پاسخ به:حاج آقا مسئلة؟
پنج شنبه 18 خرداد 1396 12:15 AM
با سلامی دوباره
ایا به دلیل مقارن شدن امتحانات اون هم شرای ویژه که مثلا سه روز پشت سر هم امتحان داشته باشی و ایا میشه این سه روز رو روزه نگرفت و بعدا قضای آن را گرفت ؟ چون به دلیل نیاشامیدن و نخوردن از کیفیت مطالعه کم میشه و به تبع آن امکان کم شدن نمره یا حتی پاس نکردن ان وجو داشته باشه چه کمی داره ؟
س. با توجه به فصل امتحانات علی الخصوص کنکور که سرنوشت ساز است، در مورد روزه حکمش چیست؟
ج. صرف داشتن امتحان مجوز ترک روزه نیست و در صورتی که روزه نگیرید معصیت کردهاید و باید قضای روزه ها را و نیز کفاره آن را انجام دهید؛ البته می توانید بعد از اذان صبح تا قبل از اذان ظهر با رفتن به مسافت شرعی روزه خود را در سفر افطار کنید و بعداً فقط قضا نمایید.
این جانب امسال داوطلب آزمون کارشناسی ارشد هستم و این آزمون برایم بسیار حیاتی است و در ماه مبارک رمضان وقتی روزه میگیرم نمیتوانم مطالعه داشته باشم؛ آیا میتوانم امسال روزه نگیرم و بعداً قضای آن را بگیرم؟
امتحان و درس و بحث مجوز روزهخواری نیست ولی دو کار میتوانید انجام دهید:
یکی اینکه قبل از ظهر به مسافرت بروید، یعنی حداقل ۲۵ کیلومتر مسافت را از شهر خود به قصد یک سفر شخصی دور شوید و طی کنید، آنجا افطار کنید و برگردید.
راه دیگر اینکه روزه بگیرید و به درس و مطالعه بپردازید، اگر واقعاً در بین روز ضعف بر شما غالب شد که دیگر واقعاً قابل تحمل نبود یا سخت بود و مشقت داشت، افطار کنید و بعداً قضایش را به جا آورید. اما به صرف اینکه کسی درس دارد یا آزمون کارشناسی ارشد دارد، بخواهد روزهاش را نگیرید، این کار گناه است و روزهها هم قضا دارد و هم کفاره.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای.