوک بعد از دو سالگی بسیار مفید می باشد. چرا که این سبزیجات سراسر ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر را دارا هستند که برخی از کودکان با اجتناب از این مواد غذایی، بدن خود را از تاثیرات آن غافل می کنند.

در طی مصرف سبزیجات برگ سبز می توانید از دیگر صیفی جات همچون؛ هویج، اسفناج، گوجه فرنگی . کلم پیچ استفاده کنید. چرا که تمامی این سبزیجات مواد معدنی ویتامین بسیاری را دارا هستند.

  • ماهی

ماهی نیز سرشار از اسید های چرب ضروری برای بدن می باشد. این چربی ها که به عنوان لایه امنیتی بدن به حساب می آیند در بهبود عملکرد های دستگاه گردش خون تاثیر به سزایی دارد. قابل به ذکر است که افراد دارای رژیم گیاهخواری برای تامین چربی ضروری بدن خود، نیازمند مصرف این ماده غذایی هستند.

تاثیر ماهی بر سلامت کودک دو ساله

علاوه بر ماهی می توانید از دیگر غذا های دریایی همچون؛ میگو، ماهی تیالپیا، ماهی سالمون، گربه ماهی استفاده کنید.

  • مرغ

گوشت مرغ نیز دارای قدرت جذب آهن بسیاری است. آهن که در افزایش سلول های هموگلوبین خون تاثیر به سزایی را ایفا می کند در تیجه این نوع تغذیه از ابتلا به کم خونی کودکان جلوگیری می کند. گفتنی است که آهن موجود در سبزیجات تازه خیلی دیر تر جذب می شوند، که با مصرف گوشت مرغ می توان این کمبود ها را جبران کرد.

  • تخم مرغ

مصرف روزانه تخم مرغ برای کودکان در طی روز خالی از لطف نیست. اگر کودک شما در طی هفته، و هر روز به مصرف تخم مرغ بپردازد؛ هیچ مشکلی او را تهدید نخواهد کرد. اما قابل به ذکر است که مصرف تخم مرغ در طی روز بیش از یک عدد ممکن است عوارضی جبران نشدنی همچون حمله قلبی و دیگر مشکلات مربوط به قلب را به وجود آورد.

تاثیر کلسیم بر رشد استخوان های کودک دو ساله

  • محصولات لبنی

مواردی همچون پنیر، شیر و ماست منبع غنی از کلسیم به شمار می آیند. کلسیم در رشد و استخوان بندی کودک نقش به سزایی را ایفا می کند . گفتنی است که اگر کلسیم از این مواد غذایی دریافت نشود، باید از مکمل های غذایی برای جبران این ویتامین در بدن کمک گرفت.

  • میوه ها

اکثر میوه ها در دارا بودن پتاسیم و منیزیوم خالی از لطف نیستند. این دو عنصر را می توان از موارد بسیار مهم در افزایش قدرت عضلانی ماهیچه ها، و ایجاد تعادل در ضربان قلب به شمار آورد. ویتامین C  موجود در میوه هایی همچون؛ لیمو شیرین و پرتغال می تواند از کمبود جدی ویتامین C  در بدن کودکان جلوگیری کند.

تغذیه کودک بعد از دو سالگی و آنچه والدین باید رعایت کنند

  • میوه های خشک شده و آجیل

در این مورد قابل به ذکر است که میوه های خشک شده منبع غنی از پروتئین و مواد معدنی به حساب می آید. وجود این دو منبع غذایی در رشد بدن کودک تاثیر به سزایی می گذارد. به این صورت که اگر در جویدن میوه های خشک و یا انواع آجیل مشکل دارید، می توانید آن ها را به صورت آسیاب کرده مصرف کنید.

چگونگی تغذیه کودک بعد از دو سالگی

بسیاری از پزشکان کودکان و سازمان ترویج سلامتی نوزاد، بر این باورند که همان طور شیر مادر تا سال اول از اهمیت بسیاری بر خوردار است، در سال دوم به همان میزان نیز غذا و تغذیه جامد تاثیرات بسیار را برای فرزندتان به ارمغان می آورد. همان طور که در نوزادی به دفعات ۵ الی ۶ به نوزاد خود شیر می دادید، در این زمان نیز باید به همین میزان در تغذیه کودک خود با مواد غذایی خشک بپردازید. توصیه هایی که در ادامه مطالعه می کنید در این راه به شما کمک بسیار می کند و می تواند در روند تغذیه کودک بعد از دو سالگی تاثیر بسیاری بگذارد.

