طرز تهیهی سوهان قم در خانه
جمعه 26 اردیبهشت 1399 7:04 PM
مجله افقکوروش: شیرینی سوهان قم یکی از خوشمزهترین سوغاتیهای دنیاست که قدمت آن به دوره قاجار برمیگردد. سوهان از همان ابتدا در کارگاههای آشپزی تهیه میشد و هنوز هم کارگاههای سوهان پزی کار و بارشان سکه است. با وجود اینکه درست کردن سوهانی با کیفیت سوهان قم در خانه کار چندان آسانی نیست، اما غیرممکن هم نیست. طرز تهیه مرحله به مرحله دسر سوهان قم در خانه که از جمله انواع دسر خوشگل و کم هزینه است را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
طرز تهیه
مرحله اول: برای درست کردن دسر سوهان قم ابتدا آرد جوانه گندم و آرد گندم یا قنادی را در یک قابلمه با هم مخلوط کنید. ترکیب این دو آرد را به مدت ۳ دقیقه روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود. بعد از ۳ دقیقه قابلمه آرد را از روی شعله گاز بردارید و شکر و گلاب را به آن اضافه کنید و به سرعت و بلافاصله هم بزنید. این ترکیب را دوباره روی شعله ملایم گاز بگذارید و مرتب هم بزنید تا روی مایه سوهان حباب درست شود.
مرحله دوم: وقتی روی مایه حباب تشکیل شد کره را اضافه کنید تا دوباره روی مایه سوهان حباب تشکیل شود. مایه را هم بزنید تا کره در آن آب شود و سپس گلوکز، زعفران، عسل و پودر هل را اضافه کنید و باز هم بزنید. این مایه را باید به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه به صورت پیوسته هم بزنید تا غلیظ و کشدار شود.
مرحله سوم: در این مرحله یک فویل پهن کنید. روی فویل را با روغن یا کره چرب کنید و مایه سوهان غلیظ شده را با ملاقه روی فویل بریزید. روی مایه سوهان خلال پسته و یا انواع بادام بریزید و با یک گوشتکوب چرب شده یا وردنه چرب شده سریع مایه سوهان را پهن کنید. این کار باید خیلی سریع انجام شود، چون علت سفت شدن سوهان همین است؛ تعلل در باز کردن مایه سوهان.
بعد از اینکه مایه سوهان را باز کردید و سرد شد به راحتی میتوانید آن را از فویل جدا کنید. به این ترتیب سوهان شما حاضر است. سوهان قم به خاطر داشتن آرد جوانه گندم (اگر آرد جوانه گندم پیدا نکردید خودتان جوانه گندم را خشک کنید و آسیاب کنید) و پسته و بادام و زعفران یک دسر نشاطآور و دارای خواص مقوی و نشاطآور برای بدن است. سوهان را در جای خشک و بدون رطوبت و دور از نور آفتاب در یک ظرف دربدار استفاده کنید.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست