cPanel چیست؟
یک شنبه 17 شهریور 1398 5:57 PM
cPanel داشبورد کنترل پنل محبوب است که به شما کمک می کند سرور هاست وب خود را با استفاده از یک رابط مبتنی بر وب دوستانه مدیریت کنید. این امر به ویژه در مورد هاست های مشترک محبوب است، جایی که این راه حل واقعاً ارائه شده توسط بیشتر ارائه دهندگان هاستینگ مقرون به صرفه است. بدون سی پنل، برای مدیریت وب سایت ها و سرور خود به دانش فنی احتیاج دارید. اما با cPanel ، شما می توانید با استفاده از یک رابط گرافیکی تغییراتی ایجاد کنید – هیچ دانش فنی لازم نیست.
با فرض اینکه هاست شما از سی پنل استفاده می کند، باید یک لینک مستقیم برای دسترسی به سی پنل در جایی از ایمیل های خوشآمدگویی شما فراهم کند. اما اگر نمی توانید آن پیوند را پیدا کنید، در اینجا میانبر برای دسترسی به داشبورد سی پنل سایت در هر زمان وجود دارد:
اگر آدرس سایت شما با http شروع می شود ، پیوست: ۲۰۸۲ را تا انتهای دامنه خود وارد کنید.
اگر آدرس سایت شما با https شروع شده است ، پیوست: ۲۰۸۳ را تا انتهای دامنه خود وارد کنید.
به عنوان مثال ، می توانید با رفتن به cPanel:
http://www.yoursite.com:2082
https://www.yoursite.com:2083
پس از مراجعه به آن آدرس ، از شما خواسته می شود با نام کاربری و رمزعبور cPanel خود وارد شوید:
شما باید نام کاربری و رمز عبور cPanel خود را از ارائه دهنده سرور خود دریافت کرده باشید، معمولاً در مجموعه ایمیل های خوش آمد گویی که بلافاصله پس از ثبت نام دریافت کرده اید.
اگر نمی توانید نام کاربری و رمزعبور خود را پیدا کنید، توصیه می کنیم با پشتیبانی سرور خود برای راهنمایی تماس بگیرید زیرا این روند برای پیدا کردن این اطلاعات بین هاستینگ ها متفاوت است.
هیچ موردی برای داشبورد cPanel وجود ندارد، زیرا نه تنها تم های مختلف سی پنل وجود دارد، بلکه بعضی از میزبان ها یک ظاهر طراحی شده منحصر به فرد خود را نیز در داشبورد cPanel اعمال می کنند.
با این گفته ، اکثر داشبوردهای cPanel باید تقریباً شبیه این باشند:
در قسمت مرکز می توانید چندین لینک مختلف برای مدیریت بخش های مختلف حساب میزبانی خود پیدا کنید. و در نوار کناری سمت راست می توانید اطلاعات اصلی در مورد سرور خود پیدا کنید.
cPanel به شما امکان می دهد خیلی بیشتر از پنج عمل زیر را انجام دهید. اما برای جلوگیری از تبدیل شدن این بخش به یک کتاب، ما فقط می خواهیم پنج مورد از رایج ترین کارهایی را که می خواهید با cPanel انجام دهید را پوشش دهیم.
بیشتر هاست ها به شما امکان دسترسی به چیزی به نام “نصب خودکار” در داشبورد cPanel را می دهند. این امر به شما امکان می دهد فقط با چند کلیک وردپرس و بسیاری از نرم افزارهای دیگر را نصب کنید.
از بین این autoinstallers کاربر پسند، Softaculous احتمالاً محبوب ترین است، اگرچه ممکن است میزبان خاص شما از یک راه حل متفاوت استفاده کند.
برای نصب WordPress از طریق cPanel ، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به دنبال بخش autoinstaller بروید و بر روی دکمه WordPress کلیک کنید:
سپس برای انجام مراحل نصب وردپرس، تنظیمات ساده را دنبال کنید:
cPanel ایجاد آدرس ایمیل شخصی شما را با استفاده از نام دامنه منحصر به فرد خود آسان می کند.
