ترشی بادمجان شکم پر یکی از انواع ترشیجات ایرانی
مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر
- یک و نیم کیلوگرم سبزی ترشی
- یک قاشق سوپخوری ادویه
- یک قاشق سوپخوری نمک
- 3 کیلوگرم بادمجان قلمی کوچک
- سرکه
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر
- سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزیهای معطر محلی است.
- سبزی ها را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می گذاریم یک شبانه روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می کنیم.
- برای تهیه این ترشی از بادمجان های کوچک استفاده می کنیم. اگر بادمجان ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیکه یک برش3 سانتیمتری در وسط بادمجان ها ایجاد کرده ایم، در سرکه می جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادمجان ها کمی بپزد، ولی له نشود.
- سبزی ترشی خرد شده را در ظرف تقریباً بزرگی می ریزیم و سیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم . بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادمجان ها را از این مخلوط پر می کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم.
- سپس روی مواد سرکه می ریزیم تا سرکه روی بادمجان ها را بگیرد. در آنها را محکم می بندیم و در جای خنک نگه می داریم.