خواص و مضرات هلو برای سلامتی
شنبه 23 شهریور 1398 6:09 PM
خواص و مضرات هلو
هلو که در زیان لاتین با نام آلوی ایرانی شناخته می شود ، دارای هسته سخت ، گوشت زرد رنگ و پوستی مخملی شکل است. میوه هلو به دو دسته هسته جدا و هسته چسب تقسیم می شود و شباهت زیادی به میوه های مثل شفتالو و شلیل دارد.
جالب است بدانید شباهت هلو و شلیل به حدی زیاد است که گاهی اوقات محصولات یک باغ هلو حاوی تعداد کمی شلیل نیز هستند و این موضوع در باغ شلیل نیز صدق می کند. جالب است بدانید بر اساس گزارش آمار جهانی هلو پرطرفدارترین میوه در کل جهان است.
فواید و خاصیت های هلو
هلو یکی از میوه های بسیار پرطرفداری است که برای سلامت مغز بسیار مفید است. این میوه که محبوب ترین میوه در جهان است به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فولات است برای سلامت و تقویت مغز بسیار مفید است.
جالب است بدانید که آب این میوه برای پیشگیری از بروز اختلالات مغزی و بیماری هایی مثل آلزایمر و زوال عقل که با سن مرتبط هستند بسیار مفید است. علاوه بر این موارد مصرف هلو تاثیرات مثبتی روی سیستم عصبی می گذارد.
یکی دیگر از خاصیت های هلو برای مغز این است که به تقویت حافظه و افزایش هوش کمک می کند ، به همین دلیل این میوه را علاوه بر افراد مسن که مستعدد بیماری هایی مثل آلزایمر هستند ، کودکان در حال رشد نیز برای تقویت حافظه بهتر است مصرف کنند.
هلو دارای کالری ناچیزی است و مصرف آن به صورت طولانی مدت شما را سیر نگه میدارد و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند. فیبر موجود در این میوه باعث کاهش کلسترول بد خون شده و فشارخون بالا را کنترل کرده و قند خون را تنظیم میکند. مصرف روزانه ۳۰ گرم فیبر برای کاهش وزن بسیار موثر است.
آمبولی یا رکود خون به وضعیتی گفته می شود که بیمار بر اثر لخته شده خون در رگ ها و عروق از بین برود. هلو یکی از بهترین میوه ها برای پیشگیری و درمان این بیماری است ، در صورتی که احتمال وجود این وضعیت را در بدن خود می دهید هلو را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
طبق تحقیقات انجام شده هلو دارای ویتامین آ ، سی، ای و سلنیوم است که از آنتیاکسیدانهای قوی برای سمزدایی بدن به شمار می رود.
پلی فنل موجود در این میوه باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی شده و فیبر، ویتامین سی و پتاسیم موجود در این میوه باعث کاهش فشارخون شده و کلسترول بد را از بدن دور میکند و سلامت قلب را به دنبال دارد.
میوه هلو در کشور مجارستان بهعنوان یک میوه آرامبخش شناخته میشود. این میوه در رفع استرس های عصبی خوب عمل کرده و باعث کاهش اضطراب و نگرانی میشود.
ویتامین سی موجود در هلو برای کاهش التهاب به ویژه در افراد بیمار مبتلا به فشارخون بالا ، چاقی یا دیابت بسیار مفید می باشد و به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد میتواند التهاب ناشی از نقرس، آسم و زخمها را درمان کرده و عروق خونی که در اثر التهاب ضعیف شدهاند را تقویت کند.
ویتامین سی موجود در هلو باعث از بین بردن سلولهای مرده پوست شده و بهعنوان یک لایه بردار طبیعی عمل می کند. شما میتوانید یک قطعه از این میوه را روی پوست قرارداده تا باعث تغذیه سلولهای پوستی شده و از پوست لایهبرداری شود.
همانطورکه اشاره شد هلو دارای فیبر میباشد و به بهبود هضم و دستگاه گوارش کمک می کن. هلو بهعنوان یک میوه ادرارآور است که باعث پاکسازی کلیهها و مثانه می شود.
ویتامین سی و آ موجود در این میوه باعث تقویت استخوان و دندان شده و ترکیب ویتامین سی و آهن موجود در این میوه باعث کاهش جذب سرب میشود. کاهش سرب باعث رشد خوب بافت ها شده و تقویت استخوان ها و دندان ها را به دنبال دارد.
کمخونی ناشی از کمبود آهن و ویتامین سی قابلدرمان است. هلو یک میوه تابستانی سرشار از آهن میباشد که دارای ویتامین سی بوده و راه عالی و طبیعی برای مبارزه با کمخونی محسوب می شود.
ترکیبات فنلی موجود در این میوه باعث کاهش کلسترول بد خون شده و افزایش کلسترول خوب را به دنبال دارد، این امر باعث میشود تا از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری شود.
هلو بهعنوان یک میوه سرشار از آنزیم های لوتیئن و زاکسنتین شناخته میشود که از آسیبهای احتمالی ناشی از نور روی شبکیه محافظت کرده و خطر ابتلا به بیماریهای چشمی را در سنین بالا کاهش میدهد.
عوارض و زیان های هلو
سعی کنید هلو را به مقدار مناسب مصرف کنید چرا که مصرف بیش از حد این میوه باعث آزاد شدن گاز در روده میشود که ایجاد نفخ میکند. اگر به بیماریهای گوارشی مبتلا هستید بهتر است از مصرف زیاد هلو اجتناب کنید.
افرادی که دارای معده حساس هستند و زیاد دچار نفخ می شوند بهتر است هلو را یک ساعت قبل از خوردن غذا مصرف کنند تا دچار نفخ نشوند. هضم هلو برای معده این افراد کمی مشکل است و به همین جهت باید قبل از غذا مصرف شود.