برای شروع ، گزینه Email Accounts را در بخش Email جستجو کنید:
سپس آدرس مورد نظر خود را برای حساب ایمیل و همچنین یک رمز عبور وارد کرده و روی ایجاد حساب کلیک کنید:
سپس ، می توانید مستقیماً از cPanel به یک حساب webmail دسترسی پیدا کنید یا برای کار با یک مشتری ایمیل مستقل ، یک ایمیل جدید خود تنظیم کنید.
cPanel به شما امکان می دهد دو نوع دامنه ایجاد کنید:
دامنه های Addon – اینها نامهای دامنه کاملاً مستقل هستند ، به عنوان مثال inten.com
Subdomains – اینها به نام دامنه شما اضافه می شوند ، به عنوان مثال blog.inten.com
برای افزودن هر دو نوع دامنه، در قسمت Domains به دنبال گزینه مربوط باشید:
در حالی که همیشه می توانید فایلهایی را با استفاده از چیزی بنام FTP بارگذاری و مدیریت کنید، cPanel همچنین یک رابط مبتنی بر وب برای کمک به شما در مدیریت پرونده هایی با نام File Manager فراهم می کند.
برای دسترسی به آن ، در بخش Files به دنبال گزینه File Manager باشید:
با کلیک بر روی دکمه، صفحه جدیدی باز می شود که در آن می توانید:
با استفاده از پوشه در سمت چپ، مکانهای مختلفی را مرور کنید
مدیریت پرونده های فردی در مرکز
اقدامات مختلفی از جمله بارگیری و ویرایش پرونده ها را از طریق نوار بالا انجام دهید
تا زمانی که سایت شما خیلی بزرگ نباشد (بعضی از سرور هاست ها حد مجاز را مشخص می کنند)، همیشه می توانید به صورت دستی سایت خود را از داشبورد cPanel خود تهیه کنید.
برای شروع کار ، در بخش Files گزینه های Backup یا Backup Wizard را جستجو کنید (Backup Wizard کمی کاربرپسند تر است.):
سپس برای تکمیل نسخه پشتیبان خود از wizard پیروی کنید:
این نسخه ی نمایشی یک رابط کاربری cPanel با ۱۰۰٪ کار را برای شما فراهم می کند. تنها چیزی که از دست نمی دهید یک نصب خودکار است که به شما امکان می دهد WordPress را نصب کنید.
از آنجا که به حساب هاستینگ شما ارتباطی ندارد، می توانید بدون هیچ گونه خطر شکستن چیزی، احساس راحتی کنید که با همه گزینه های cPanel بازی کنید.
ما با یک یادآوری سریع از آنچه cPanel چیست و چه چیزی می تواند در انجام کارها به شما کمک کند ، می پردازیم:
cPanel داشبورد کاربر پسند است که به شما امکان می دهد حساب و سرور میزبان خود را مدیریت کنید. بسیاری از هاست ها، به ویژه هاست های مشترک ، cPanel را به مشتریان خود ارائه می دهند. تعدادی از اقداماتی که در cPanel می توانید انجام دهید شامل موارد زیر می باشد:
نصب وردپرس
ایجاد یک حساب کاربری جدید
افزودن دامنه یا زیر دامنه
مدیریت یا بارگذاری پرونده ها بر روی سرور
پشتیبان گیری از سایت
و همچنین می توانید بسیاری از اقدامات دیگر که در این مطلب نمی گنجد را انجام دهید.
طراحی سایت اینتن با تیم حرفه ایی خود توانسته یکی از بهترین شرکت های طراحی سایت در تهران را به خود اختصاص دهد.این شرکت با بیش از ۸ سال سابقه در زمینه ی طراحی سایت های اینترنتی و سئو بهینه سازی سایت در حال فعالیت است و بیش از ۴۰۰ سایت معتبر را طراحی و به نام خود اختصاص داده است.برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در قسمت تماس با ما در ارتباط باشید تا در حیطه ی کاری خود اطلاعات بیشتری کسب نمایید.