0

نقش های بازی کودکان

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

نقش های بازی کودکان
سه شنبه 17 بهمن 1396  10:10 AM

 

نقش های بازی کودکان – قسمت اول

 

نقش های بازی کودکان – قسمت اول

بازی در بخش های مختلف شخصیت کودکان تاثیر فراوانی دارد که هر کدام از این بخش ها ، خود میتواند تاثیرات شگرفی در روحیات کودکان داشته باشد. برخی از نقش های بازی کودکان به شرح ذیل است :
نقش بازی در رشد جسمانی
فعالیت های کودک از بدو تولد ( دست و پا زدن ، چنگ زدن ، گرفتن و... ) ، هرچند با اهداف مختلفی صورت می گیرد ؛ اما لذت بازی گونه ای دارد. این لذت در کودک ، رضایتی ایجاد می کند که انگیزه حرکت و یا فعالیت بعدی او میشود.
در بازی خصوصا بازی های دوران کودکی ( مانند دویدن ، پریدن ، خم شدن ، بالارفتن و...) کودک فعالیت جسمی می کند و این فعالیت ضمن تمرین حرکات بدنی ، نوعی ورزش محسوب شده ، بر قدرت بدنی و چالاکی او می افزاید.
و او را از حالت انفعال و انزوا می رهاند. کودکان به کمک بازی ، عضلات خود را قوی میکنند و بسیاری از مهارت های حرکتی – روانی را که میتواند مقبولیت اجتماعی برای آنها به ارمغان بیاورد ، یاد می گیرند.
در هنگام بازی جریان خون آزادتر و رفع مواد زائد آسان تر و بیشتر میشود. همچنین ، بازی باعث افزایش قدرت بدنی ، هماهنگی و تعادل بین اندام ها ، ظرافت حرکات ، افزایش استقامت و مقاومت بدن می شود و کودک در مقابل بیماری ها و خطرات محیطی محفوظ می ماند.
بازی از نظر جسمی ، سبب هماهنگی عضلات و اعضای بدن میشود. کودکانی که فرصت بازی داشته اند چُست و چالاک اند و بهتر از دیگر کودکان برای رویارویی با سختی های زندگی آماده میشوند و به همین نسبت در برابر مشکلات و ناملایمات صبور و پایدار خواهند بود.
نقش بازی در رشد عقلانی و اعتماد به نفس
در بازی ، کودک خود موقعیت های بازی را انتخاب می کند ، وسایل بازی را می آزماید ، درگیر میشود و برای حل مسائلش از اندوخته های دیگران استفاده می کند و به این ترتیب از لحاظ عقلانی متحول می شود.
ضمن بروز ابتکار و خلاقیت به ارضای تمایلات درونی و عواطف دست می یابد. همچنین ، وقتی به تناسب ذوق و استعداد خود مسئولیت و کاری را بر عهده می گیرد ، آمادگی برای پذیرش مسئولیت و هماهنگی فعالیت های گروهی معطوف به هدف را نیز تمرین می کند.

نقش بازی در رشد عواطف
بازی ، بهترین وسیله برای رشد و شکوفایی احساسات و بهترین راه برای پرورش عواطف اوست. در حین بازی است که او کیفیت بروز عواطف ، کنترل و ارضای مناسب آن را یاد می گیرد.
هر چند کودک میان واقعیت و بازی تفاوت قائل نیست ، در عین حال ، صداقت کودکانه را در بازی بروز می دهد. احساس ها، تشویق ها و اضطراب های کودک در ضمن بازی حقیقی هستند.
نقش بازی در رشد اجتماعی و ارتباط با همسالان
نقش هم سالان در اوایل دوران کودکی خیلی بارز نیست و کودکان به وجود همسالان توجه چندانی ندارند ، یعنی آنها در کنار هم ، ولی به صورت انفرادی بازی می کنند. از چهارده تا هیجده سالگی ، کودک به تدریج توجهش را از بازیچه به سوی هم بازی اش معطوف می کند.
نتایج تحقیقات و مشاهدات نشان می دهد ، روابط اولیه ی اجتماعی کودک در محیط خانواده ، نقش موثری در تعیین خط مشی رفتار و گرایش هایش نسبت به هم سالان خود دارد . رابطه ی کودک با مادر ، عامل بسیار مهمی است.
تعمیم رفتار از محیط هانواده به محیط های دیگر انجام خواهد گرفت. ارتباط با همسالان ، دادو ستد اجتماعی و علاقه به یکدیگر به تدریج رشد کرده و متحول میشود. کودکان در سنین 5 تا 7 سالگی با هم بازی می کنند ؛ ولی هنوز تعداد کودکان شرکت کننده در بازی زیاد نبوده و نحوه ی بازی منسجم نیست.
برای تربیت اخلاقی ، صفات انسانی و روحیه ی جمع گرایی ، ضمن تشویق کودکان به داشتن دوستان صمیمی ، میتوان سازش اجتماعی ، همکاری ، همبازی ، نوع دوستی ، گذشت ، وفاداری ، سه ی صدر و تحمل عقاید مختلف را به کودکان آموخت .
کودک در خلال بازی به کشف محیط اطراف خود می پردازد . از طریق بازی نخستین گام ها را برای اجتماعی شدن برمی دارد. همکاری و تشریک مساعی ، رشد اجتماعی کودک با گروه را فرامی گیرد . در حقیقت از مشارکت گرم و صمیمی او با هم بازی ها و دنیای خیالی و شیرین کوکانه اش – که عروسک نماد مادر و یک تکه چوب گوشی تلفن اوست و با آن رابطه برقرار می کند – آغاز می شود.
بازی کمک میکند تا کودک بتواند با دسترسی به حقایق و واقعیت های پیرامونش ، با خویشتن و دیگران بهتر سازگار شود. هرچه کودک بازی و مشارکت کند بیشتر درمی یابد در چه سطحی از کار آیی و ارزشمندی است و چه توقع و انتظاری میتواند از محیط اطراف خود داشته باشد.

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها