کاروتنوئید چه هستند؟
یک شنبه 19 آذر 1396 3:06 PM
کاروتنوئیدها مواد مغذی هستند که در میوه ها و سبزیجات دارای رنگ نارنجی موجود هستند. هر آنچه لازم است در مورد کاروتنوئیدها بدانید در این مقاله بیان می شود.
کاروتنوئیدها carotenoidرنگدانه های زرد، قرمز، نارنجی در گیاهان، سبزیجات و میوه ها هستند. بیش از ۶۰۰ نوع از کاروتنوئیدها وجود دارد. برخی از آنها می توانند با وارد شدن به بدن تبدیل به ویتامین آ شوند. کاروتنوئیدها باید از طریق رژیم غذایی مصرف شوند. آنها از طریق چربی ها جذب می شوند.
کاروتنوئیدها ترکیبات محلول در چربی هستند. غذاهای غنی از کاروتنوئید هنگامی که وارد جریان خون می شوند، جذب مواد مغذی را در بدن بالا می برند.
هر دو نوع کاروتنوئید دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. کاروتنوئید زانتوفیل که دارای رنگدانه زرد است، حاوی اکسیژن بوده و با حفظ سلامتی چشم درارتباط است.
کاروتن ها نیز رنگدانه های نارنجی هستند و در میوه ها و سبزیجات مختلف یافت می شود.
کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان های مفیدی هستند که می توانند از شما در برابر بیماری ها محافظت کنند و سیستم ایمنی بدن شما را افزایش دهند.
مصرف غذاهای غنی از کاروتنوئید می تواند از سلول های چشم محافظت کند و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری نماید. یکی از علل اصلی نابینایی، دژنراسیون ماکولا* Macular Degeneration یا انحطاط مرکز شبکیه است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور آبی می تواند یکی از دلایل ابتلا به این عارضه باشد. با این حال مطالعات نشان داده که مصرف حداقل ۶ میلی گرم از لوتئین (یکی از انواع کاروتنوئیدها) از طریق رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را تا ۴۳ درصد کاهش دهد.
* دژنراسیون ماکولا Macular Degeneration : این بیماری مهمترین عامل کاهش بینایی بوده که در آن بخش مرکزی شبکیه تخریب میشود. این بیماری با افزایش سن و به مرور زمان رخ می دهد.
خواص آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها منجر به کاهش التهاب در بدن می شود. خواص ضد التهابی کاروتنوئیدها در واقع با بهبود سلامت قلب و عروق همراه است. کاهش التهاب مانع مسدود شدن دیواره شریانی می شود.
آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد free radicals محافظت می کنند. مصرف کاروتنوئیدها با کاهش خطر ابتلا به سرطان هایی از جمله سرطان ریه ارتباط دارد و اثرات مخرب ناشی از استعمال سیگار را نیز خنثی می کند. خطر ابتلا به سرطان پوست نیز با مصرف این رنگدانه ها کاهش می یابد. در واقع تبدیل کاروتنوئیدها به ویتامین آ منجر به جلوگیری از آسیب های پوستی ناشی از نور خورشید می شود.
منبع: avayesalamat.com