باید های نباید های غذایی مربوط به کودکان دو ساله

  • توصیه های غذایی

  1. در ۱ الی ۱/۵ سالگی به مصرف غذاهای کمکی و بر سر سفره نشاندن او بپردازید، قابل به ذکر است که این مورد را در زمان مناسب انجام دهید و در آن تعللی نکنید.
  2. در بعد از ۱۸ ماهگی غذا های مناسب کودک خود را بر سر سفره قرار هید و با صبر و حوصله در فرایند یادگیری او را همراهی کنید. در این زمینه بهتر است او را با غذا های سفره و افراد خانواده آشنا کنید.
  3. در هنگام شروع یک باره غذا خوردن کودک بر سر سفره، بهتر می باشد در نوع غذا تغییراتی ایجاد شود. به این صورت که اگر غذا پلویی بود آن را با پشت قاشق مقداری نرم کرده و یا آب خورشت به آن اضافه کنید. همچنین در زمان غذای های خوراک سیب زمینی و آب گوشت می توانید مقداری نان در آب آن نرم کنید و سپس به کودک خود برای خوردن دهید.
  4. سفیده تخم مرغ را نیز می توان همانند مراحل ابتدایی در خوردن زرده اش، انجام داد. به این صورت که بعد پخت کامل تخم مرغ، طریقه خوردن را به او آموزش دهید. در این رابطه شما می توانید به صورت یک روز در میان تخم مرغ را به شکل املت، نیمرو و آب پز برای مصرف کودک دو ساله خود درست کنید.
  5. در برنامه غذایی کودکان ۱ الی ۲ ساله تنقلاتی همچون چیپس، پفک، شکلات و نوشابه هیچ جایی ندارد. در زمان هایی که کودک بیش از اندازه فعالیت دارد می توانید از خوراکی های مقوی همچون خرما، کشمش، مربا، کمپوت، ژله، بیسکویت، بستنی پاستوریزه، بادام و پسته استفاده کرد.
  6. در طول دومین سال از زندگی کودک نیز باید قطره های ویتامین و آهنی که به او می دادید، همواره استفاده کنید.

نحوه رشد و پرورش کودکان در بعد از دوسالگی

توصیه:

به این نکته توجه داشته باشید که نباید بر سر مصرف غذایی یک دندگی و لجاجت کنید. اجازه دهید خود کودک به انتخاب غذای مورد علاقه خود بپردازد، چرا که لجبازی در این مورد شرایط را برای پذیرش کودک سخت تر می کند.

  1. سعی کنید از گروه چربی و قند ها نیز برای کودک خود به تهیه غذا بپردازید. استفاده از این دسته غذایی در صورتی که جایگزین وعده های اصلی غذایی در کودک نشود، هیچ مشکلی ندارد.
  2. حبوبات سرشار از ویتامین و پروتئین هستند که اضافه کردن این چنین مواد غذایی در فهرست وعده های غذایی بسیار توصیه می شود. در بعد از نیم ساله دوم شما می توانید حبوبات را به صورت آب پز در سیب زمینی های له شده اضافه کنید و اجازه دهید تا تاثیر شگفت انگیزش را با مصرف بر بدن کودک بگذارد.
  3. کلسیم و پروتئین ها که به صورت عمده در استخوان سازی کودک تاثیر به سزایی می گذارد، از طریق شیر مادر و ماست های محلی و پاستوریزه می تواند تامین شود.
  4. توجه داشته باشید که معده کودک هنوز هم کوچک است پس نباید آن را با آب میوه و دیگر خوراکی ها جز وعده های اصلی پر کنید. درست است که نوشیدن آب میوه های طبیعی در بعد از فعالیت و روز های گرم سال بسیار دلنشین است، اما مواظب باشید که نباید در این امر زیاده روی کنید.
  5. مصرف انواعی از میوه های در طی روز به دفعات ۲ الی ۳ بسیار توصیه می شود. چرا که بخش بسیاری از نیاز کودک نسبت به ویتامین C تامین می شود، و در بخشی دیگر عملکرد های سیستم گوارش را بهبود می بخشد.
  6. گفتنی است که نوشیدن آب و آب میوه های بسیار شیرین در میان وعده های غذایی به دفعات بسیار بالا، سر انجام کم اشتهایی را برای کودک ایجاد می کند.

تغییر خلق و خوی غذایی کودکان در بعد از دوسالگی

توصیه:

در ادامه آشنایی با تغذیه کودک بعد از دو سالگی باید گفت که رعایت برخی باید و نباید ها بسیار اثر گذار می باشد.

  1. کودکان ۲ ساله هنوز قادر به کنترل بسیاری از موارد نیستند و به راحتی در صورت غفلت، احتمال خفگی در آنان وجود دارد. غذا هایی همچون تکه هایی از سوسیس، دانه انگور، سبزی های خام، فندق، بادام، پفیلا و آب نبات از دسته مواد غذایی خطرناک هستند. با توجه به موارد گفته شده هیچ گاه به کودک در حالت دراز کشیده و یا در حال دویدن خوراکی ندهید.
  2. هیچ گاه کودکان را در زمان غذا خوردن تنها نگذارید. در تمامی موارد حتما یک نفر باید اعمال کودک را در نظر داشته باشد تا خدایی نکرده در زمان بروز مشکل به سرعت آن را رفع کند. همچنین در زمان رانندگی و کالسکه رانی از دادن مواد غذایی به او اجتناب کنید.
  3. از میوه های آلرژی زا همانند کیوی، خربزه و دیگر مواردی که فرایند هضم را دچار اختلال می کند، استفاده نکنید.
  4. در زمان دندان در آوردن و افزایش تعداد آن می توانید به مرور، از غذا هایی با غلظت بیشتر در برنامه غذایی کودک استفاده کنید. به این صورت که ویژگی جویدن را دارا باشد.
  5. در زمان دندان در آوردن برای کاهش درد می توانید از بی حسی های لثه استفاده کنید. بهتر می باشد که این بی حسی را در زمان های نزدیک به وعده غذایی استفاده نکنید چرا که در زمان بلع غذا، فرایند را با مشکل همراه می کنید.
  6. تغیرات روز به روز و ماهانه در اشتهای کودک تاثیر به سزایی می گذارد. در برخی موارد کودک را خوش غذا و در برخی موارد نیز بد می کند، که جای نگرانی ندارد و به مرور این مشکل ها رفع می شود.

نکاتی که در تغذیه کودک دو ساله باید در نظر داشته باشید

نکاتی که در تغذیه کودک باید در نظر داشته باشید

برای اینکه از این سن و دوره حساس رشد به خوبی گذر کنید، باید نکاتی که درباره تغذیه کودک بعد از دو سالگی می باشد، را به خوبی رعایت کنید.

  1. قبل از خواب و صبح در زمان بیدار شدن، از شیر خود برای تغذیه استفاده کنید.
  2. با مرور زمان تعداد دفعات شیر دادن خود را کاهش دهید، به این صورت که در وعده های شیر دادن فاصله بسیار به وجود آورید.
  3. برای کودک سرگرمی های جدید به وجود آورید.
  4. زمان های شیر خوردن فرزند خود را پیش بینی کنید و حد امکان میان وعده ای را برای او در نظر بگیرید.
  5. اگر همواره در محل خاصی مشغول به شیر دادن کودک می شدید، مواظب باشید که مشاهده آن جا کودک را به یاد شیر خوردن و بی تابی کردن نیندازد.
  6. از دیگر افراد خانواده در این امر کمک بگیرید. سعی کنید قبل او از خواب بیدار شوید و همواره در کنارش باقی بمانید.
  7. وعده های شیر دادن را در شب به مرور کاهش دهید. به این صورت که شب در میان به شیر دادن کودک خود مشغول شوید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها