جالب است بدانید بیشتر از ۱۰۰ نوع حشره از خانواده بندپایان که به جانوران بیمُهره (arthropods) هم معروف هستند در منازل مسکونی و در کنار انسانها زندگی میکنند. بعضی از این حشرهها هیچ ضرری برای انسانها نداشته و حتی فوایدی نیز دارند، اما بعضی دیگر از این حشرات به انسان آسیب میزنند.
باید اعتراف کرد حشرات موجوداتی نیستند که انسان از همجواری آنها رضایت داشته باشد، البته حشرات نیز تمایل زیادی برای حضور در خانه ندارند و بیشتر آنها بهصورت کاملاً تصادفی راه خود را به خانه شما پیدا میکنند. با روزچین همراه شوید و دربارۀ حشرات خانگی بیشتر بدانید.
تنوع حشرات خانگی
تحقیقی در حدود ۵۰ خانه در کارولینای جنوبی انجام شد و براساس این تحقیقات در ۵۵۴ اتاق این منازل چیزی حدود ۱۰ هزار حشره مختلف شناسایی شد. از این مقدار حدود ۶۰۰ حشره بندپا در گونههای مختلف وجود داشت. انجام این تحقیقات مشخص کرد که در منازل اشرافی و خانوادههای ثروتمند حشرات بندپای زیادی پیدا شده است.
میشل تراتوین که یک دانشمند است، در مصاحبهای به روزنامۀ واشنگتنپست گفت در حال جمعآوری نمونههایی از منازل قسمتهای مختلف دنیا هستیم و با یک پروژۀ جهانی سروکار داریم که ابعاد مختلف حضور حشرات در منازل را بررسی میکند. به گفتۀ این دانشمند، حشرات قادر به درک و تشخیص حصارهای انسانی نیستند و به منازل بهعنوان گزینۀ خوبی برای گسترش محل سکونت خود فکر میکنند.
براساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است در یک خانۀ معمولی چیزی حدود ۱۲۱ حشره بندپا یا سایر گونههای حشرات که بهراحتی با چشم قابلمشاهده هستند زندگی میکنند. از بین این تعداد حشره، بیشتر از همه در منازل شاهد حشرههای دوبال هستیم که حدود ۲۳درصد از بندپایان حاضر در یک اتاق معمولی را تشکیل میدهند. سوسکها با میزان حضور ۱۹درصد، عنکبوتها با میزان حضور ۱۶درصد، زنبورها با میزان حضور ۱۵درصد، شپش با مقدار ۴درصد و حشرات خانواده نیمبالان حدود ۴درصد از آمار بالا را شامل میشوند.
نتایج تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۶ انجام شده بود مشخص کرد بندپایان در تمامی اتاقها و قسمتهای مختلف منزل یافت میشوند. در این تحقیقات در ۴۹ اتاق شپش پیدا شد و چهار گونۀ دیگر حشره در تمامی ۵۰ اتاق مورد آزمایش در این تحقیقات شناسایی شدند. این چهار گونه را عنکبوت، سوسک فرش، کنه و مورچه تشکیل میدادند.
قسمتهای مختلف منزل که حشرات خانگی به زندگی در آنها علاقه نشان میدهند
براساس جدیدترین تحقیقات که در یکی از مجلههای علمی به چاپ رسیده است، بندپایان حتی در تمیزترین خانهها هم پیدا میشوند و نظافت و مرتببودن منزل هیچ ربطی به حضور حشرات ندارد. البته گونه خاصی از عنکبوتها به نام عنکبوتهای بابالنگدراز (Cellar Spider) وجود دارد که در مکانهای تاریک مانند زیرزمین زندگی میکنند. این گونه عنکبوت را نمیتوان در اتاقهای تمیز منازل پیدا کرد، کاملاً مشخص است در این اتاقها برای حفظ بیشتر نظافت، سگها، گربهها و حتی گیاهان هم نگهداری نمیشود.
بنا به گزارشی که آکادمی علوم کالیفرنیا منتشر کرده است رفتار انسان نقش بسیار کمی در حضور حشرات در منازل دارد. جالب اینجاست نتایج یک تحقیقات از الگوی رفتاری حشرات برای حضور در اتاقهای مختلف منزل پرده برداشت. برای نمونه حشرات بندپا تمایل زیادی به سکونت در طبقههای پایین منازل دارند و به همین دلیل گونههای بیشتری از حشرههای بندپا را در زیرزمینها و اتاقهای بزرگی که در طبقههای همکف منازل واقع شده است شاهد هستیم.
همچنین در این تحقیقات مشخص شد اتاقهایی که دارای فرش هستند، بیشتر پذیرای حشرههای مختلف هستند. حشرهها به سکونت و زندگی در اتاقهایی که پنجرههای بیشتری داشته باشند علاقه زیادی نشان میدهند؛ درنتیجه در اتاق پذیرایی با حشرههای بیشتری نسبت به اتاق خواب طرف هستیم. در این بین حشرههایی مانند عنکبوتها، کرمهای ریز، هزارپا و سوسک علاقۀ زیادی به زندگی در محیط تاریک زیرزمین و انباریها دارند.
همانطور که دیدید، حشرات خانگی دنیای عجیب و جالبی دارند. قسمت دوم این مقاله را بخوانید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست آورید.