0

احاديثي از امام صادق (ع)

seyedjafarfatemi
seyedjafarfatemi
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 1643

احاديثي از امام صادق (ع)
چهارشنبه 22 مهر 1388  12:12 PM

قال الصادق (ع) : شیعتنا اهل التُقی و اهل الهُدی و اهل الایمان و اهل الخیر و اهل الفتح و الظّفر

امام صادق (ع) فرمود: شیعیان و پیروان ما ، پرهیزکاران ، راه یافتگان ،دارندگان ایمان ، نیکوکاران و پیروزمندان هستند ( الکافی )

قال الصادق (ع): اذا تجلّی ضیاء المعرفة فی الفؤاد هاج ریح المحبة

امام صادق (ع) فرمود:اگر نور معرفت بر دل بتابد ،نسیم محبّت می وزد      (برگرفته از کتاب: ادب فنای مقربان )

قال الصادق (ع) :ولايتي لعليّ بن ابي طالب احبّ اليّ من ولادتي منه لانّ ولايتي لعلی بن ابی طالب  فرض و ولادتي منه فضل

امام صادق (ع) فرمود: پذیرش ولایت علی بن ابیطالب (ع)  نزد من محبوب تر از ولادت من از آن حضرت است زیرا پذیرش ولایت او واجب است و ولادت از آن حضرت فضیلت است    (برگرفته از کتاب: ادب فنای مقربان )

قال الصّادق (ع)  : انّی و الله لاُحبُّ ریاحکُم و ارواحکم فاعینونی علی ذالک بورع واجتهاد و اعلموا انّ ولایتنا لا تَنالُ الاّ بورعٍ و اجتهادٍ

امام صادق (ع) نقل می کنند که پدر بزرگوارشان در جمع برخی از شیعیان فرمودند:

بخدا من بوی شما و جان شما را دوست دارم ، مرا در این حال با ورع و کوشش (در عمل) یاری کنید و بدانید که ولایت ما شامل حال کسی نمی شود ، مگر با پارسائی و کوشش ( در عمل )

قال الصادق (ع)  : انّما شیعة علیّ من عفّ بطنه و فرجه واشتدّ جهاده و عمل لخالقه ، ورجا ثوابه ، و خاف عقابه فاذا رأیت اولئک فاولئک شیعة جعفر      الکافی 2 / 233 / 9

امام صادق (ع)فرمود: در حقیقت شیعه علی (ع)کسی است که عفّت بطن و فرج دارد، (در عبادت و مبارزه با نفس) سختکوش است ، برای آفریدگارش کار می کند ، به پاداش او امید دارد و از کیفرش بیمناک است . هر گاه چنین افرادی را دیدی (بدان که) آنان شیعه جعفری اند .

قال الصادق (ع) : نَفَس المهموم لظلمنا تسبیح

امام صادق (ع) فرمود:نفس انسان غمدیده بخاطر ستمهائی که بر ما وارد شده ، پاداش تسبیح دارد          بحارالانوار، ج 44، ص278

قال الصادق (ع) : امتحنوا شیعتنا عند ثلاث: عند مواقیت الصلوات کیف محافظتهم علیها ،و عند اسرارهم کیف حفظهم لهاعن عدّونا و الی اموالهم کیف مواساتهم لاخوانهم فیها

امام صادق (ع) فرمود: شیعیان ما را در سه چیز بیازمائید :در مواظبت بر اوقات نماز ها ، در نگهداری اسرارشان از دشمنان ما و در همدردی و کمک مالی به برادرانشان   « بحار 83 / 22 / 40»

قال الصادق (ع) : ما احبّ الله عزّوجلّ من عصاه

امام صادق (ع) فرمود: کسی که معصیت الهی را مرتکب شود ، خداوند دوستدار او نیست  .

آنگاه حضرت این شعر را خواندند :

تعصی الا له و انت تظهر حبّه

هذا محال فی الفعال بديع

لو كان حبّك صادقاً لأطعته

إن المحبّ لمن يحبّ مٌطيع

عصیان خدا می کنی و اظهار محبت به او می کنی ؟ به جانم سوگند که این کار عجیب و بی سابقه است . اگر محبت تو به خدا واقعی بود ، بی تردید اطاعتش می کردی زیرا دوست مطیع دوست خودش است .بحار ج 67 ص 15

قال الصادق (ع)  : انّ شفاعتنا لا تنال مستخفاً بالصلوة

میزان الحکمه

امام صادق (ع) فرمود: شفاعت ما به کسی که نماز را سبک بشمارد ، نمی رسد

قال الصادق (ع) : یا معشر الشّیعه ! انّکم قد نُسبتُم الینا کونوا لنا زیناً و لا تکونوا علینا شیناً

امام صادق (ع) فرمود: ای گروه شیعه ! شما منسوب به ما هستید ، پس مایه زینت ما باشید نه مایه زشتی و بدنامی ما

به جای آنکه به تاریکی لعنت بفرستید ،  شمعي روشن کنید.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها