نان لیوانی کم کربوهیدرات؛ بدون گلوتن، بدون شکر و بدون لبنیات
جمعه 4 مرداد 1398 6:58 PM
برترینها: نان لیوانی یک نان کم کربوهیدرات سبک و بسیار لطیف است که در عین حال به طرز جادویی بدون گلوتن، بدون آرد، بدون شکر و بدون فراوردههای حیوانی است که مخصوص رژیم غذایی پالئو و همچنین نان مخصوص افراد دیابتی است. علاوه بر این برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر نیز توصیه میشود.
عده زیادی از ما بدون آنکه حتی باخبر باشیم در وضعیت پیش دیابتی قرار داریم. دیابت یک تهدید واقعی و فراهم کننده شرایطی برای بروز سایر بیماریهاست. شما نمیتوانید نسبت به آن بی تفاوت باشید وقتی که بدانید نیمی از مردم از دیابت خود آگاه نیستند و شاید شما هم یکی از آن جمعیت ۵۰ درصدی باشید. اما چه میشود کرد بهترین راه کاهش مصرف مواد قندی و افزودن فیبر به غذاهاست. این مورد بخصوص در مورد قندهای ساده بیشتر درست است. مشکل ما دقیقا از جایی آغاز میشود که خوردن قندهای ساده و شکر اضافی در غذاها را به مصرف غلات پیچیده و پر سبوس ترجیح میدهیم. نانهای سفید علاوه بر آنکه اصلا با معده شما سازگاری خوبی ندارند به دلیل شاخص گلیسمی بالا، وضعیت خوبی را برای سلامتی فراهم نمیکنند. برای مقابله با این وضعیت باید از غذاهای با پروتئین بیشتر و کربوهیدرات کمتر استفاده کرد یعنی چیزی شبیه به رژیم کتوژنتیک.
نان لیوانی یک نان بدون آرد، بدون گلوتن و کم کربوهیدرات است که با استفاده از مواد پر پروتئین و با حداقل کربوهیدرات درست میشود. این نان علاوه بر کم کربوهیدرات بودن و نداشتن گلوتن که به همین دلیل برای بیماران مبتلا به سلیاک توصیه میشود، برای کسانی که مشکلات رودهای مثل سندرم روده تحریک پذیر دارند نیز خوب است. ما در اینجا از آرد گندم استفاده نمیکنیم بلکه یک آرد آجیلی جالب را جایگزین آن میکنیم.
آرد بادام یکی از آردهای بدون گلوتن آجیلی پر پروتئین و سرشار از مواد مغذی ست. این آرد با آسیاب کردن بادام درست میشود. شما میتوانید هر موقع که شیر بادام ( که دستور تهیه آن را در مطلب شیر بادام؛ شیر گیاهی خوشمزه قبلا توضیح دادهایم) درست کردید، تفاله آن را در سینی فر پهن کرده و داخل فر با حرارت حداقل به مدت ۲ تا ۳ ساعت بگذارید تا خشک شود.
کسانی که از تخممرغ به دلیل حساسیت و یا گیاهخوار بودن اجتناب میکنند، میتوانند فلکس اگ یا جایگزین گیاهی تخممرغ را استفاده کنند؛ به این ترتیب که ۱ قاشق غذاخوری تخم کتان یا چیای آسیاب شده را با ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید، بهم بزنید سپس بگذارید به مدت ۵ دقیقه بماند بعد استفاده کنید. این مقدار به اندازه یک تخممرغ است.
مواد لازم برای ۶ نفر
طرز تهیه
۱. روغن را داخل یک ماگ بلند با اندازه حدود ۹ در ۱۲/۵ سانتی متر بریزید. اطراف لبههای لیوان را چرب کنید.
۲. تخممرغها، آرد بادام، بیکینگپودر و نمک را داخل ماگ بریزید. مواد داخل لیوان را با یک چنگال خوب بهم بزنید تا زمانی که صاف و یکدست شود. ماگ را روی کابینت گذاشته و آرام ضربه بزنید تا حفرات هوا از بین بروند.
۳. مایکروفر را روی دمای بالا به مدت ۳ دقیقه بگذارید. پس از پختن نان را از ماگ خارج کنید و با چاقو اسلایس کرده، سرو کنید.
۴. برای نگهداری آن را در پلاستیک گذاشته و در یخچال نگه دارید.
نکات مهم
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست