امام جمعه نیشابور: کسی تقاضای بازگشت شما را نکرده است/سزای فتنه گران مرگ است
جمعه 24 دی 1389 7:26 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
نمازجمعه مورخ 1389/10/24 – خطیب: حجت الإسلام رجایی (امام جمعه موقّت) – مسجد جامع نیشابور
· خطبه اول-عبادی
حجت الإسلام رجایی پس از دعوت همگان به رعایت تقوای الهی و ترک محرّمات خطبه اول(عبادی) را به بیان معضل موجود در جامعه، اسراف پرداخت؛
خداوند در قرآن کریم می فرماید: بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید و هم چنین در آیه ای دیگر می فرماید: مبذّران برادران شیطانند و شیطان هم کفران نعمت خداوند را کرده است.
عوامل اسراف چه چیز است، چرا انسان اسراف را دوست دارد؟
1- کج فهمی است: بعضی افراد اسراف کار، اسراف را شخصیت می دانند.
2- چشم و هم چشمی: به اصطلاح نمی خواهند کم بیاورند، امام صادق(علیه السلام) می فرماید: به پایین تر از خودت نگاه کن به بالادست خود نگاه نکن چرا به کسی که نمی توانی مثل او زندگی کنی نگاه میکنی؟ خداوند به پیامبر می فرماید: ای پیامبر به افراد ولخرج نگاه نکن به آن هایی نگاه کن که زندگی ساده دارند و درست زندگی می کنند آن ها را الگوی خودت قرار بده. امروز یکی از عوامل اسراف چشم و هم چشمی است؛ در مراسمات چند نوع غذا درست کردن، خرج های اضافی،سفرهای متعدّد زیارتی و افتخار می کند که من چندین بار زیارت فلان جا رفته ام.در زمان امیرالمونین علی(علیه السلام) قبیله ای یک شتر کشتند و آبگوشتی دادند و یک ظرف هم به قبیله ای دیگر دادند وقتی این ظرف آبگوشت را به یکی از قبایل فرستاد بهش برخورد، گفت: برای ما فلان قبیله آبگوشت فرستاده؟! چند تا شتر کشتید؟ یکی ما دوتا می کشیم، قبیله بعدی سه تا،بعدی چهارتا،بعدی پنج تا، روایت می گوید تا نزدیک 50 شتر به خاطر چشم و هم چشمی کشته شد. آقا امیرالمونین فرمود: کسی از گوشت این شترها نخورد این ها برای رضای خدا نبوده است برای فخرفروشی بوده است، چون فخرفروشی کرده اند به مراسمشان نروید، توجه نکنید، خداوند مسرفین را دوست ندارد چرا بندگان خدا به مسرفین احترام بگذارند؟.
3- فراموشی از قیامت: اگر اسراف کار بداند روز قیامت سوال از او سوال می شود که این پول را از کجا آوردی؟ اگر بتواند جواب بدهد از او سوال می کنند در چه راهی مصرف کردی؟ ، درست مصرف می کند.به فرموده امام علی(علیه السلام):«اگر اسراف کننده بداند این مال حلالی که خدا به او داده روز قیامت حساب می خواهد اسراف نمی کند»
ما مسلمانیم، الگو داریم، قرآن داریم دستور داده چطور مصرف کنیم ولی اسراف نکنیم ما پیغمبر را می توانیم به عنوان الگو قرار دهیم. امیرالمونین علی(علیه السلام) در زمان حکومتش نان جو مصرف می کرد، در یکی از سخنرانی ها دیدند حضرت پیراهنش را باد می دهد، پرسیدند چرا پیراهنتان را باد می دهید فرمود: من یک پیراهن بیشتر نداشتم، شسته بودم خیس بود باد می دادم که خشک شود، مگر امیرالمونین نمی توانست استفاده کند؟ قدرت مالی نداشت؟ خیر.داشت ولی او می دانست که چه خبر است روز قیامت باید جوابگو باشد.
الگوی ما باید حضرت امام(ره) باشد در نجف در یک خانه 60متری زندگی می کرد، در ایران در خانه ای استیجاری و رهبر جهان اسلام و تشیّع هم بود، وقتی می خواهد آب بخورد نصف لیوان را آب می کند اگر اضافه داشته باشد کاغذی روی لیوان می گذارد که دفعه دیگر از همین آب استفاده شود، سه کیلو پرتغال برای ایشان می خرند آقا می گوید چه خبر است؟ می گویند: چون ارزان بوده است است خریدیم، آقا می فرماید: شما دوتا گناه کردید: یکی این که خیلی گرفتید اسراف کرده اید دوم این که ارزان بوده است خریده اید، شاید الآن ارزان باشد شما این مقدار را خریدید و تعدادی دیگر که بعد گران شود نمی توانند بخرند. این زندگی حضرت امام خمینی(ره) است؛ وقتی وارد اتاق می شد برق را خاموش می کرد به نماز می ایستاد برق را خاموش می کرد می فرمود: نماز خواندن که برق روشن نمی خواد.
