0

نگهداری و پرورش گل موسی در گهواره

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

نگهداری و پرورش گل موسی در گهواره
چهارشنبه 25 اردیبهشت 1398  11:30 AM



 

پرورش گل زیپلین, تکثیر گل رهوئو

گل های رهوئو داخل برگ های مثل قایق هستند به همین دلیل موسی در گهواره نامیدند

 

حالا چرا اسم گل رهوئو را موسی در گهواره گذاشتند؟

این گل زیبا وقتی به گل می نشیند گل های سفیدی داخل برگ های مثل قایق می دهد. به همین دلیل اسم رهوئو را موسی در گهواره  گذاشتند.

 

ساقه های زیرزمینی گوشتی دار است و بدون ساقه است، بدلیل وضعیت خاص گل ها در میان برگ ها، در انگلیسی به آن موسی در گهواره هم می گویند.

 

مکانی با روشنایی کامل تا نیم سایه را دوست دارد، نور مستقیم آفتاب را هم تحمل می کند اما باید مراقب اشعه ی سوزان وسط روز بود تا باعث سوختگی برگ ها نشود، اگر نور کافی دریافت نکند رنگ بنفش آن کمرنگ می شود.

 

خاک رهوئو:

به خاکی با زهکشی بالا احتیاج دارد تا بتواند آب را از خودش عبور بدهد و باعث پوسیدگی و از بین رفتن گیاه نشود.

 

رطوبت مناسب موسی در گهواره :

حداقل ۲ بار در هفته در طول سال غبارپاشی کنید، در صورتی که درجه حرارت بالا باشد عمل غبارپاشی را زیاد کنید، در زمستان از آب ولرم استفاده کنید.

 

خاک مناسب گل موسی در گهواره :

می توانید به خاک باغچه مقداری پرلیت و پیت ماس یا کمی خاک برگ اضافه کنید. استفاده از خاک های سنگین احتمال پوسیدگی و از بین رفتن گیاه را افزایش می دهد.

 

تکثیر رهوئو :

این گیاه به راحتی تکثیر می شود و از طریق جدا کردن پاجوش هایی که در کنار گیاه مادری اضافه می شود و قرار دادن آن در گلدان جداگانه می توانید آن را تکثیر کنید. 

کافی است به آرامی پاجوش ها را بکشید تا با ریشه از خاک خارج شود.

 

نگهداری و پرورش گل موسی در گهواره,پرورش گل موسی در گهواره

گل موسی در گهواره از طریق پاجوش ها تکثیر می شود

 

آبیاری مناسب گل رهوئو :

تا حدودی به خشکی مقاوم است و آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیدگی ریشه و افزایش بیماری های قارچی می شود.

ولی این مسائل نباید باعث شود که به گیاه تشنگی بدهید، هروقت سطح رویی خاک خشک شد، زمان آبیاری است.

در روزهای گرم تابستان معمولا ۳-۲ بار در هفته و در زمستان هفته ای یک مرتبه آبیاری کافی است.

 

در روزهای سرد سال در زمان آبیاری بهتر است که از آب ولرم استفاده نمایید. در روزهای گرم نیز با افزایش دما می توان با استفاده از عمل غبارپاشی به کاهش دمای گیاه کمک کرد. در شرایطی که درجه حرارت از ۱۶ درجه پایین تر بود اجازه دهید سطح خاک در فاصله بین دو آبیاری خشک شود.

 

دمای گل زیپلین :

دمای حدود 25 درجه برای آن مناسب است، تا حدود صفر درجه ممکن است زنده بماند ولی برگ ها سیاه می شوند و ظاهر بدی پیدا می کند و بهتر است که دما از 15 درجه کاهش پیدا نکند.

 

نور موسی در گهواره یا رهوئو یا زیپلین :

گیاه زیپلین مکانی با روشنایی کامل تا مکانی نیمه سایه را دوست دارد. نورمستقیم آفتاب را نیز تحمل می کند اما مراقب اشعه های سوزان آفتاب در میانه های روزهای گرم تابستان بخصوص از پشت شیشه پنجره ها باشید زیرا ممکن است موجب سوختگی برگ ها شود. محیط کم نور نیز موجب ضعف و بی حال شدن آنان می شود.

 

نور ملایم خورشید را دوست دارد ولی نور مستقیم را دوست ندارد (آن را با فاصله از پنجره جنوبی بگذارید که نور زیاد برگ های آن را نسوزاند)

 

آبیاری زیاد آن را خراب می کند پس تا خاک آن خشک نشده به آن آب ندهید. زمستان مراقب باشید بیرون نماند و تابستان در گرما نماند.

 

طرز تکثیر موسی در گهواره و ازدیاد این گل :

گل زپلین را می توان از روش جدا کردن پا گیاه از پایین گیاه مادری در فصل بهار و یا فصل تابستان، و یا روش تقسیم ریشه در فصل بهار تکثیر کرد.

 

پس از ظهور گل پا گیاه نیز از کنار بوته مادری شروع به رشد می کند، زمانی که پا جوش ها به ارتفاع 10 سانتی متری رسیدند گیاه را از گلدان خارج کنید.

 

به آرامی پا گیاه را از هم جدا کنید، گلدان های کوچک تر را تهیه و پا گیاه جدا شده از مادر را درون گلدان با پیت و شن کاشت کنید، دو روز اول آبیاری انجام ندهید و گل زپلین را در سایه نگهداری کنید. از طریق پاجوش تکثیر می شود.

 

خاک مناسب گل رهوئو, روش تکثیر موسی در گهواره

غبارپاشی گل رهوئو را یا صبح یا عصر انجام دهید

 

عوارض و درمان موسی در گهواره :

برگ های گیاه پر پشت شده و نمی توانند روی پای خود بایستند: احتیاج به تعویض گلدان دارد.

 

لکه های قهوه ای در مرکز حاشیه برگ ها مشاهده می شوند: در آفتاب غبارپاشی انجام شده است، عبور اشعه آفتاب از قطرات به جا مانده روی برگ ها مانند عبور اشعه از شیشه است که صدماتی به برگ ها وارد می کند، غبارپاشی را یا صبح انجام دهید یا عصر.

 

گیاه دراز و برگ های پائینی حذف می شوند: سن گیاه بالا است، از گلدان به عنوان منبع تکثیر استفاده کنید.

 

نوک برگ ها قهوه ای،لوله می شوند و می ریزند: گیاه تشنه است و یا هوا خشک است، در صورت لزوم آبیاری کنید، گلدان را غبارپاشی کنید.

 

حاشیه برگ ها به طرف داخل بر می گردند، رنگ آنها تیره و می میرند: هوا خیلی سرد است، گلدان را به محل گرم تری انتقال دهید.

 

لکه های سوخته کوچک روی کلیه سطوح برگ ها ظاهر می شوند: عامل آن مواد براق کننده شیمیایی است، از آنها استفاده نکنید، برگ ها با غبار پاشی به وسیله آب ولرم و سبک و یا اسفنج مرطوب نیز تمیز می شوند.

 

ساقه گیاه پوسیده است: رطوبت خاک زیاد است، اجازه دهید سطح خاک در فاصله بین دو آبیاری خشک و سپس آبیاری کنید، زهکش را بازدید کنید.

 

حشرات ریز و تارهای عنکبوت در زیر برگ ها مشاهده می شوند: کنه ریز قرمز عامل آن است، گیاه را با سم کنه کش هر ۱۴ روز یکبار، سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند، غبارپاشی در کاهش آفت موثر است.

 

برگ ها رنگ پریده و گیاه خسته به نظر می رسد: نور کافی نیست.

 

آفات و بیماری های موسی در گهواره

کنه تارعنکبوتی از آفات این گیاه است که از شیره گیاه تغذیه کرده و منجر به لکه دار شدن و زردی برگ های گیاه می شود. برگها ممکن است ریزش کنند و رشد گیاه بسیار کاهش یابد.

 

شته ها نیز گاهی مشکلاتی را ایجاد می کنند. بجز استفاده از شیره گیاه و کم رنگ شدن برگسار و ضعف رشد گیاه، ماده چسبناک به نام عسلک تولید می کنند که موجب چسبنده شدن سطح برگسار گیاه می شود.

 

همچنین شته ها توانایی انتقال برخی از بیماری های ویروسی را نیز دارند. بیماری های ویروسی منجر به بدشکلی و کوتاهی برگسار گیاه می شوند لکه برگی قارچی یکی از بیماری های شایع این گیاه است. در سطح پایینی برگ ها نواحی کوچک، سبز و آبدار بوجود می آید. لکه ها بزرگ و قهوه ای رنگ می شوند و ممکن است برگ ها بدشکل نیز بشوند.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

تشکرات از این پست
hosinsaeidi
دسترسی سریع به انجمن ها