0

تخلیه خشم با شکستن اشیا؟!

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

تخلیه خشم با شکستن اشیا؟!
پنج شنبه 4 بهمن 1397  11:04 PM

 
راهکار متفاوت چینی‌ها برای غلبه بر خشم در سایت‌های داخلی، خارجی و شبکه‌های اجتماعی بازدید فراوانی داشته است و بعضی افراد با انتشار کامنت‌هایی گفته اند که‌ای کاش از آن‌ها یاد بگیریم و ما هم چنین اتاق‌هایی بسازیم تا شاهد کاهش بروز خشم در سطح جامعه باشیم.

روزنامه خراسان - ساحل گرامی:  راهکار متفاوت چینی ها برای غلبه بر خشم در سایت های داخلی، خارجی و شبکه های اجتماعی بازدید فراوانی داشته است و بعضی افراد با انتشار کامنت هایی گفته اند که ای کاش از آن ها یاد بگیریم و ما هم چنین اتاق هایی بسازیم تا شاهد کاهش بروز خشم در سطح جامعه باشیم.

تخلیه خشم با شکستن اشیا!؟

موضوع این است که به تازگی اتاقی به نام «اتاق خشم» در چین افتتاح شده و مردم به خصوص جوانان چینی استرس و عصبانیت خود را در این اتاق خالی می کنند. آن ها در این اتاق لوازم الکترونیکی، وسایل منزل، بطری ها و مانکن های مختلف را خرد می کنند و می شکنند تا تنش هایشان کم شود. همچنین این اتاق مجهز به چکش و چماق است و شرکت کننده ها می توانند خشم شان را روی وسایل از کار افتاده خالی کنند. در ادامه نگاهی روان شناسانه به این ایده برای کنترل و تخلیه خشم و میزان تاثیراتش خواهیم داشت.

تخلیه خشم با مشت زدن به کیسه بوکس؟!

یک باور عمومی نه چندان صحیح که همه ما با آن برخورد کرده ایم، این است که هیجانات خود را تجربه کنید تا خالی شوید و احساس راحتی کنید. این موضوع در خصوص هیجاناتی مانند غم و خشم زیاد گفته می شود اما این باور تا چه حد از نظر علمی صحت دارد و به چه میزان می توان به آن استناد کرد؟ عموم مردم فکر می کنند اگر هنگام ناراحتی گریه کنند، حال شان بهتر می شود در صورتی که معمولا پس از گریه احساس غم با شدت بیشتری باقی می ماند و فرد نه تنها بهتر نمی شود، بلکه احساس ناراحتی بیشتری می کند. همچنین گاهی اوقات شاهد این هستیم که به افراد پیشنهاد می شود که خشم ات را روی کیسه بوکس خالی کن و تا می توانی به آن مشت بزن یا چیزی را بشکن یا کاغذها را پاره کن تا خشم ات تخلیه شود. حال بیایید بررسی کنیم و ببینیم این نظریات از کجا نشئت می گیرد و از نظر علمی تایید می شود یا نه؟

تصوری رایج اما تایید نشده درباره راه های تخلیه هیجان

یکی از روان شناسان معروف به نام «فروید» اعتقاد داشت که تخلیه هیجانی یعنی ابراز جسمانی هیجان به وسیله یادآوری رویداد ناراحت کننده باعث برطرف شدن ناراحتی می شود. در فرهنگ عامه، اصطلاح تخلیه هیجانی به ابراز هیجان فرد به عنوان راهی برای کاهش دادن خصومت و پرخاشگری اشاره دارد. یعنی برای مثال اگر از دست رئیس خود عصبانی هستید با یادآوری آن موضوع و مشت زدن به کیسه بوکس اسباب راحتی خود را فراهم می کنید اما تحقیقات جدید نشان می دهد این موضوع از نظر علمی تایید نشده و باعث کاهش هیجانات منفی نمی شود. برای شاهد این ادعا به دو تحقیق در این زمینه که به تازگی انجام و نتایج آن هم در منابعی معتبر چاپ شده است، اشاره می کنیم.

