درمان درد دیسک کمر در بارداری
دوشنبه 30 مهر 1397 11:27 AM
دیسک کمر در بارداری بسیار دردناک است. به اندازه کافی جالب توجه است، این مسئله در زنان باردار به علت افزایش وزن و افزایش فشار بر ستون فقرات رایج است. در برخی موارد، زنان علائم دیسک کمر را تجربه نمی کنند. از سوی دیگر، دیسک کمر ممکن است باعث ایجاد درد شدید در زنان باردار شود که ممکن است هنگام رشد جنین بدتر شود.
آیا بارداری می تواند باعث دیسک کمر شود؟
اولین و مهمترین دلیل مستقیم دیسک کمر، بارداری است. به استثنای اینکه بیمار از یک مورد شدید پوکی استخوان رنج ببرد یا اخیرا آسیب شدید دیده باشد، بعید به نظر می رسد دیسک کمر در بارداری ایجاد شود. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، دیگر عوامل کاهش دهنده ممکن است در دوران بارداری به دیسک کمر کمک کنند، مانند یک مشکل اساسی، آسیب پیش از جراحی. با این وجود، درد کمر و درد ناشی از تغییرات در بدن و اطراف ستون فقرات امری رایج در بارداری است.
دیسک کمر در مردان بین 30 تا 50 سال امری رایج است. با این حال، این بدان معنا نیست که زنان از این شرایط معاف هستند. دیسک کمر در زنان در سن نوجوانی رایج است. در واقع، 90٪ افراد بین 25 تا 55 سال به طور معمول دیسک کمر را در ستون فقرات تجربه می کنند.
چه کاری می توان برای دیسک کمر در بارداری انجام داد؟
برای زنانی که در دوران بارداری درد ناخوشایند دیسک کمر را تجربه می کنند، باید خوش بین باشید و به پزشک مراجعه کنید. موارد خفیف تا متوسط دیسک کمر مشکلاتی از نظر سلامتی و ایمنی برای مادر و جنین ایجاد نمی کند. با این وجود، موارد شدید ممکن است نیاز به نوعی درمان داشته باشد.
بیماران باید آگاه باشند که درد کمر (کمر درد و بارداری) و درد لگن در دوران بارداری، بخصوص در سه ماهه سوم، شایع است. طرز فکر مثبت و آموزش های لازم در خصوص دیسک کمر امری حیاتی در بارداری است. اگر درد دارید، با پزشک یا متخصص زنان در مورد گزینه های درمان صحبت کنید تا از آسیب یا درد بیشتر جلوگیری شود.
پزشک می تواند با جراح ستون فقرات هماهنگی کند تا بعد از زایمان کودک، گزینه های درمان تهاجمی یا جراحی ستون فقرات را مورد بحث قرار دهید. در حال حاضر، این گزینه های درمان محافظه کارانه ممکن است باعث کاهش درد دیسک کمر شود (قبل از اینکه هر کدام از این گزینه ها را با پزشک خود مورد بررسی قرار دهید، با پزشک مشورت کنید):
- درمان فیزیکی با ورزش های ایمن در بارداری و کشش های مناسب
- طب سوزنی
- گرما درمانی و یخ درمانی
- ماساژ پیش از قاعدگی
- خوابیدن مناسب به پهلو
- استفاده از کفش مناسب هنگام راه رفتن
- بلند کردن صحیح اجسام
وضعیت صحیح بدن
همانطور که جنین رشد میکند، مرکز ثقل بدن شما به سمت جلو حرکت میکند. برای جلوگیری از سقوط به جلو میتوانید با تکیه به پشت، این نیرو را جبران کنید؛ این میتواند به عضلات کمر شما فشار آورده و کمر درد در دوران بارداری را تشدید کند. در دوران بارداری، اصول حالت صحیح بدن را رعایت کنید:
- کاملاً صاف بایستید.
- قفسه سینه خود را بالا نگه دارید.
- شانههای خود را ریلکس و به سمت عقب نگه دارید.
- زانوهای خود را روی هم نیندازید.
هنگام ایستادن، در حالت باز و آزاد بایستید تا کمر شما در بهترین وضعیت تحمل وزن قرار گیرد. اگر مجبورید برای مدت زمان طولانی سر پا بایستید، یک پا را بر روی یک چارپایه کوتاه قرار دهید و مرتباً به پاهای خود استراحت دهید. وضعیت صحیح بدن همچنین به معنی نشستن با دقت است. از یک صندلی استفاده کنید که از کمر شما پشتیبانی کند، یا یک بالش کوچک را پشت کمر خود قرار دهید.
پزشک متخصص ممکن است استراحت مطلق (انواع استراحت مطلق در بارداری ) را تا زمان زایمان نوزاد توصیه کند تا از عوارض بیشتر جلوگیری شود. بهتر است با متخصص زنان و زایمان و متخصص ستون فقرات مشورت کنید تا از سلامت و ایمنی فرزند خون مطمئن شوید. همانطور که قبلا ذکر شد، بهتر است قبل از زایمان فرزند خود، با پزشک در خصوص گزینه های درمان دیسک کمر بحث کنید.
آیا دیسک کمر روی نوع زایمان اثرگذراست؟ سزارین و یا طبیعی؟
نوع زایمان در هفته های آخر بارداری مشخص میشود. دیسک کمر و خطرات آن برای زایمان طبیعی توسط ارتوپد مشخص میشه و در صورت عدم صدمه دیدن در هنگام زایمان مجوز زایمان داده میشود. اما ترجیح زایمان در دیسک کمر هنگام بارداری سزارین است.
منبع: ooma.org