مقام معظّم رهبری باید الگوی ما باشد؛ سردار شهید نورعلی شوشتری نقل می کرد که ما رفتیم منزل رهبری دیدیم که 2تا فرش کهنه انداختند که این ها نخ نما شده است، شما توجّه داشته باشید این حسینیه که نشان می دهند منزل ایشان نیست، دفتر و محلّ کار ایشان است.آقای شوشتری می گوید من دستور دادم این فرش ها را عوض کنند، عوض کردند و وقتی آقا وارد شدند و متوجه شدند گفتند چه کسی این کار را کرده است؟ گفتند آقای شوشتری، فرمود: برو فرش های خودم را بیاور من به این فرش ها نیازی ندارم.زندگی رهبران ما اینطوریست ما باید بیشتر توجه داشته باشیم.
پیامی هم به مسولین در همین زمینه دارم،باید از مردم تشکّر شود در همه زمینه ها مردم نمره نهایی 20 را در طول تاریخ سی و یک ساله انقلاب گرفتند، مردم مردود نشدند امّا این خواص مردود شدند و از صحنه کنار رفتند و این مردم در کنار ولی امرمسلمین به وظیفه خودشان عمل کردند. مردم در جریان فتنه ها مردانه و قهرمانانه وارد شدند و از انقلاب و نظام اسلامی دفاع کردند. در جریان هدفمندی یارانه ها هم واقعا مردم همکاری کردند که جای تشکّر دارد، تشکّر از مردم خوب خدمت کردن به مردم است،درست به وظیفه عمل کردن است،به مشکلات مردم رسیدگی کردن است، جواب مردم را خوب دادن است. امّا تذکّری دیگری هم که دارم مسئولین باید بیشتر در مسئله اسراف توجه کنند، در بیت المال اسراف نشود، جلوی برخی ولخرجی ها و برنامه ها گرفته شود، باید برای اجرای بعضی طرح ها اولویت ها در نظر گرفته شود، امروز بعضی طرح ها اصلا اولویتی ندارد نباید اجرا شود، برخی طرح ها در داخل شهر هیچ اولویتی ندارد نباید اجرا شود، باید دید مردم به چه چیزی بیشتر نیاز دارند مسئولین محترم بشنوند؛ حضرت سلمان فارسی استاندار مدائن بود، راوی نقل می کند لحظات آخر رفتم بالای سرش دیدم سلمان بلندبلند گریه کرد (مسئولین محترم گوش ها باز باشد،بیدار باشید، از خواب غفلت بیدار شوید) گفتم سلمان: چرا گریه می کنی. گفت: از رسول خدا شنیدم که فرمود در قیامت گردنه هایی است که کسی از این گردنه ها نمی گذرد مگر سبک بار باشد. راوی می گوید که نگاه کردم که ببینم سلمان چه دارد که سنگین بار است، نگاه کردم در یک مغازه هم مرکز استانداری اش است و هم دفتر کارش و هم محل زندگی اش و دوتا ظرف و یک قلم و دوات یک پوستی که رویش نشسته و شب ها هم به عنوان لحاف استفاده می کند. گفتم سلمان واقعا برای همین نگران است. بعد نقل می کند سلمان گفت: اگر روز قیامت از من بپرسند ای سلمان فارسی با اموال مسلمین چه کردی؟ جواب چه بدهم؟ روای با خود می گوید کدام اموال؟ همین چهار قلم.مسئولین توجه داشته باشید اگر مالی در دستتان هست آن شخصی نیست باید در جای خودش مصرف شود، نکند خدای ناخواسته در راهی دیگر مصرف شود که روز قیامت باید پاسخگو باشیم.انشاءالله که بتوانیم به وظیفه مان عمل کنیم سلمان فارسی با آن همه فضیلت و زهد و ساده زیستی گریه می کند می گوید بارم سنگین است، مسئولین ما توجه داشته باشند اموالی که در اختیار دارند اسراف نشود. بنزینی که در اختیار دارند به مردم فشار است باید همانند مردم حرکت کنند که مردم دلگرم شوند.
حجت الإسلام رجایی در پایان خطبه اول هم چنین ذکری از سلمان فارسی و غسل و کفن کردن او توسّط امیرالمونین علی(علیه السلام) کرد.
· خطبه دوّم-سیاسی
حجت السلام رجایی در خطبه دوم پس از دعوت همگان به رعایت تقوای الهی و ترک محرّمات مناسبت های هفته را ذکر کرد:
- روز جمعه: شهادت عمّار یاسر: امیرالمونین به فرموده مقام معظّم رهبری، عمّار یاسر هر جا که فضا غبارآلود می شد با بصیرت خودش به تبیین حقیقت می پرداخت و غبار را برطرف می کرد و در جنگ صفین به شهادت رسید.
- 26دی ماه: روز فرار شاه خائن، این روز را به ملّت ایران تبریک عرض می نمایم و در همین جا به همه فتنه گران می گویم که اگر از ملّت عذرخواهی نکنید و به راه خودتان ادامه بدهید، سرنوشت محمدرضا پهلوی در انتظار شماست.
- دوشنبه27دی ماه: روز شهادت شهید نوّاب صفوی و چندین تن از فدائیان اسلام است که شهادت این روحانی گرانقدر را تسلیت عرض می نمایم و و به روح مطهّرش درود می فرستیم و امیدواریم که با اجداد پاک و مطهرّش محشور شود.
خطیب جمعه در ادامه به طرح هدفمندی یارانه ها، حاشیه ها و چالش ها اشاره کرد ؛
مقام معظّم رهبری فرمودند: بنده کتبا و شفاها به دولت های قبل گفته ام که طرح هدفمندی یارانه ها را دنبال کنید، منتهی به دلیل سختی کار زیر بار نرفتند و این دولت با تمام سختی ها زیر بار این کار رفته و از آبرویش مایه گذاشته است که هدفمندی را انشاءالله اجرا کند و مردم و مسئولین هم همکاری کنند.
سران فتنه تا دیروز خطّشان چیز دیگه ای بود امّا حالا آمدند جلسه گذاشتند در این جلسه گفته شده که نباید اجازه بدهیم دولت در اجرای این طرح موفّق شود باید با تمام توان تلاش کنیم تا دولت زمین بخورد، لذا تصمیم می گیرند کارشکنی کنند و یکی از مسائلی که مطرح می کنند این است که این طرح خیلی ضعیف است معلوم نیست چه بشود، سودی برای مردم داشته باشد یا نه که الآن شایعاتی از این قبیل را در شهر و ادارات خودتان مواجه هستید، امّا چه کسی شایعه پراکنی می کند؟ همین فتنه گران، سرمایه داران و سودجویان.
مستضعفین گرامی این طرح برای شماست، چرا دشمن نمی گذارد؟ چون سودش در خطر افتاده، به آن نتایجی که می خواهد نمی رسد حالا نمی خواهند این طرح به مرحله اجرا برسد.
نکاتی که مطرح می کنند: 1- این طرح خیلی ضعیف است 2- نقاط ضعف دولت را بزرگ جلوه می دهند 3- مردم را وادار به اعتراض و اعتصاب کنند 4- در مردم ایجاد ناامیدی کنند و این که ضرر برای قشر مستضعف است.
حرف ما این است شما که نقاط ضعف را مطرح می کنید، اگر عرضه داشتید چرا شما اجرا نکردید؟ شما هم که 16 سال در دولت های قبلی سرکار بودید، چرا جرأت نکردید وارد شوید؟ ما همین نان و بنزین را که در نظر بگیریم خیلی کمک است برای کشور، آن ها نمی توانند عزّت ملّت ایران را ببینند.
حجت الإسلام رجایی در ادامه به موفّقیت وزارت اطّلاعات در انهدام شبکه جاسوسی موساد اشاره کرد ؛
به فضل پروردگار هر وقت از دست ملّت ایران اسراییل،آمریکا و سران فتنه ضربه ای می خورند به خاطر دل گرمی خودشان این طور توطئه می کنند، این را بدانید آن ها می سوزند از پیشرفت های علمی،نظامی،اطّلاعاتی، چاره ای ندارند می خواهند یه طوری خودشان را خالی کنند. این موفقیت را به سربازان گمنام امام زمان(عج) و شما عزیزان تبریک عرض می کنم.
خطیب جمعه در پایان به صحبت ها و شرایط مطرح شده از سوی سران فتنه اشاره کرد ؛
کلّی خیانت کردند، آبروی نظام و اسلام را بردند،ملّت را در مقابل یکدیگر قرار دادند،توطئه کردند، دستشان با دشمن در یک کاسه بود، حالا آمدند طلبکار هم شدند برادران و خواهران عزیز بدانید ما نباید یک روز فتنه گران را فراموش کنیم، این ها طلبکارانه آمدند و از مردم طلب کارند که اگر این کار را بکنید ما بر می گردیم، چه کسی از شما تقاضا کرده برگردید؟ کسی نمی خواهد شما برگردید، شرط می گذارید. بدبختان شما باید در مقابل ملّت عذرخواهی کنید شرط می گذارید و به شما می گویم که ای فتنه گران به همه شما چه مسئولیت داشته اید یا نداشته اید، دیگر در بین مردم جایی ندارید.
ملّت ایران حرفش این است به همه فتنه گران در 9دی،19دی، سال قبل،امسال و همه وقت اعلام کرده است و از حرفش هم بر نمی گردد، گفت انرژی هسته ای آری،پای حرفش ایستادگی کرد و شعار هم داد پای آن ایستادگی می کند، شعار داد سزای خیانت کاران مرگ است و. ایستادگی می کند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
منبع: سایت ستاد نماز جمعه نیشابور