0

یک دختر مسلمان باید ....

 
majid68
majid68
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 4493
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:یک دختر مسلمان باید ....
پنج شنبه 5 مرداد 1396  6:55 PM

نقل قول zahra_53

دختر نمونه و نخبه از نگاه یک مرجع تقلید

 

 

دختر نمونه و نخبه از نگاه یک مرجع تقلید

 

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر  در پاسخ به سؤالی به بیان برخی از ملاك‌های دختر نمونه پرداخت که سوال و پاسخ این مرجع تقلید به این شرح است

بسمه تعالی

محضر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی ادام الله ظلكم

سلام علیكم؛

احتراماً به استحضار می‌رساند سال‌هاست كه اول ذیقعده میلاد با سعادت بانوی كرامت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، به عنوان روز دختر نامیده شده است.

در این روز، ادارات و نهادهای مختلف كشور با برگزاری همایش‌ها و جشن‌هایی با ملاك‌هایی، دختران جوانی را به عنوان دختر نخبه و نمونه مسلمان معرفی می‌كنند و از آن‌ها تقدیر به عمل می‌آورند.

سؤال اینجاست كه به نظر اسلام عزیز، دختر نمونه و نخبه كیست؟ آیاداشتن شغل و یا مدرك دانشگاهی از ملاك‌های برتری دختران است؟ آیا داشتن حجاب و پوشش از معیارهای انتخاب دختر نمونه است؟ آیا قهرمانی در رشته‌های ورزشی می‌تواند ملاك صحیحی برای انتخاب دختر نمونه باشد؟ منتظر جواب شما هستم. خداوند سایه مراجع عظام این نواب حضرت ولی عصر علیه السلام را بر سر همگان مستدام بدارد.

باتشكر واحترام/یكی از مقلدین حضرتعالی

بسم الله الرحمن الرحیم

علیكم السلام و رحمة الله

بر حسب آنچه از هدایت‌های قرآنی، روایات شریفه، احادیث متواتره و سیره مسلمین خلفاً عن سلف استفاده می‌شود، دختر نمونه دختری است كه به صفات ده‌گانه ارزشی اسلامی كه در سوره احزاب آیه 35 بیان شده آراسته، و حجاب و پوشش كامل اسلامی داشته باشد، و در برنامه‌ها و مسابقاتی كه معرض نظر نامحرمان و بداندیشان قرار می‌گیرد شركت ننماید و عفّت، كرامت و مقام و منزلت بالایی را كه اسلام برای بانوان شناخته است، حفظ نماید. والعاقبة للمتقین.

لطف الله صافی

منبع: حوزه نیوز 

تبیان

 

نگرشی بر آیه 35 احزاب:

 

إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُۆْمِنِینَ وَ الْمُۆْمِناتِ وَ الْقانِتِینَ وَ الْقانِتاتِ وَ الصّادِقِینَ وَ الصّادِقاتِ وَ الصّابِرِینَ وَ الصّابِراتِ وَ الْخاشِعِینَ وَ الْخاشِعاتِ وَ الْمُتَصَدِّقِینَ وَ الْمُتَصَدِّقاتِ وَ الصّائِمِینَ وَ الصّائِماتِ وَ الْحافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحافِظاتِ وَ الذّاکرِینَ اللّهَ کثِیراً وَ الذّاکراتِ أَعَدَّ اللّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَ أَجْراً عَظِیماً: به یقین مردان مسلمان و زنان مسلمان، مردان با ایمان و زنان با ایمان، مردان مطیع فرمان خدا و زنان مطیع فرمان خدا، مردان راستگو و زنان راستگو، مردان صابر و شکیبا و زنان صابر و شکیبا، مردان با خشوع و زنان با خشوع، مردان انفاق کننده و زنان انفاق کننده، مردان روزه دار و زنان روزه دار، مردان پاکدامن و زنان پاکدامن، و مردانى که بسیار به یاد خدا هستند و زنانى که بسیار یاد خدا مى کنند، خداوند براى همه آنان مغفرت و پاداش عظیمى فراهم ساخته است.

 

شأن نزول:

 

جمعى از مفسران گفته اند: هنگامى که اسماء بنت عمیس همسر جعفر بن ابیطالب با شوهرش از حبشه بازگشت، به دیدن همسران پیامبر(ص) آمد، یکى از نخستین سۆالاتى که مطرح کرد، این بود: آیا چیزى از آیات قرآن درباره زنان نازل شده است؟ آن ها در پاسخ گفتند: نه!

از آنجا که ریشه ایمان، صبر و شکیبائى در مقابل مشکلات است، و نقش آن در معنویات انسان، هم چون نقش سر است در برابر تن، پنجمین وصف آن ها را این گونه بازگو مى کند: و مردان صابر و شکیبا و زنان صابر و شکیبا(وَ الصّابِرِینَ وَ الصّابِراتِ)

اسماء به خدمت پیامبر(ص) آمده عرض کرد: اى رسول خدا، جنس زن گرفتار خسران و زیان است!، پیامبر(ص) فرمود: چرا؟

عرض کرد: به خاطر این که در اسلام و قرآن فضیلتى درباره آن ها همانند مردان نیامده است.

این جا بود که آیه فوق نازل شد(و به آن ها اطمینان داد که زن و مرد در پیشگاه خدا از نظر قرب و منزلت یکسانند، مهم آنست که از نظر اعتقاد و عمل و اخلاق اسلامى واجد فضیلت باشند)

 

 

تشکرات از این پست
mohammad_khoshghamat fatemeh_75 ravabet_rasekhoon mosabeghat_ravabet omiddeymi1368 mohammad_43 zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها