امامزاده ابراهیم(ع)؛ معروف به «ابوالفضل گیلان»
سه شنبه 2 اردیبهشت 1399 10:44 AM
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از گیلان، استان گیلان مطابق آمار رسمی اعلام شده توسط ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان از وجود بیش از ۹۰۰ بقعه متبرکه بهرهمند است؛ قبور مطهر امامزادگان مقتدم و سادات متاخر و معاصر، قبور علما و عرفا و اصحاب صلاح و فلاح در شمار بقاع گیلان به حساب میآید و هر یک از این بزگواران در زمان حیات خود در برهههایی از تاریخ و در عرصههای مختلف مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی این سرزمین نقش موثری ایفا کردهاند.
مردم متدین و دینمدار گیلان به علت عشق و علاقه به خاندان رسالت و امامت و به پاسداشت حرمت، تلاش و کوشش و مجاهدتشان در راه اصلاح امور مسلمین و خدمات مذهبی و اجتماعی این قهرمانان مذهبی، بنایی بر آرامگاهشان ساختند.
مزار امامزادگان، زیارتگاه مردم این سامان هستند؛ در واقع بقاع متبرکه کاربردهای مختلفی در حوزههای اجتماعی، مذهبی، سیاسی، فرهنگی و... دارند که در جای خود قابل تامل و تعمق است.
یکی از مشهورترین بقاع متبرکه استان گیلان، بقعه متبرکه امامزاده ابراهیم(ع) میباشد که در شهرستان شفت قرار دارد.
بقعه امامزاده ابراهیم(ع) منطقهای خوش آب و هوا در دل جنگلهای شفت است که به فاصله ۲۰ کیلومتری از شهر شفت قرار دارد؛ بقعه امامزاده ابراهیم(ع) تنها نقطهای است که میتوان در آن جنگل، رودخانه، ییلاق و کوههای پوشیده از برف را در یک زمان مشاهده کرد؛ معماری خاص این مکان باعث شده که این منطقه شهرت جهانی داشته باشد.
ساختمانهای تا ۶ طبقه که تنها مصالح به کار برده در آن چوب میباشد و البته مقاومت این ساختمانها در مقابل زلزله بسیار بالاست؛ همچنین یک رودخانه کوچک از کوههای اطراف شهرک سرچشمه میگیرد، از دل این شهرک چوبی میگذرد و چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند.
براساس شجرهنامه موجود، امامزاده ابراهیم(ع) از فرزندان امام موسی کاظم(ع) میباشد که در روستای طالقان شهرستان شفت قرار دارد؛ بنای بقعه از سنگ و گل و چوب در ۴ طبقه بوده و دارای مساحت ۳۰۰ متر مربعی است؛ گنبدی با پوشش استیل و دو گلدسته به ارتفاع ۹ متر در بالای بام آن خودنمایی میکند و ضریحی مشبک و آهنی بر روی مرقد این امامزاده نصب شده است؛ روستای امامزاده ابراهیم(ع) با داشتن مهمانپذیر، بازارچه سنتی، چشمه آب سرد و آبشار پذیرای مسافران زیادی است؛ این بقعه جزو بقاع بسیار معروف گیلان بوده و فوقالعاده مورد توجه و عزت و احترام اهالی است.
مردم گیلان به خصوص غرب گیلانیها را عقیدتی وافر به این مکان میباشد و آن را «ابوالفضل گیلان» نامیدهاند؛ منطقه امامزاده ابراهیم(ع) که در فصل تابستان مسافران زیادی را به این مکان میکشاند، به یک قطب اقتصادی برای منطقه و استان تبدیل شده است، به طوری که سالانه هزاران نفر از این مکان دیدن میکنند.
ساختمانهای چوبی موجب جذب توریستهای زیادی به این منطقه شده است؛ در واقع هر چند این منطقه در یک فضای زیبا و خوش آب و هوا قرار دارد، اما جذابیت آن در ساختمانهای چوبی است که از پی تا سقف از چوب ساخته میشوند.
افرادی که هر روز هزاران ساختمان بتنی و فولادی را مشاهده میکنند، دلیلی ندارد که برای دیدن این ساختمانها کیلومترها جاده کوهستانی را بپیمایند، بلکه آنها برای آمدن خود دلیل دارند و آن هم خانههایی است که روح دارند و زنده هستند؛ در واقع این ساختمانهای چوبی طبیعت را در ذهن زنده میکند و ما را به گذشته فراموش شده میبرند.