6 جاذبه گردشگری زیبای شهر سبزوار
دوشنبه 20 فروردین 1397 1:46 PM
6 جاذبه گردشگری زیبای شهر سبزوار :
سبزوار یکی از شهرهای بزرگ استان خراسان رضوی است که در غرب خراسان، در شمال شرق ایران قرار دارد. تاریخ سبزوار با بیهق پیوند خوردهاست. پس از حمله مغول به سلطنت خوارزمشاه به دلیل دلاوری مدافعان فدایی موسوم بهسربداران، برای مدتی به نام سربداران نیز شناخته میشد.
برای همین دیجی چارتر در این مطلب 6 جاذبه گردشگری زیبای سبزوار را به شما عزیزان معرفی می نماید.
14 مهر 1396 - 19:00 - منتشر شده توسط دیجی چارتر http://digicharter.ir/
چهارتاقی خانه دیو، موسوم به آتشکده آذر برزینمهر (دردهههای اخیر)، این چهارتاقی که قدمت آن به دوره ساسانی میرسد به شماره ۴۰۳۵ در تاریخ ۱۳۸۰/۰۷/۱۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این چهارتاقی در کوه فشتنق، بین روستاهای ریوند، مهرو فشتنق؛ از توابع شهرستان داورزن، قرار دارد. بنا بر پژوهشهای انجام شده، کاربری این چهارتاقی، آتشکده بوده که در آن، «آتش آدران» شعلهور میشده است.بنا به اعتقاد بومیهای منطقه، نام قدیم این بنا «خَنه دِب» (= خانه دیو) است و معتقدند: هر کی پاشه بِگذَره خنه دب آتش سحرِش مِنَه! (هر کس پایش را به خانه دیو بگذارد، آتش سحرش میکند) و تا آخر عمر نمیتواند بینیاز از آتش زندگی کند. سفر با برنامه و خرید ارزان ترین بلیط هواپیما از دیجی چارتر را می دانید؟
مصلی سبزوار مربوط به سدهٔ ۸ ه.ق است و در سبزوار، خیابان خواجه نظام الملک (شهدا) واقع شده این بنای آجری مصلی شهر در قرون گذشته بودهاست که جهت برگزاری نمازهای جمعه و اعیاد مورد استفاده قرار میگرفته و مشتمل بر چهار طاقی اصلی (فضای مرکزی)، با گنبدی بر فراز آن و ایوانی بزرگ است. عناصر معماری طرفین ایوان بصورت برجهای نیم استوانهای نقش پشتیبان پایههای طرفین ایوان و جلوگیری از رانش دیوارهای این قسمت را داشتهاند فضای معماری چهار طاقی انتهای ایوان دارای گنبدی بلند است که بوسیله آجرهای خفته- راسته پوشش یافتهاست. اگر چه برخی از صاحب نظران بنای مصلی را به دوره سربداریه نسبت میدهند اما شیوه ساختمانی آن قابل مقایسه با معماری دوره صفویه است؛ و این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۱۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
مناره خسروگرد واقع در ۱۰ کیلومتری غرب شهر سبزوار، مربوط به قرن ششم هجری قمری است. این میل به سال ۵۰۵ هجری قمری به دستور "تاج الدوله ابوالقاسم بن سعید" مصادف با حکومت سلجوقیان احداث شده است. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۷۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.ارتفاع آن به ۳۸ متر میرسد و در بالای آن دو رشته کتیبه کوفی و تزئینات لوزی شکل دیده میشود. تاریخ کتیبه به سال ۵۰۵ هجری قمری است. قدمت این مناره به حدود ۹۰۰ سال قبل بازمیگردد، یکی از قدیمیترین و بلندارتفاعترین منارههای تاریخی ایران درعهد خود بوده است. بر اساس کاوشهای باستانشناسی، مناره خسروگرد میل تک و منفردی است که به منظور راهیابی کاروانیان بر سر راه جاده موسوم به ابریشم احداث شده و همچون فانوس دریایی در کویر نقش راهنمای کاروانیان را برعهده داشته است.
حمام قیصریه مربوط به دوره قاجار است و در سبزوار، ضلع شمالی خیابان بیهق، مقابل مدرسه فخریه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۶۶۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پیشنهاد سفر خوراکی در فصل پاییز رو می خواهم به شما معرفی کنم ؟
مدرسه فخریه مربوط به ۱۱۰۰ سال پیش است و در شهر سبزوار، حد فاصل بین میدان دروازه عراق و چهار راه بیهق واقع شده است. از این مدرسه به عنوان قدیمیترین مدرسه ایران یاد میشود. این بنا از نوع مدرسههایی است که همچنان کاربری اولیه خود را حفظ کرده و در حال حاضر یکی از چند حوزه علمیه فعال این شهر محسوب میشود. استاد پیرنیا پدر معماری سنتی ایران در پژوهشی که دربارهٔ مدارس سنتی ایران انجام داده است، مدرسه فخریه سبزوار را به شرح زیر توصیف کرده است:قدیمیترین مدرسه که تا بحال چند بار بازسازی شده است مدرسه فخریه سبزوار در شهر شیعه نشین سبزوار میباشد. اصل مدرسه از زمان فخر الدوله دیلمی است و با وجود اینکه بازسازی شده است ولی شکل کلی اولیه را دارد، اتاقهای آن که در حال حاضر دراز هستند تناسب منطقی ندارند. ابعاد آن چیزی در حدود ۱ متر در ۵/۲ متر است که نشان میدهد پستو یا ایوانچه یا هر دو را داشته است. در چهار گوشه آن، مسجد، مدرس، کتابخانه و سرویسها قرار گرفتهاند. هشتی آن به دو راهرو را داشته که وارد محیط میشده است.
مسجد پامنار، در شهر سبزوار قرار دارد و قدیمیترین مسجد این شهر است. ساختمان این مسجد از خشت و آجر ساخته شده و دارای سیزده پایه است. بنای اصلی آن در دوران صفوی احداث گردیده و بعدها چندین بار تعمیر شدهاست، در دورهٔ محمد رضا پهلویسردر این مسجد با هزینهٔ یکی از اهالی شهر و بدست سید محمد اشراقی، از معماران شهر، کاشیکاری شد. همچنین قدمت مناره آن به قرن سوم هجری قمری بازمیگردد. شهرت این بنا به پامنار سبب وجود منارهای مجاور ایوان با ارتفاع بیش از ۲۰ متر است.ساقه این مناره آراسته به تزئینات و کتیبهای معقلی است که در بخش پایین آن به صورت برجسته دیده میشود. بنا به نوشته متون این مسجد در سال ۳۱۷ ه.ق به همت امیر ابوالفضل زیاری تجدید بنا و در سال ۴۲۰ ه.ق نیز توسط خواجه امیرک دبیر برای آن منارهای ساخته شد. براساس مرمتها و بازسازیها در قرون مختلف قدمت این بنا از قرون اولیه اسلامی تا صفویه و معاصر تخمین زده میشود.
پرواز به سبزوار از خیلی از شهر های ایران اتفاق می افتد. شما می توانید برای اطلاع از قیمت بلیط چارتر تهران به سبزوار به سایت دیجی چارتر http://digicharter.ir/مراجعه کنید.