طرز تهیه جکروز لرستان
سه شنبه 19 فروردین 1399 9:21 PM
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جگر یا کبد گوسفند یا گاو یکی از لذیذترین گوشتها برای تهیه کباب است که خوردن-به اندازه- آن به دلیل داشتن آهن و ویتامین ب موجود در آن بسیار توصیه میشه به خصوص به کسانی که دچار فقر آهن و کم خونی هستن. روشهای طبخ جگر متعدد است و هرکس با توجه به ذایقه اش میتونه نوعی از اون رو تهیه کنه و از خوردنش لذت ببره.
مثلا تهیه جغور بغور، پاته جگر، کباب جگر و …. یکی از بهترین راههای پخت جگر کباب کردن آن روی زغال است که عطر بی نظیری به این گوشت میده که روش تهیه بسیار سادهای هم داره. این کباب خوشمزه را در استان لرستان به این صورت درست میکنند که پس از پیچیدن جگر در لایهای نازک از چربی روی آتش قرار میدهند و کباب میکنند که طعم خاص تری میگیرد و به آن جگروز میگویند.
جگروز از ترکیب جگر با وُز تهیه میشه. شاید تا به حال اسم وز را نشنیده باشید و با دیدن این کلمه این سوال برایتان ایجاد شود که وز چیست؟
وز در واقع چربی نازک و پرده مانندی است که شکمبه یا سیرابی گاو و گوسفند را در بر گرفته و از این چربی نازک برای تهیه جگروز یا جگر کفن پیچ میتوان استفاده کرد.
با توجه به پر طرفدار بودن این کباب خوشمزه امروز و در ادامه این نوشته مراحل تهیه جگروز سنتی را میخوانیم که امیدوارم از درست کردن و خوردنش لذت ببرید، اما پبش از هر چیز شاید لازم باشه بدونیدکه استفاده بیش از حد جگر میتونه آسیب زننده باشه برای مثال مصرف جگر به بانوان باردار توصیه نمیشه، چون جگر ممکن است هنگام پختن به خوبی مغز پخت نشود و در این صورت ممکنه به جنین آسیب برسونه.
همینطور مصرف بیش از حد آن آن به آقایان توصیه نمیشه چرا که اصولا آقایون به فقر آهن دچار نیستند و در صورتی که مداوم جگر مصرف کنند مقدار زیادی آهن در بافتهای بدن ذخیره میشه و این میتونه به سایر اندامها آسیب برسونه. پس در مصرف جگر حد تعادل را نگه دارید تا باعث اذیت نشه.
مواد لازم
جگر ۱ دست بزرگ
وز بزرگ ۱ عدد
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم (اختیاری)
طرز تهیه
۱. جگر را به خوبی بشویید و چربی و و بخشهای اضافی آن را با چاقوی تیز از روی آن جدا کنید.
۲. پس از شستن جگر را در صافی یا سبد قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
۳. وز را هم پس از شستن از جایی آویزان کنید تا آب آن به صورت یکنواخت گرفته شود (وز باید کاملا خشک باشد.)
۴. جگر را به اندازه دلخواه برش بزنید و به سیخ بکشید.
۵. وز را با توجه یه سایز سیخ برش بزنید و روی سطح کار به خوبی پهن کنید و روی آن مقداری نمک و در صورت تمایل فلفل بپاشید.
۶. هر سیخ جگر را روی تکهای از وز قرار دهید و آن را به خوبی در وز بپیچید و بعد بر روی آتش با حرارت ملایم کباب کنید (دقت کنید آتش زبانه نداشته باشد چرا که در این صورت جگر به سرعت میسوزد و سفت میشود)
نکات کلیدی
– برای تهیه جگر کفن پیچ میتوان چربی دور شکمبه یا سیرابی را به بخشها کوچک تقسیم کرد و در وسط هر برش از وز یک تکه جگر فرار داد و بعد جگرهای بقچه پیچ را به سیخ کشید و کباب کرد.
-اگر دوست دارید میتوان هنگام با سیخ کشیدن جگر یعنی به صورت یکی در میان یک تکه فلفل دلمهای یا پیاز قرار دهید تا کباب خوش عطر و طعمی داشته باشید.
-وز را میتوان از قصابیها تهیه کرد.
منبع: ایران کوک