امامزاده غلام رسولی در چابهار
جمعه 4 بهمن 1398 10:38 PM
جاذبه های گردشگری استان سیستان و بلوچستان
گردشگری زیارتی
در حاشیه ضلع شرقی چابهار بنای گنبدی با ارتفاع بلند جلبنظر میكند به نام امامزاده غلام رسولی كه قدمت آن به دوران تیموری می رسد.
امامزاده در ضلع غربی حیاط بر روی صفحهای به ارتفاع یك متر بنا شده است. ورودی اصلی امامزاده در میانه ضلع غربی این پیشخوان جای گرفته است كه سطح دیوار آن را با تعبیه طاقچهها و با تزئینات گچی به شكل دایرههای پشت سرهم در بالای طاقچهها رونق بخشیدهاند. گذشته از تزئینات فوق میتوان تزئینات ستارهای پشت گوشه را ملاحظه نمود كه تا بالا امتداد یافته است. بر پیشانی ورودی بنا تزئینات نقاشی الوان با طرحهای نقوش ستارهای مشبك مشاهده میشود. طرح معماری بنا نشان میدهد كه در عهد سلجوقیان احداث و در عهد صفوی نقاشیهای دیواری آن انجام یافته است كه از اصالت و اهمیت خاصی برخوردارند.
گویند صاحب این آرامگاه شب عروسیش فوت نموده و هر ساله معتقدین به او در سالروز مرگش که در روز آخر ماه ذیالقعده به مدت ۷ روز با ساز و دهل و آوازخوانی و رقص و پای کوبی میکنند.
این مراسم به دو جهت انجام میشود. یکی این که لوطی فوت شده چون عمرش را به مطربی و شاد کردن مردم گذرانده وصیت کرده که پس از مرگش نیز در کنار مزارش رقص و پای کوبی و در حقیقت مراسم شادی بر پا شود. و خواستهاست تأثیر وجود خود را در شادمانی مردم پس از مرگش نیز حفظ کند.
دیگر اینکه این شخص که در شب عروسیش فوت کرده بسیار مجرب و مورد توجه افراد طائفه اش بوده و چون عروسی نافرجامی داشته و حسرت بگور بردهاست. دوستدارانش هر ساله در سالروز مرگش برای او جشن عروسی میگیرند و یاد عروسی او را زنده میدارند.
البته چون پیروان صاحب مزار شیعه مذهب هستند در ماه محرم نیز مراسم سوگواری و روضهخوانی در این آرامگاه بر پا میشود.