بدون بيهوشي جراحي شد
شنبه 28 بهمن 1396 9:28 AM
آیت الله سید احمد خوانساری رحمه الله علیه ستاره ای تابناک از تبار امام موسی بن جعفر علیهما السلام بود. تبار او همه عالمان فرهیخته دین بودند و نور هدایت علوی را در ضمیر جانها روشن نگاه داشتند. پدرش سید یوسف امام جمعه خوانسار، جدش سید محمد مهدی، رجالی معروف و برادرش محمدحسن خوانساری (م 1337 ه . ق) از عالمان کامل عصر خود بودند.شب هیجدهم محرم سال 1309 قمری آسمان خوانسار ستارگان بی قراری را شاهد بود که چشم بر زمین دوخته، در انتظار لحظه ای آسمانی در تب و تاب بودند. به ناگاه ستاره ای در خانه سید یوسف درخشید و چشمان پدر و مادر را روشن ساخت. پدر به پاس رسالت عظمی نام احمد را برگزید و مادر به مهر علوی او را در آغوش کشید. سومین بهار از زندگی شیرین کودکی را پشت سر می گذاشت که باد خزان بر خرمن مهر پدری زد و او را از دست سید احمد گرفت. از آن پس سرپرستی او را برادر گرانقدرش سید محمدحسن پذیرفت.
حکایتی که می خوانیم به عنوان یکی از کرامات ایشان نقل شده است:
مرحوم آيت ا… العظمي سيد احمد خوانساري بيماري زخم معده داشتند كه احتياج به عمل جراحي داشت، از طرفي ايشان سالخورده و از لحاظ جسمي ناتوان بودند و تحمل جراحي بدون بيهوشي نيز ممكن نبود.
پيش از آنكه عمل جراحي آغاز شود، ايشان اجازه بيهوش كردن را به پزشك ندادند [چون به نظر ايشان در وضعيت بيهوشي، تقليد مقلدينشان دچار اشكال ميشد] از اين رو به پزشكان معالج فرمودند:
هرگاه من مشغول قرائت سوره مباركه انعام شدم، شما مشغول عمل شويد؛ من توجهم به قرآن است و در اين صورت هيچ مشكلي پيش نميآيد. [ايشان آنچنان به قرآن توجه پيدا ميكردند كه احساس درد نميكردند.] همان طور هم شد و با تمام شدن عمل جراحي، قرائت سوره مباركه انعام نيز به پايان رسید!
منبع: وبسایت فرهنگی اخلافی ذکریک