تخلیه خشم با شکستن اشیا!؟

نتایج جالب 2 آزمایش مرتبط با این موضوع

در تحقیقی که سال ۲۰۱۷ انجام شد به گروهی از دانشجویان انگلیسی گفته شد که تخلیه هیجانی راه مناسبی برای تخلیه خشم است و به گروه دیگر عکس این موضوع گفته شد. سپس در شرایط آزمایشی این دانشجویان را خشمگین کردند و به طور ساختگی به شدت از مقاله آن ها انتقاد کردند. دانشجویانی که پیام تخلیه هیجانی را به صورت مثبت دریافت کرده بودند، نه تنها تمایل بیشتری داشتند تا به کیسه بوکس مشت بزنند بلکه با کسی که منتقد مقاله آن ها بود به شدت پرخاشگرانه رفتار کردند. آن ها حتی به افراد بی گناهی که در برانگیختن خشم آن ها نقشی نداشتند پرخاشگری نشان دادند. در تحقیق دوم به دانشجویان دختر و پسر یک دانشگاه گفته شد که در حال مشت زدن به کیسه بوکس به فردی فکر کنند که آن ها را عصبانی کرده است. این گروه از دانشجویان پرخاشگری بیشتری نشان دادند. در صورتی که به گروه دیگر گفته شد که در حال مشت زدن به تناسب جسمانی و خوش اندام شدن فکر کنند. این گروه به فردی که آن ها را عصبانی کرده بود به مراتب پرخاشگری کمتری نشان دادند.

ایده اتاق خشم شکست خورده است

این دو آزمایش به خوبی نشان می دهند که ایده اتاق برای تخلیه خشم که به تازگی در چین راه افتاده، ایده ای شکست خورده است و نه تنها خشم را کاهش نمی دهد بلکه باعث طول کشیدن این هیجان هم می شود. با این توضیحات واضح است که اجرایی کردن آن در بقیه کشورها علمی به نظر نمی رسد.

5 توصیه برای کاهش خشم به صورت اصولی

همه ما به دلایل مختلفی در طول روز، ممکن است عصبانی شویم اما آن هایی موفق ترند و بعد از تجربه خشم از رفتارهای شان پشیمان نخواهند شد که به درستی این هیجان را مدیریت کنند. در ادامه به تعدادی راهکار اشاره می کنیم تا باعث شود خشم خود را به طور موثری کنترل کنید.

تخلیه خشم با شکستن اشیا!؟

1- تنفس شکمی یا دیافراگمی را یاد بگیرید. با سه شماره نفس را به داخل ریه ها بکشید و با سه شماره آن را خارج کنید. این فرایند را به آهستگی انجام دهید و در طول روز تمرین کنید.

2- از یک تا ۱۰۰ یا از ۱۰۰ تا یک بشمارید. این کار به مغز شما فرصت می دهد تا موقعیت خشمگین کننده را تحلیل کنید و فوری واکنش نشان ندهید یا به اصطلاح اجازه بدهید خون به مغزتان برسد.

3- تا می توانید به زمان حال فکر کنید و به ذهن خود اجازه پرواز به گذشته و یادآوری خاطرات نامطلوب را ندهید.

4- تکنیک های تن آرامی یا ریلکسیشن را یاد بگیرید و تمرین کنید. این کار از تنش و انقباض عضلات کم می کند و به شما آرامش می دهد. می توانید این فرایند را با شنیدن یک موسیقی آرام بخش همراه کنید.

5- آخرین نکته دور شدن از موقعیت و فاصله گرفتن از شخصی است که باعث عصبانیت شما شده است. برای مثال اگر با همسرتان مشاجره می کنید به جای ادامه دادن دعوا به اتاق دیگری بروید و تا زمان آرام شدن بیرون نیایید یا هنگام دعوا با همکار یا رئیس خود به بیرون از اداره بروید تا فرصتی برای آرام شدن به خود داده باشید.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها