طرز تهیه دوپیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازیها
جمعه 9 خرداد 1399 1:45 AM
وبسایت غذالند: دو پیازه آلو یکی از غذاهای سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه میشود. خیر اشتباه میکنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است. شاید از خود بپرسد پس آلو چی شد. آلو در واقع همان سیب زمینی خودمان است شیرازیهای عزیز به سیب زمینی میگویند آلو و آن را به این نام صدا میزنند و علت نام این صیفی دلیل دارد که برایتان به صورت مختصر توضیح میدهیم.
سیب زمینی همانند خیلی از میوها وسبزیجات دیگر ذات ایرانی ندارد و از کشور دیگری پا به سرزمین ما نهاده است. در زمانهای خیلی قدیم شخصی به نام سر جان ملکم که گویا تابعیت انگلیسی داشته است وارد ایران شده و این صیفی را به ایران میاورد و در بوشهر به کشاورزان یاد میدهد که آن را چگونه کشت کنند. الیته طبق روایات دیگر اولین بار سیب زمینی در استان کرج امروزی در منطقه پشند کاشته شده است و برخی از سیب زمینیها به سیب زمینی پشندی نیز معروفند. از آن به بعد سیب زمینی مشود جزئی از غذای مردم ایران و به این صورت یک محصول فرنگی به کشور ما وارد میشود.
شیرازیها اوایل به این محصول جدید میگفتند” الوملکمی” که بخاطراسم همان شخصی بود که این سیب زمینیها را آورده بود کم کم اسم دیگری هم برای آن پیدا کردندبه نام ” آلو زمینی” به همین علت است که اکثر شیراریها به آن آلو میگویند.
اما امروزه سیب زمینی یک از مهمترین مواد غذایی در ایران است و شاید به جرات بتوان گفت که در ۹۰% غذاها ازسیب زمینی به نوعی استفاده میشود و طرفداران زیادی هم دارد. بهترین نوع سیب زمینی که همه آن را دوست دارند سیب زمینی سرخ کرده است که البته زیاد خوردن آن نیز خیلی توصیه نمیشود. بهترین حالت استفاده از سیب زمینی نوع پوره و یا پخته آن است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین و ویتامین به خصوص ویتامین ث میباشد.
مواد لازم:
مراحل پخت:
۱. سیب زمینی را با پوست آب پز میکنیم.
۲. پوست سیب زمینیها را گرفته به صورت نگینی ریز خرد میکنیم.
۳. پیاز را خرد کرده با زردچوبه، نمک و فلفل در روغن تفت میدهیم.
۴. سیب زمینی را نیز در پیاز کمی تفت میدهیم.
۵. در پایان تخم مرغها ر به مواد فوق اضافه میکنیم و هم میزنیم تا پخته شود.
نکات غذایی
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست