0

زمینه سازی های سیدالکریم(ع) برای درک مهدویت و انتظار

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

زمینه سازی های سیدالکریم(ع) برای درک مهدویت و انتظار
جمعه 13 بهمن 1396  8:09 PM

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدصادق کفیل، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان که به مناسبت چهارم ربیع الثانی میلاد حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) صورت گرفت، اظهار کرد: این حضرت(ع) در چهارم ربیع الثانی سال 73 هجری قمری به دنیا آمدند و محضر 5 معصوم(ع) را درک کردند یعنی از زمان امام کاظم(ع) تا امام حسن عسکری(ع) حضور داشتند.

 

وی ادامه داد: نسب ایشان با 4 واسطه، به امام حسن مجتبی(ع) می رسد، یعنی از اولاد این امام همام(ع) و دارای دو کتاب «خطب امیرالمومنین(ع)» که از منابع سیدرضی(ره) برای تالیف نهج البلاغه بوده و کتاب «یوم و لیله» هستند؛ در کتاب دوم احکام شب و روز و ادعیه را هم ذکر کرده است.

 

امام زمان(عج) غیبتی طولانی دارد

کفیل با اشاره به اینکه همانند شرایط کنونی که رساله عملیه هست، کتاب های اینچنینی وجود داشته است، افزود: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در یکی از روایات از امام جواد(ع) نقل کرده است: «للقائم (ع) غيبة امدها طويل. کاني بالشيعة يجولون جولان الغنم يطلبون المرعي فلا يجدونه الا و من ثبت منهم علي دينه لم يفس قلبه لطول غيبة امامه فهو معي في درجتي يوم القيامة ثُمَّ قَالَ ع إِنَّ الْقَائِمَ مِنَّا إِذَا قَامَ لَمْ یکنْ لِأَحَدٍ فِی عُنُقِهِ بَیعَةٌ فلذلک تخفی ولادته و یغیب شخصه اکمال الدین».

 

وی ادامه داد: در این روایات وضعیت شیعیان در دوران غیبت تشریح شده که در این دوران رفت و آمد و حیرت دارند و به دنبال پناهگاهی اند که پیدا نکرده اما عقب نشینی نمی کنند، رفت و آمد دارند و توقف نخواهند کرد.

 

کفیل با بیان اینکه نخستین صفت شیعه در دوران غیبت عدم توقف و رکود است، گفت: شیعیان در دوران غیبت، در دین خود ثابت قدم هستند و ویژگی سوم در این روایت، عدم قساوت قلب در شیعیان است چراکه گاهی قلب به واسطه دوری از امام(عج)، قسی می شود.

 

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به اینکه براساس روایت امام جواد(ع)، دوری از امام(ع) موجب قساوت قلب شیعه می شود، گفت: برای حلاوت و طراوت بخشیدن به قلب، باید با امام(ع) انس گرفت چراکه پیوند با امام(عج)، قلب را جلا می دهد و روشن می کند، در روایت داریم حفظ دین در دوران غیبت، مانند گرفتن آهن گداخته در دست است اما باید این آهن گداخته را گرفت و نگاه داشت تا سرد شود.

 

وی اضافه کرد: براساس این روایت اگر به ثبات در دین، دست پیدا کردیم، بنابر گفته امام جواد(ع) «فهو معي في درجتي يوم القيامة» با اهل بیت(ع) هم درجه می شویم.

 

دلیل غیبت امام زمان(عج)

کفیل با اشاره به دلیل غیبت امام عصر(عج) براساس این روایت، افزود: در این روایت داریم که دلیل غیبت، برای از برداشتن بیعت همه طواغیت از امام زمان(عج) است و زمانی حضرت(عج) ظهور می کنند که بتوانند و زمینه فراهم باشد تا با طاغوت بجنگند، به همین دلیل تولد ایشان مخفی بوده است.

 

انتظار برای فرج مهدی موعود(عج) واجب است

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به روایت دیگری از امام جواد(ع) خطاب به عبدالعظیم حسنی(ع)، خاطرنشان کرد: ایشان می فرمایند: «قیام کننده ما مهدی است» که «يَجِبُ أَنْ يُنْتَظَرَ فِي غَيْبَتِهِ وَ يُطَاعَ فِي ظُهُورِهِ» یعنی «واجب است برای ظهورش انتظار کشیده شود و واجب است اطاعت شود» و در روایتی دیگر می فرمایند: «بافضیلت ترین عمل شیعیان ما، انتظار فرج است.»

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها