کمک به دوست یابی در کودکان یکی از مسائلی است که می‌تواند برای والدین سر در گم کننده و گاهی هم ناامید کننده باشد! در واقع دوستیابی کودکان ممکن است در برخی مراحل تربیت کودک به مسئله‌ای بحرانی تبدیل شود و شما ندانید که باید برای حل مشکل کودکت در این زمینه چه کارهایی انجام بدهید.

در مهد کودک و مدرسه، کودکان با قرار گرفتن در میان جمع اجتماعی می‌شوند و یاد می‌گیرند دوستانی برای خودشان انتخاب کنند. پیدا کردن دوست خود یک مهارت است و کودکی که آن را بیاموزد شادتر و موفق‌تر خواهد بود. حتی اگر خود شما در پیدا کردن دوست ماهر نباشید هم با در نظر گرفتن چند نکته‌ای که در ادامه می‌خوانید می‌توانید عامل مهمی در کمک به دوست یابی کودکان خود باشید و به آن‌ها کمک کنید.

 

الگوی خوبی برای فرزند خود باشید

قدم اول در کمک به دوست یابی در کودکان این است که تلاش کنید به فرزند خود نشان دهید پیدا کردن دوست، چقدر با ارزش است. به آن‌ها به صورت غیر مستقیم بیاموزید چگونه مکمل هم هستید. با رفتار خود به کودک نشان دهید به اشتراک‌گذاری و صمیمیت چقدر اهمیت دارد. کودکان از شما یاد می‌گیردند، پس پیش از هر چیز باید الگوی خوبی برای آن‌ها باشیم. اگر خودمان در دوست یابی و ایجاد ارتباط اجتماعی قوی نباشیم، چظور می‌توانیم انتظار داشته باشیم که کودکان ما یاد بگیرند دوست پیدا کنند و با آن‌ها تعامل کنند؟

تشویق کنید اما مجبور نکنید

کمک به دوست یابی کودکان

اگر فرزند شما به ویژه در موقعیت‌های جدید خجالتی است، کمی به او زمان بدهید تا به روش خود اجتماعی شود. یادتان باشد که کمک به دوست یابی در کودکان اصلا به این معنی نیست که باید به زور او را مجبور به ایجاد ارتبط و دوستی با بچه‌های دیگر کنید. در نظر داشته باشید خجالتی بودن کودکت یک ضعف نیست و فقط باید به او اجازه داده شود تا خودش را برای آشنایی و پیدا کردن دوست آماده کند.

برای کمک به دوست یابی در کودکان ، او را در یک فعالیت ورزشی ثبت‌نام کنید

فرزند خود را محدود به مدرسه نگه ندارید. با ثبت نام کودک در کلاس‌های بیرون از مدرسه مثل انواع ورزش یا هنرهای دستی، فرصتی ایجاد کنید تا پیدا کردن دوست خارج از مدرسه را تجربه کند. می‌توانید از فرزند خود بپرسید با کدام یک از همکلاسی‌هایش صمیمی‌‌تر است تا از والدین او دعوت کنید فرزندانتان با هم فعالیت‌های بیرون از مدرسه داشته باشند.

گاهی، فقط گاهی، لازم است در روابط اجتماعی او دخالت کنید

کمک به دوست یابی در کودکان

 

پیدا کردن دوست صمیمی خیلی خوب است. اما اگر مشاهده کردید فرزند شما همیشه و در هر کاری تنها با یک دوست خود راحت است، بهتر است به او توصیه کنید با این که داشتن دوست صمیمی خیلی خوب است اما این به این معنی نیست که نباید با دیگران هم دوست شود. فراموش نکنید این مرحله از کمک به دوست یابی در کودکان شاید چندان مستقیم با مهارت دوست یابی در ارتباط نباشد، اما به مهارت اجتماعی بودن او خیلی کمک می‌کند. البته در این کار همیشه تعادل را رعایت کنید و به انتخاب فرزند خود هم احترام بگذارید.

زمان تنهایی را با زمان در کنار دوستان بودن متعادل کنید

اگر کودک همواره در کنار دوستانش باشد و زمانی برای تنهایی نداشته باشد، امکان دارد دچار بدخویی شود. بهتر است این تعادل را خود مدیریت کنید تا به اندازه مناسب با دوستان و به اندازه مناسبی هم به دور از دوستان باشد. کودک در زمان تنهایی می‌تواند کاردستی درست کند، با جورچین یا انواع مختلف ساختنی چیزهایی درست کند یا به والدین خود کمک کند.

به سبک دوست یابی فرزند خود احترام بگذارید

آموزش پیدا کردن دوست به کودک

شاید شما به عنوان پدر یا مادر، در پیدا کردن دوست خیلی راحت باشید و در هر کاری علاقه دارید دوستان در کنارتان باشند و بیشتر انرژی را از اطرافیان خود می‌گیرید. اما اگر فرزند شما این گونه نیست و بیشتر اوقات دوست دارد تنها باشد یا فقط با یک دوست خود صمیمی است، به این سبک او احترام بگذارید و او را مجبور به کارهایی نکنید که در آن احساس راحتی ندارد.

شاید با خودتان بگویید که چند خط بالاتر سوق دادن فرزند به سوی چند دوست مختلف را به عنوان یکی از راه‌های کمک به دوست یابی در کودکان معرفی کردیم. اما این همان تعادلی است که همانجا درباره آن صحبت شد.

رفتار کودک با دوستانش را زیر نظر بگیرید

با مشاهده و زیر نظر گرفتن رفتار کودک هنگامی که با دوستانش است، می‌توانید اطلاعاتی کمک کننده از رفتارها به دست آورید. اگر کودکت در رابطه با دوستانش دچار مشکل می‌شود، دقت کنید که این مشکل چگونه ایجاد می‌شود؟ آیا او قلدری می‌کند یا با خشونت رفتار می‌کند؟ آیا در به اشتراک گذاشتن وسایلش مشکل دارد؟ دانستن ضعف فرزندان خود در ارتباط با دوستان می‌تواند به کمک در دوست یابی کودکان و همچنین حفظ این ارتباط بسیار کمک کند. زیرا شما از این راه می‌توانید به برطرف شدن این مشکلات کمک کنید و فرزند شما در بزرگسالی روابط اجتماعی بهتری خواهد داشت.

 

با دانستن این نکات می‌توانید در پیدا کردن دوست به کودک خود کمک کنید و مهم‌تر از آن روابط صحیح اجتماعی را به او بیاموزد. شما چه راه‌هایی برای کمک به دوست یابی در کودکان می‌شناسید؟