پاسخ به:چگونگی بازی با کودک نوپا
دوشنبه 2 دی 1398 7:01 PM
هفتمین مطلب از بسته بازی های دوتایی با نوپا به شما می گوید که موقع بازی با کودکان باید به چه نکاتی دقت کنید.
زمان بخش ویژه ای از زندگی هر کودکی است که نه فقط جنبه سرگرمی دارد بلکه برای توسعه خلاقیت و مهارت های جسمی و ذهنی کودکان حیاتی است. بازی کار اصلی بچه هاست که از طریق آن دنیای اطرافشان را کشف می کنند و از طریق بازی می توانند خلاقیت خود را بیشتر کرده و نکاتی را درباره رابطه اطرافیان شان و همچنین رابطه انسان با محیط یاد بگیرند.
هر کاری برای کودک می تواند جنبه بازی و سرگرمی پیدا کند از کشیدن یک کامیون اسباب بازی گرفته تا ردیف کردن جوراب ها و ... . به عنوان پدر یا مادر، شما مهم ترین و عزیزترین همبازی فرزندتان هستید و او از همان روزهای اول عمرش با نگاه کردن به صورت شما یا شنیدن صدایتان شروع به بازی کرده و دنیای اطراف را کشف می کند.
چطور می توانیم بهترین هم بازی برای فرزندمان باشیم؟ این نکات را از دست ندهید.
دنبال روی فرزند خود باشید
یک شیء، اسباب بازی با فعالیت را برای کودک تدارک ببینید و بعد منتظر شوید تا کودک بازی را شروع کند. شاید راهی که می رود درست نباشد و با آن وسیله خاص برای بازی دیگری مناسب است ولی بگذارید که فرزند شما یک شیوه نو برای بازی به شما بیاموزد.
به آرامی جلو بروید
این که به فرزندتان نشان دهید هر اسباب بازی چطور کار می کند، واقعا عالی است اما دست نگه دارید و به جای اینکه «به جای او بازی کنید» اجازه دهید خودش بازی کردن را تجربه و شیوه منحصر به فرد خود را خلق کند. فقط تا اندازه ای کمکش کنید که از ادامه بازی نا امید نشود.
سیگنال های فرزندتان را درک کنید
شاید مهارت های زبانی فرزند شما هنوز آنقدر تقویت نشده باشد که بتواند منظورش را کاملا به شما بفهماند اما شما با توجه به سیگنال های بدنی او، از چهره تا حرکات بدنش می توانید بفهمید که از کدام بازی ها لذت می برد و کدام بازی ها حوصله اش را سر می برند یا او هنوز آمادگی انجام شان را ندارد.
حواستان به محل بازی کودک باشد
آیا محلی که فرزند شما در آنجا بازی می کند مورد علاقه کودک و امن است؟ آیا سر و صدای بیش از حد ندارد یا چیزی در آن محل نیست که حواس کودک را پرت کند؟ آیا هر بازی از نقاشی کردن گرفته تا توپ بازی در این فضا قابل انجام است؟ قبل از اینکه کودک شروع به بازی کند به این موضوعات توجه کرده تا از هر گونه خطری پیشگیری کنید.
دوباره و دوباره بازی کنید
اگر چه انجام یک بازی یکسان برای چندین بار متوالی اصلا باب میل والدین نیست اما یادتان باشد که بچه ها با انجام چند باره یک بازی خاص سعی می کنند که در انجام آن مهارت پیدا کنند و استاد شوند. آنها وقتی به این مرحله می رسند احساس اعتماد به نفس زیادی پیدا کرده و برای یک چالش جدید آماده می شوند. پس دفعه بعد که خواستید یکی از اسباب بازی های کودک را که دیگر تحمل دیدنش را ندارید، تحمل کنید به نقش تکرار در رشد کودک فکر کنید.
بازی را با نیازهای فرزندتان منطبق کنید
اگر احساس می کنید کودک تان از بازی در محوطه بازی پارک و... ناراحت می شود یا می ترسد به این موضوع فکر کنید که چه عواملی در محیط وجود دارد که توجه او را جلب کرده یا باعث می شود برانگیخته شود. اگر سر و صدای محیط بازی زیاد است، شاید لازم باشد جای آرام تری را برای بازی کردن پیدا کنید تا خیال فرزندتان هم راحت تر باشد.