ماهنامه سفره ایرانی - غزاله خالدی: غذاهای ترکی بسیار متنوع اند و شهرتی جهانی دارند. استانبول مرکز غذاهای خوشمزه ترکی است. شیشلیک با پوره کدو سبز یکی از این غذاهاست که پیشنهاد میکنیم حتما امتحان کنید.
میزان سرو: 4 الی 5 نفر
مواد لازم:
- راسته با استخوان گوسفندی: 10 عدد
- برگ آویشن (ریز خردشده): 4 الی 5 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودرشده): به مقدار لازم
مواد لازم پوره:
- کدو سبز: 3 عدد
- روغن: 3 قاشق سوپ خوری
- کره: 2 قاشق سوپ خوری
- آرد: 3 قاشق سوپ خوری
- شیر: دو و یک دوم پیمانه
- پنیر چدار (رنده شده): 250 گرم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- جوز هندی (پودر شده): به مقدار لازم
مواد لازم سرو:
- فلفل قرمز (ریز خردشده): یک عدد
- برگ آویشن: 4 الی 5 عدد
طرز تهیه:
1. راسته ها را از وسط به دو قسمت کنید.
2. برگ آویشن، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید و کاملا روی راسته ها بمالید.
3. آنها را در تابه نچسبی سرخ کنید (طوری که کاملا هر دو طرف راسته ها سرخ شود).
4. سپس آنها را در سینی فر قرار دهید و حدود 10 الی 15 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دما 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) بپزید.
5. برای تهیه پوره کدو سبزها را به خوبی شسته و با پوست رنده کنید. آب اضافی آنها را با فشار دادن بگیرید.
6. دو قاشق سوپ خوری روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کرده و کدوی رنده شده را به آن اضافه کنید.
7. کره و یک قاشق سوپ خوری روغن باقیمانده را در ظرفی جداگانه گرم کنید و آرد را حدود یک الی 2 دقیقه در آن تفت دهید.
8. کدو سبز تفت داده شده را اضافه کنید. به تدریج شیر را اضافه کرده و مواد را هم بزنید.
9. نمک، فلفل سیاه و جوز هندی پودر شده را اضافه کنید.
10. هنگامی که مواد غلظت یافت، پنیر چدار رنده شده را اضافه کرده و مواد را هم بزنید.
13. ظرف را از روی حرارت بردارید و پوره را در ظرف سرو بریزید.
14. شیشلیک ها را روی آن قرار دهید.
15. از فلفل قرمز ریز خردشده و برگ آویشن تازه برای سرو استفاده کنید.