پاسخ به:کودک
یک شنبه 31 فروردین 1399 4:16 PM
از دیدگاه پیاژه:
در این مرحله تماس کودک با دنیای خارج به صورت عملی است و تنها بازتابهای فطری را ابراز میکند. در این دوره فعالیت های کودک به اعمال حسی و حرکتی محدود می شوند و رفتار کلامی دیده نمی شود. کودک در روزهای نخست بازتاب های مکیدن، چنگ زدن و لمس کردن را به منظور رویارویی با دنیای بلاواسطه خود از طریق جذب و انطباق، سازمان می دهد.
در این دوره بین حس کردن جهان و عمل کردن روی جهان واسطه ای وجود ندارد. به نقل از سایت کودک شید[۱۰] به تعبیر فلاول flavell) ۱۹۷۷) شناخت کودک در این دوره ناهشیار و غیرنمادی است که می توان آن را هوش عملی نام نهاد و می توان آن را به برخی رفتارهای غیرنمادی و خالی از تفکر بزرگسالان مانند مسواک زدن، رانندگی کردن تشبیه کرد.
در این مرحله تفکرکودک بیشترین تفاوت را با تفکر بزرگسال دارد در این زمان کودک بهطور کامل خودمیان بین است وهمه اشیا را از دیدگاه خود میبیند. علت نامگذاری این دوره به پیش عملیاتی آن است که کودکان در این مرحله هنوز قادر به تفکر عملیاتی با منطقی نیستند (عملیات به معنی عمل ذهنی).
در این مرحله قادر به عملیات (اعمال ذهنی که از قواعد منطقی پیروی می کند) نیستند و تفکر آن ها انعطاف ناپذیر و تک جنبه ای است و تحت تاثیر چیزی که در لحظه نمایان می شود.
کودک قادر میشود عملیات ذهنی انجام دهد کودک در این مرحله یادمیگیرد که کمیتها علی رقم تغییر در ظاهر فیزیکی ثابت هستند و اشیا را میتواند برحسب ابعاد وزن و… ردیف کند. مشخصه اول تفکر عملیاتی بازگشتپذیری است او میتواند اشیا را برحسب صفات آنها طبقهبندی کند و همچنین قادر به تثبیت نگهداری ذهنی است.
دوره استقرار هوش انتزاعی است. تفکر بیشتر منطقی و نظامدار است. این حد آخرین حد تکمیل ساختهای ذهنیاست و از این پس هیچ نوع ساخت ذهنی جدید در فرد بنا نمیشود.[۱۱]
1. پیش از تاختنِ تازیان, این را میگفتند
2. کنوانسیون ۱۹۸۹ حقوق کودک سازمان ملل متحد مادهٔ ۱
3. قانون مدنی آلمان (به زبان آلمانی)، مادهٔ ۱۰۴، شمارهٔ ۱
4. کریمی، علی. هوش هیجانی. رسانه تخصصی.
5. کریمی، علی. هوش هیجانی. رسانه تخصصی.
6. کریمی، علی. هوش هیجانی. رسانه تخصصی.
7. کریمی، علی. هوش هیجانی. رسانه تخصصی.
8. کریمی، علی. هوش هیجانی. رسانه تخصصی.
9. کریمی، علی. هوش هیجانی. رسانه تخصصی.
10. «مراحل رشد شناختی کودکان طبق تئوری ژان پیاژه». کودک شید | مجله تخصصی مادر و کودک. ۲۰۱۹-۰۹-۲۹. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۹-۲۹.
11. امین پور، قیصر. شعروکودک. تهران مروارید.صفحه16-17