0

نحوه پخت خورش کنگر

 
Nimbostratus
Nimbostratus
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1395 
تعداد پست ها : 120

نحوه پخت خورش کنگر
سه شنبه 30 خرداد 1396  11:26 AM

خورش کنگر

 

 مواد مورد نیاز:

  • گوشت خرد کرده
  • پیاز ساطوری
  • کنگر (گیاه)، تیغ گرفته و خرد شده
  • نعنا و جعفری ساطوری
  • آب‌غوره
  • نمک و فلفل و روغن

طرز پخت خورش کنگر

پیاز را با کمی روغن در دیگ تفت می‌دهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت را اضافه می‌کنند و ۵-۶ دقیقه تفت می‌دهند. سپس ۳ پیمانه آب می‌ریزند تا بحوشد و در دیگ را می‌گذارند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. کنگر خرد شده را ۵-۶ دقیقه روی آتش ملایم تفت می‌دهند. سپس نعنا و جعفری را اضافه می‌کنند و ۱۰ دقیقه دیگر تفت می‌دهند و کنار می‌گذارند. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت کنگر و سبزی سرخ کرده را همراه با آب‌غوره و نمک و فلفل اضافه می‌کنند. در ۱۵ دقیقۀ آخر اگر لازم باشد آتش را زیاد می‌کنند تا خورش به روغن بنشیند.

این خورش با لپه و لیمو عمانی نیز درست می‌شود. پس از اینکه گوشت و پیاز را تفت می‌دهند به آن لپه اضافه می‌کنند و کمی رب گوجه‌فرنگی به آن می‌زنند. و برای ترشی لیموعمانی اضافه می‌کنند.

این گیاه معمولا برای کاهش بی اشتهایی، تهوع، نفخ و سایر مشکلات معده و همچنین حفاظت از کبد استفاده می شود و البته موارد مصرف زیاد دیگری نیز دارد.

نحوه پخت خورش کنگر         نحوه پخت خورش کنگر




موارد منع مصرف:
بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند. - از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه ی صفراست، افرادی که سنگ کیسه ی صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند، چرا که افزایش انقباض کیسه ی صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود. - هم چنین اشخاصی که نسبت به کنگر و یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.

 

برگرفته از سایت تندرستان

شنیده ام که در قیامت همه حسرت می خورند حتی خوبان ! که ای کاش بیشتر نیکی می کردند....مگر کسی که در این دنیا مدام بر محمد و آل محمد صلوات فرستاده باشد

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها