0

آیت‌الله میرباقری: جریان پرستش «طاغوت» و پرستش «حق» هیچ‌گاه به صلح نخواهند رسید

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

آیت‌الله میرباقری: جریان پرستش «طاغوت» و پرستش «حق» هیچ‌گاه به صلح نخواهند رسید
پنج شنبه 3 اسفند 1396  2:08 PM

رئیس فرهنگستان علوم گفت: دو جریان پرستش «طاغوت» و پرستش «حق» دائما با هم درگیری دارند و هیچگاه به صلح نخواهند رسید.

آیت‌الله میرباقری: جریان پرستش «طاغوت» و پرستش «حق» هیچ‌گاه به صلح نخواهند رسید

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری عصر امروز( چهارشنبه2اسفند) در افتتاحیه سومین هفته علمی(تمدن نوین اسلامی) در سالن 9دی ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در مورد انسان تراز اسلامی و شاخص‌های او، گفت: انسان تراز، انسان توسعه است چون تمدن حاصل توسعه و پیشرفته است یعنی طی یک فرایند به یک تمدن خواهیم رسید.

وی افزود: وقتی دو تمدن رقیب داریم انسان تراز، انسانی است که همراه توسعه تمدنی اسلامی باشد. اصولا جامعه حول محورهایی شکل می گیرد اهم از اینکه این محور حق باشد یا باطل، تجمع حول این محور هم برای پرستش است لذا هر جا جامعه‌‌ای که شکل می‌گیرد عاری از پرستش نیست.  

وی تصریح کرد: این که گفته می‌شود انسان مدنی بالطبع است و نیاز به مسکن  و امنیت دارد به همین خاطر جامعه تشکیل می‌دهد یک تحلیل روبنایی است چون انسان بر محور پرستش حول هم جمع می شوند.

آیت‌الله میرباقری گفت: هر جا جامعه انسانی بر محور جهت گیری انسان شکل می‌گیرد یعنی تجمع حول محور ولی شکل می‌گیرد. لذا تمدن‌ها عمدتا بر محور اراده‌های هستند که اراده‌های تاریخی و اثر گذار بر زندگی بشر هستند.

وی افزود: حول این اراده ها است که شهر و جامعه شکل می گیرد که این شهر و جامعه می تواند حول نور یا ظلمت شکل بگیرد، به همین خاطر می‌توان در کالبد یک شهر تحقیق کرد و نتیجه  آن است که نیازهای آن شهر را می‌توان شناسایی کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ما دو تجمع و تمدن را داریم که هر کدام هدف و جهتی را انتخاب کردند و بر مبنای آن تجمع خود را پیش می‌برند و تمدنی را می‌سازند و روح آن پرستش است که می‌تواند پرستش طاغوت باشد یا پرسش حق.

وی افزود: این دو جریان دائما با هم درگیری دارند و در طول تاریخ تعارض داشته‌اند و هیچگاه به صلح نخواهند رسید چون موضوعی برای صلح میان آن‌ها وجود ندارد اما اگر گفت‌و‌گوی برای اتمام حجت باشد کار مهمی است اما هیچ‌گاه به یک برداشتی که دو طرف قبول داشته باشند، نخواهد رسید.

میرباقری عنوان کرد: انسان تراز تمدن اسلامی انسان درون تاریخ و جامعه دیده می‌شود. انسانی که جامعه پذیر و تاریخ پذیر است و لذا مسیر تاریخ بر محور اولیاء تاریخ شکل می‌گیرد.

وی در ادامه افزود: انسان تراز تمدن غرب متناسب با توسعه و نیاز غربی تربیت شده و در نگاه و هویت‌اش یک نگاه مادی دارد و تمام خصلت‌های او بر مبنای ماده است لذا رفتار و اندیشه او متناسب با رشد تکنولوژی است.

آیت‌الله میرباقری گفت: انسانی که اهل موضع‌گیری نسبت به تمدن رقیب نیست انسان‌ تراز تمدن اسلامی نخواهد بود لذا مشکل ما در حال حاضر این است که بعضی‌ها نسبت به تمدن رقیب موضع ندارند در حالی که باید نسبت به تمدن رقیب تمدن نوین اسلامی تبری داشته باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری درباره 3 لایه تعارض میان تمدن نوین اسلامی و غربی اطهار داشت: میان لایه‌های این تمدن‌ها تعارض وجود دارد لذا جهت‌گیری هماهنگی با یکدیگر ندارند. همچنین میان سرپرستی، ولایت و مدیریت این دو جامعه درگیری وجود دارد که  این درگیری به لایه های تمدنی کشیده می شود.

وی‌ خاطرنشان کرد: لذا انسان تراز تمدن اسلامی این سه لایه را می شناسد و در سطح آن موضع گیری دارد و قهرا به مصونیت تصرف تمدن رقیب رسیده است زیرا تمدن غرب از ابتدای تاریخ به دنبال این بوده که انسان تمدن مقابل را استحاله در تمدن خود کند.

آیت‌الله میرباقری افزود: انسان تراز میدان درگیری را می شناسد و طبیعتا تحت تاثیر تمدن رقیب قرار نمی گیرد و در مقابل این هجوم گسترده به مصونیت رسیده است و در مقابل هجوم جبهه مقابل ایستادگی می کند.

رئیس فرهنگستان علوم انسانی قم گفت: انسان تراز در سه لایه درگیری حضور دارد و تمام روابط خود را بر محور ولی حق تعریف می‌کند، لذا جامعه تراز تمدن اسلامی بر ولایت ولی حق است که در زمان ما بر پایه ولایت فقیه تنظیم شده است و شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: انسان تراز انقلاب اسلامی ارزش ها را بر مدار هوای خود تعریف نمی‌کند بلکه بر مدار ولی حق تعریف می‌کند و  تمدن دین را تابع خود نمی‌داند بلکه خود را تابع دین می‌داند و خود را تابع خلیفه الله می‌بیند.

انتهای پیام/

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها