9 بهمن 1357
یک شنبه 8 بهمن 1396 12:24 PM
بهمن ماه 1357، تاريخ نهضت اسلامی مردم ايران به رهبری امام خميني (ره) به نقطه عطف خود رسيد و سرانجام مبارزات مردم مسلمان به بار نشست و پادشاهي 2500 ساله و ظلم و استبداد بيش از 50 ساله رژيم پهلوی در ايران، ريشه کن شد و به خواست الهی حکومت جمهوری اسلامي تأسيس شد.
بر همین اساس روزشمار وقایع بهمن ماه سال 57 با توجه به ترک ایران از سوی شاه و وقوع حوادث مهم برای علاقه مندان به تاریخ انقلاب اسلامی دارای اهمیت است
بختيار در مصاحبهاي مطبوعاتي اعلام كرد: « به پاريس نخواهد رفت و فرودگاه مهرآباد تا چند ساعت ديگر باز خواهد شد و در راه ورود حضرت آيت الله العظمي خميني(ره) به كشور مانعي نيست... من به هيچ وجه استعفا نميدهم و به هر كاري دست مي زنم تا جنگ مسلحانه روي ندهد، وحدت، استقلال و تماميت ايران از خميني و شاه مهمتر است...»
پیام حضرت امام در مورد کشتار دست جمعی در تهران:
«باز کشتارها و قتل عام های دسته جمعی را در تهران و شهرستانها شروع کردند . باز دژخیمان محمدرضا با مسلح شدن به ادعای قانون و استقلال کشور و سرپوش ملیت به جهان مردم بی پناه افتاده اند... هر روز مواجه با یک دسته نیرنگ باز هستیم که می خواهند منافع اجنبی را تامین کنند؛ اگر چه به کشتار هزاران نفر از این ملت رنجدیده شجاع بینجامد . ملت دلیر با خون جوانان عزیز خود محمدرضا را از صحنه خارج کرد . لکن اجانب یک مهره دیگر را با نقاب ملیت به صحنه آوردند...
ملت عزیزم ! دوستان من ! نه به وعده های پوچ دولتهای غیر قانونی اعتنا کنید و نه از هیاهوی دژخیمان بهراسید. نهضت مقدس را به پیش برانید و به آخر رسانید. »
• بختیار اعلام کرد: فرودگاه برای ورود امام باز شد.
• تهران غرق در آتش و خون، خونین ترین حادثه پس از فاجعه میدان ژاله (شهدا) میدان 24 اسفند به میدان جنگ شباهت پیدا کرده بود. تیراندازی و زد و خورد بیش از 7 ساعت ادامه داشت، جمعیت به سوی دانشگاه تهران می رفت که تیراندازی با مسلسل به سوی آنها آغاز شد.
امروز امام خمینی در پیام مهمی از پاریس خطاب به مردم ایران فرمودند: خائن اصلی را با خفت بیرون کردید، همت کنید این نتیجه را نیز که حاشیهای بیش نیست از صحنه خارج کنید. اکنون بر جمیع جناحهای ملی و دولتی است که چون گذشته دولت غیرقانونی را محکوم کنند و از آن اطاعت نکنند که اطاعت طاغوت حرام و مخالف رضای خداست. من از طبقه شریف ارتش که دستشان به خون جوانان ما آلوده نشده است میخواهم که ننگ اطاعت از خیانتکاران را تحمل نکنند و با قاطعیت، آنان را از مقابله ملت بازدارند.
امام خمینی امروز در دیدار با نمایندگان رسانههای خارجی گفتند «ما از کودتای نظامی ترسی نداریم. ملت ما به کودتاهای نظامی عادت کرده و پنجاه سال است که زیر بار کودتا زندگی کرده است. ما میخواهیم ارتشیان را از شر استعمار نجات دهیم. هر چند بعضی از بلندرتبههایشان میخواهند نوکر باقی بمانند.» ( صحیفه امام، ج 6، صص 3 و 4)
امام خميني(ره) طي پيامي در پاريس فرمودند:
(خائن اصلي را باخفت بيرون كرديد، همّت كنيد و اين نتيجه را كه حاشيه اي بيش نيست از صحنه خارج كنيد ، اكنون بر جميع جناحهای ملّي و دولتي است كه چون گذشته دولت غير قانوني را محكوم كنند و اطاعت از آن نكنند كه اطاعت از طاغوت حرام و مخالف رضاي خداست. من از طبقه شريفهي ارتش كه دستشان به خون جوانان ما آلوده نشده است ميخواهم كه ننگ اطاعت از خيانتكاران را تحمل نكنند و با قاطعيت آنان را از مقابله با ملت باز دارند.)
امام خميني(ره) اعلام كردند: «اگر ارتش كنار بكشد، آرامش تضمين مي شود. محافظ من خداست و حفظ و امنيت با مردم است.»تظاهرات مردم خشمگين تهران ، امروز به اوج رسيد. مردم با سنگر بندي يا پناه گرفتن در كنار ديوارها با سربازان به زد و خورد پرداختند. حضور دانشآموزان در نبردهای خيابانی چشمگير شد. تعداد كشته شدگان از پنجاه نفر گذشت و بيش از دويست نفر مجروح شدند
امروز بختیار با دریافت پاسخ امام خمینی مبنی بر عدم پذیرش وی تا قبل از استعفای رسمی، اعلام کرد «به پاریس نمیروم و از مقام خود نیز استعفا نمیدهم» این اعلام سبب موجی از تظاهرات علیه بختیار در تهران و شهرستانها شد.
امروز دانشگاهیان و دانشجویان دانشگاه تبریز در محوطه دانشگاه متحصن شدند. حدود ساعت 10 بامداد هزاران تن از دانشگاهیان و دانشجویان تبریز دست به راهپیمایی زدند و سپس در محوطه استادیوم سرپوشیده دانشگاه اجتماع کرده و طی قطعنامهای اعلام کردند ما دانشگاهیان و دانشجویان تبریز که در کنار شما مردم مستضعف مبارزه کردهایم و همراه شما مردم مؤمن و شجاع شهید دادهایم به حمایت از شما مردم دلیر خواستههای خود را اعلام میداریم. در قطعنامه اشاره شده است: «ما در اعتراض به بستن فرودگاهها؛ کشتار جمعی مردم در روزهای جمعه، شنبه، یکشنبه در شهرهای تهران، سنندج، تبریز، رشت؛ اعتراض به دستگیری و شکنجه 600 نفر از برادران روستایی در تبریز؛ پشتیبانی از مقاومت منفی برادران ارتشی، به ویژه نیروی هوایی تحصن نمودهایم.» (آیندگان، ش 3276، ص 4) روزنامه اطلاعات هم نوشت که امروز (57/11/9) هزار تن از مردم تبریز پس از حضور بر مزار شهدای وقایع جمعه گذشته این شهر دست به تظاهرات زدند و خواستار مجازات مسببین آن شدند. آقای گلسرخی نیز در اجتماع بزرگ مسجد جامع تبریز طی سخنانی کشتن مردم بیگناه تبریز را به شدت محکوم کرد. در حوادث جمعه گذشته تبریز 10 نفر به شهادت رسیدند.
امروز بزرگترین کارخانه مشروبسازی تهران به نام «آبجوسازی شمس»توسط مردم به آتش کشیده شد. روزنامه اطلاعات درباره این حادثه نوشت: ساعت 1/30 بعد از ظهر در خیابان بابائیان، سه راه اکبرآباد گروه کثیری در حالی که شعارهای مذهبی میدادند به کارخانه آبجوسازی شمس حمله کردند و این کارخانه را طعمه حریق ساختند. در این آتش سوزی انبار کارخانه، شرکت تعاونی، سه کامیون حمل و نقل، دو اتومبیل سواری و دفتر کارخانه در آتش سوخت. حریق تا 6 بعد از ظهر ادامه یافت. امروز همچنین بسیاری از کافهها، مشروبفروشیها، کابارهها و مراکز عیش و نوش در جنوب تهران توسط مردم ناراضی منهدم گردید و روسپیخانه جنوب شهر موسوم به «شهر نو» به آتش کشیده شد. برای خاموش کردن این مرکز فساد، هیچ تلاشی صورت نگرفت.
تهران شاهد حمایت گسترده ملت قهرمان و انقلابی ازتحصن کنندگان درمسجد دانشگاه تهران بود. موج جمعیت بطرف دانشگاه سرازیرشد و مأموران نظامی رژیم برای متفرق کردن مردم وارد عمل شدند وعدهای ازمردم مسلمان و انقلابی را زخمی یا شهید کردند. خبرگزاریها اعلام کردند که زدوخوردهای این روزبعد ازواقعه 17شهریورخونین ترین رویداد تهران بوده است. درهمین روزحضرت امام خمینی(ره) درپاسخ به سؤالات خبرنگاران خارجی سخنان مهمی ایراد فرمودند. ایشان دربخشی ازسخنان خود یادآورشدند:” ...ملت ایران باید بداند که من درکنارآنان تاآخرین نفس برای حفظ قوانین اسلام و مصالح مملکت به مبارزه خود ادامه میدهم و برهمه ملت واجب است تا دراین امرپایداری کنند و سستی و سردی به خود راه ندهند. مطمئن باشید که ما پیروزیم و مطالب ما حق است و حق لاجرم پیروزاست.
در نهم دی ماه 57 در پی اعتصابات و تظاهرات و راهپیمایی مردم كه خواستار بازگشایی فرودگاه مهرآباد بودند. دولت بختیار فرودگاه مهرآباد را از اشغال نظامی خارج كرد و فرودگاه برای ورود امام خمینی بازگشایی نمود
خلا صه اتفاقات روز 9 بهمن 1357
1 - بختیار: فرودگاه برای ورود امام باز شد.
2 - امام خمینی در اولین فرصت وارد می شود.
3 - امام خمینی ،دولت مانع ورود من می شود.
4 - تهران غرق در آتش و خون.
5 - بانک ها برای یک هفته تعطیل شدند.
6 - سرگرد آمریکایی در فرمانیه ترور شد.
7 - انقلاب متوقف نمی شود.
8 - بختیار: دولت من بیش از سه هفته عمر ندارد.
9 - تحصن روحانیون در مسجد دانشگاه تهران.
10 - شاه از کارتر شکایت دارد.
11 - ناصر قشقایی: من دیگر خان نیستم.
12 - شاه دچار افسردگی شدید روحی شده است
13 - پناهندگی گسترده ی اعضای ساواک به اسرائیل.
14 - روحانیون متحصن در مسجد دانشگاه 500 نفر شدند.
15 - راه پیمایی کارکنان و کارگردان مسلسل سازی و ضایع نظامی.
16 - اشغال سفارت ایران در دانمارک توسط ایرانیان مخالف رژیم در کپنهاگ دانمارک.
17 - گلوله باران مردم در خیابانهای مشرف به دانشگاه تهران و به شهادت رسیدن صدها تن از مردم بی دفاع.
18 - اظهار نظر وزیر پیشین دادگستری آمریکا، مبنی بر درخواست 99 درصد مردم ایران برای بازگشت آیت ا... خمینی و پایان حکومت ضد ملی.
https://yazahrra.tebyan.net/post/23
http://otaghkhabar24.com