0

راهنمای عیب یابی و تنظیمات اجاق گاز بوش

 
khanebosch
khanebosch
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1398 
تعداد پست ها : 27
محل سکونت : تهران

راهنمای عیب یابی و تنظیمات اجاق گاز بوش
سه شنبه 19 فروردین 1399  1:48 PM

اصلی ترین رکن هر آشپزخانه، اجاق گاز است؛ زیرا تهیه غذا و خوراکی های لذیذ برای خانواده تنها با داشتن یک اجاق گاز استاندارد و خوش دست، امکان پذیر است.

اجاق گاز بوش، با طراحی زیبا و ساختار مستحکم و باکیفیت خود، سال هاست که مانند سایر لوازم خانگی بوش، در کنار خانواده های ایرانی بوده و با عملکرد مطلوب خود، رضایت مصرف کنندگان را جلب کرده است.

آموزش تعمیر، نگهداری و تنظیمات اجاق گاز بوش، همواره یکی از نیاز های مصرف کنندگان این محصولات بوده است.

اجاق گاز های بوش در مدل های متنوعی تولید می شوند؛ مدل صفحه ای استیل، صفحه ای شیشه ای، مدل توکار و مبله. با وجود تفاوت مدل های مختلف اجاق گاز های این برند، در طراحی و شکل ظاهری، اکثر اجاق گاز ها دارای ساختار و قطعات مشابهی هستند. بنابراین برای عیب یابی و تعمیر اجاق گاز بوش، می توانید از راهنمایی های مندرج در این مقاله استفاده نمایید.

راهنمای عیب یابی و تعمیر اجاق گاز بوش

مشکل: فندک اجاق گاز جرقه نمی زند!

در صورتی که با فشردن دکمه فندک (در اجاق های معمولی) و چرخاندن و فشردن ولوم (در اجاق های فندک اتوماتیک) جرقه ای زده نمی شود، احتمالا سیستم جرقه زن اجاق گاز، دچار مشکل شده است.

ابتدا از وصل بودن جریان برق اجاق گاز، اطمینان حاصل کنید. در صورتی که مطمئن هستید جریان برق به اجاق گاز بوش شما متصل است ولی فندک آن جرقه نمی زند، باید سیستم جرقه زن را بررسی کنید. سیستم جرقه زن یا فندک شامل چند قسمت اصلی است: چینی فندک، کلید فندک (یا ولوم شعله)، ترانس جرقه و سیم های انتقال برق به فندک. برای بررسی فندک:

  • درپوش (پولکی) و پایه شعله (چدنی) را بردارید.
  • با دقت تمامی لکه های به جا مانده از غذا را از اطراف شعله و محفظه آن تمیز کنید.
  • درپوش و پایه شعله را تمیز کنید.
  • مسیر سیم های منتهی به فندک را بررسی کنید. آیا سیمی وجود دارد که از جای خود خارج شده باشد؟ آیا سیمی وجود دارد که در جای خود محکم نباشد؟ آن را در جای خود محکم کنید.

اگر فندک گاز، باز هم جرقه نزد، احتمالا یکی از قطعات از کار افتاده است و باید آن را تعویض کنید.

مشکل: شعله ها پس از رها کردن ولوم، خاموش می شوند!

شعله ها پس از رها کردن ولوم، خاموش می شوند!

در حالت عادی، برای روشن کردن شعله، کافی است ولوم را فشرده و آن را برای لحظاتی نگه دارید تا ترموکوبل گرم شده و جریان گاز را باز نگه دارد. در صورتی که پس از رها کردن ولوم، شعله خاموش می شود، ترموکوبل مشکل دارد.

مشکل: لمس کردن تمام بدنه اجاق گاز، باعث برق گرفتگی می شود!

اگر هنگام لمس بدنه یا حتی ولوم های اجاق گاز، احساس برق گرفتگی می کنید، احتمالا یکی از سیم های داخلی اجاق گاز ذوب شده است.

در صورت بروز چنین مشکلی بهتر است بلافاصله جریان برق اجاق گاز را جدا کرده و با تعمیرکار متخصص تماس بگیرید.

مشکل: شعله ها به رنگ زرد می سوزند!

شعله های اجاق گاز، در حالت عادی باید به رنگ آبی بسوزند. اگر شعله ها بیش از حد معمول کوچک هستند و یا به رنگ زرد می سوزند، گاز نمی تواند به طور کامل بسوزد. دلیل این مشکل، کمبود هوا در مسیر لوله های گاز منتهی به شعله ها است. برای رفع این مشکل بایستی محفظه یا لوله ترکیب هوا و گاز (مخلوط کن گاز) را تنظیم نمایید تا به مقدار کافی هوا به شعله برسد.

(همان طور که می دانید، هوا(اکسیژن)، ماده سوختنی (گاز) و گرما، سه رکن اصلی احتراق هستند. در اجاق گازهای خانگی، جریان گاز، پیش از خروج از شعله با هوا ترکیب میشود، تا گاز بتواند شعله ور شود.)

مشکل: فر اجاق گاز روشن نمی شود!

روشن نشدن فر ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد:

  • ممکن است سیستم انتقال گاز به شعله های درون فر مشکل پیدا کرده باشد.
  • ممکن است سیستم جرقه زن یا فندک فر دچار اشکال شده باشد.
  • ممکن است اشکال از ترموکوبل یا بوبین شعله های فر باشد.

برای تعمیر فر بوش بهتر است با تعمیرکار متخصص تماس بگیرید.

نحوه تنظیم ترموستات فر

نحوه تنظیم ترموستات فر

ابتدا فر را با دمای 180 درجه روشن کنید و یک دماسنج جیوه ای را درون آن بگذارید. پس از گذشت 20 دقیقه، اختلاف دمای دماسنج و نشانگر حرارت فر را بررسی کنید. اگر اختلاف دما، در حدود 40 درجه یا بیشتر از آن بود، احتمالا باید ترموستات را عوض کنید.

اما اگر اختلاف دمای فر و دماسنج کمتر از 40 درجه بود، می توانید با چرخاندن پیچ دما، آن را طبق دمای واقعی  تنظیم کنید. پس از هربار چرخاندن پیچ (به میزان یک چهارم یا نصف دور)، مجددا فر را روشن کرده و دمای آن را با دماسنج مقایسه کنید.

مشکل: اجاق گاز دود می کند!

دود کردن شعله های اجاق گاز بوش می تواند ناشی از دلایل متعددی باشد:

  • ممکن است روغن یا مواد غذایی، اطراف شعله را کثیف کرده و یا حتی وارد محفظه شعله شده باشند. برای رفع این مشکل، سینی اجاق گاز و اطراف شعله را تمیز کنید.
  • ممکن است مواد شوینده (مثلا فوم های گاز پاک کن) داخل محفظه شعله باقی مانده باشند و هنگام اشتعال، دود ایجاد کنند.
  • ممکن است نسبت گاز به هوای شعله بیشتر باشد. در این صورت، کافی است مقدار گاز ورودی به شعله را کمتر کنید.

عیب یابی صفحه گاز بوش

گازهای صفحه ای بوش، یکی از بهترین انتخاب ها برای افرادی است که فضای زیادی در آشپزخانه ندارند و در عین حال به زیبایی آشپزخانه اهمیت می دهند.

اجاق گاز های صفحه ای یا رومیزی، معمولا روی کابینت نصب می شوند و فاقد فر هستند. در این قسمت به بررسی دو ایراد متداول در اجاق گاز صفحه ای می پردازیم.

مشکل: صفحه گاز روشن نمی شود!

جریان برق ورودی را بررسی کنید. مطمئن شوید اجاق گاز به برق متصل است.

در صورتی که فندک کار نمی کند، ممکن است سیستم جرقه زن اشکال داشته باشد (نحوه رفع مشکل فندک پیشتر ذکر شد)

مشکل: همه چراغ های نشانگر صفحه گاز چشمک می زنند!

در صورتی که دکمه های لمسی کار نمی کنند، یا چراغ های نشانگر، به طور مدام چشمک می زنند یا چراغ ها همه با هم روشن شده اند، ممکن است، پنل لمسی خیس شده باشد.

نکات مهم در مورد نصب و نگهداری از اجاق گاز بوش

  • برای تمیز کردن سینی یا صفحه گاز، ابتدا سطح اجاق گاز را با آب گرم و شوینده غیر اسیدی، خیس کنید، پس از گذشت چند دقیقه با یک اسفنج نرم، آن را تمیز کنید.
  • از به کاربردن شوینده های اسیدی یا قلیایی خورنده، سیم ظرفشویی یا اسکاچ های زبر و خشن، برای تمیز کردن اجاق گاز خودداری کنید. (خصوصا در مورد گازهایی با سینی و بدنه استیل)
  • اجاق گاز بوش را در مسیر باد قرار ندهید، زیرا شعله ها با وزش باد، خاموش می شوند و علاوه بر این، در صورت وزش باد، خطر سرایت شعله به اشیای کنار اجاق گاز و نیز به وجود می آید.
  • اجاق گاز را در فضای کوچک و بدون تهویه، نصب نکنید.
  • طول شیلنگ گاز، باید کمتر از 150 سانتی متر باشد. انتقال گاز در مسیر طولانی و به وسیله شیلنگ، می تواند بسیار خطر آفرین باشد.
  • دو سر شیلنگ انتقال گاز را به وسیله بست محکم کنید.
  • پس از نصب شیلنگ، به کمک کف صابون، محل اتصال در دوسر شیلنگ را تست کنید تا مطمئن شوید گاز نشتی ندارد.
  • برای راحت تر شدن عمل شستشو و طول عمر بیشتر اجاق گاز، بهتر است پس از هربار طبخ غذا، صفحه اجاق را تمیز کرده تا از خشک شدن و چسبیدن مواد غذایی به سطح اجاق گاز جلوگیری شود.
  • هنگامی که اجاق گاز، هنوز داغ است، درب شیشه ای آن را نبندید.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها