0

عملياتهاي دفاع مقدس > 61/04/23- رمضان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تلاش هاي آمريكا؛ غرب و كشورهاي منطقه براي حکومت صدام
دوشنبه 20 دی 1389  9:50 AM



واكنش هاي متعددي كه با اجراي عمليات رمضان برانگيخته شد نشان دهنده اهميت آثار آن بر توازن سياسي و نظامي منطقه بود"باري گلدواتر" سناتور جمهوري خواه آمريكا گفت:«جنگ ايران و عراق خطر بزرگي را به ما گوش زد مي كند، چنانچه ايران در اين نبرد پيروز شود تمام خاورميانه درگير يك جنگ تمام عيار خواهد شد كه ممكن است به يك جنگ جهاني نيز تبديل شود...

 

آمريكا بايد از هر جهت- به استثناي اعزام پرسنل به كشورهاي عرب دوست كمك نمايد زيرا پيروزي ايران بر عراق حكومت اين كشور را در منطقه به عنوان يك كشور قدرتمند باقي خواهد گذاشت... خطري كه اينك متوجه عراق است، درآينده، ديگر كشورهاي عربي منطقه  را دربر خواهد گرفت. آمريكا متعهد است در مقابل هرگونه تهديد ايران، از دوستان خود در منطقه و به ويژه اسرائيل حمايت كند.» راديو فرانسه نيز در گزارشي از وضعيت جنگ ايران وعراق اعلام كرد: «مقامات آمريكايي در صدند در آينده ي نزديك زمينه ي دفاعي كشورهاي خليج فارس و در وهله ي اول عربسان سعودي را بيش از پيش تقويت كنند.»  

 

روزنامه نيويورك تايمز ضمن بررسي وضعيت جنگ ايران و عراق اعلام كرد كه مقام هاي آمريكايي از پيروزي احتمال ايران در جنگ  نگران هستند و به كشورهاي عرب خليج فارس برگزار كنند. اين روزنامه به نقل از مقام هاي برجسته دولت ريگان نوشت: «آمريكاييان به شدت نگران خطراتي هستند كه منافع آمريكا در منطقه را تهديد مي كند. دولت آمريكا به همين علت به عربستان سعودي و ديگر كشورهاي خليج فارس كه ممكن است جنگ را عمل تهديد كننده اي براي خود بدانند پيشنهاد كرده است كه با دولت آمريكا به مانورهاي مشترك نظامي دست بزنند.» 

نيويورك  تايمز سپس به نقل از همين مقام هاي  دولتي آمريكا افزود:  «هيچ يك از كشورهاي خليج فارس از آمريكا نخواسته اند كه نيروهاي خود را در منطقه مستقر كند. به گفته مقامات وزارت امور خارجه آمريكا آنچه بر نگراني آمريكاييان افزوده اين است كه پيروزي نظامي ايران ممكن است كه دولت صدام را سرگون سازد و راه را براي گسترش بنياد گرايي اسلامي درعراق و سر انجام در ديگر كشورهاي خليج زفارس هموار كند.»

اين روزنامه با اشاره به پيام اخير امام امت كه  به مناسبت روز جهاني قدس منتظر شد نوشته است: «آيت الله خميني در پيام اخير تهديدهاي خود مبني بر حركت به  سوي اسرائيل پس از شكست عراق را تكرار كرد. مقامات وزارت امور خارجه آمريكا هر چند چنين تهديدهايي را رد مي كنند ولي ازآن نگرانند كه گسترش بنياد گرايي اسلامي در عراق، سرانجام به ايجاد يك همكاري نظامي مشترك بين ايران، عراق و سوريه عليه اسرائيل منجر شود.» فرانسه در پي اجراي عمليات رمضان، حمايت خود را از دولت عراق در جنگ عليه ايران، اعلام كرد."كلودشسون" وزير خارجه فرانسه در ديدار با وزير امور خارجه عراق گرفت: «فرانسه حمايت خود را در جنگ از عراق نشان داده است. به نظر فرانسه هرگونه تهديد عليه وحدت ملي عراق، تهديدي بي چون و چرا عليه ثبات خاورميانه است.»

از سوي ديگر،" هنري جكسون" سناتور آمريكايي، در مصاحبه اي درباره ي اوضاع جنگ  درهفته هاي خير و مواضع آمريكا در برابر ايران، گفت:«خطر واقعي وضعيت فعلي نبرد، حمله ايران به كويت و حركت نيروهاي آن به سمت خليج فارس و قطع نمودن جريان نفت است.» وي سپس پيشنهاد مانور مشترك آمريكا با كشورهاي حوزه خليج فارس براي مقابله  با تهديدات احتمالي ايران را نابخردانه توصيف كرد و افزود:   «بايد به هر ترتيب ممكن از افتادن ايران به دامن اتحاد شوروي جلوگيري به عمل آيد»  جكسون ضمناً تأكيد كرد: «ايالات متحده همواره بايد آمادگي وارد شدن به صحنه عمل و مقابله با هرگونه تهديد در مورد صدور نفت از خليج فارس را داشته باشد.»

از سوي ديگر، حسني مبارك رئيس جمهور مصر نيز پيشنهاد كرده است كه كنفرانسي از سران عرب تشكيل گردد و موضوع جنگ ايران و عراق و تحولات اخير آن و همچنين بحران لبنان را بررسي كند. ملك شاه اردن نيز در واكنش به عمليات جديد ايران در داخل خاك عراق، گفت:«به منظو ر رسيدگي به اين بحران بايد كنفرانس سران عرب تشكيل جلسه دهد. اين كنفرانس بايد در عالي ترين سطح نمايندگان عرب تشكيل شود و اهميت يك پيمان دفاعي مشترك اعراب براساس منشور اتحاديه عرب را مجدداً مورد  بررسي قرار دهد.»  در اين حال ايران و سه كشور عربي يمن جنوبي، ليبي و سوريه در نامه اي خطاب به رئيس شوراي امنيت سازمان ملل متحد، به مانورهاي نظامي نيروهاي واكنش سريع آمريكا كه قرار است ماه آينده درخاورميانه وآفريقا برگزار شود، به شدت اعتراض كردند.

چهار دولت در اين نامه كه متن آن در سازمان ملل متحد انتشار  يافت، تأكيد كرده اند كه اين اقدام يك ابرقدرت، تهديد بزرگي براي امنيت و استقلال ملت ها و كشورهاي منطقه است و مداخله مستقيم در امور داخلي آنها به شمار مي آيد. ايران و سه كشور عربي همچنين تشكيل نيروي واكنش سريع آمريكا را كه اقدامي خصمانه در برابر ملت ها وكشورهاي منطقه و تهديدي مستقيم براي حاكميت آنها است، محكوم كرده و افزوده اند: «پافشاري آمريكا براي برگزاري اين مانورها جز افزايش بيشتر بحران و آشفتگي در منطقه و بر هم زدن صلح آرامش بين المللي نتيجه ديگري نخواهد داشت.» در پي اجرايي عمليات رمضان و با آغاز دور جديدي از جنگ، دولت هاي منطقه اي وبين المللي كمكهاي نظامي،اطلاعاتي، اقتصادي، مالي ونيز حمايتهاي سياسي از اين كشور را با گستردگي فراتر از قبل ادامه دادند.

در عين حال شماربسياري از نظاميان مصري و سوداني براي شركت در جنگ عليه ايران، وارد بغداد شدند اين عده از طريق ايجاد يك پل هوايي بين قاهره- خارطوم و بغداد، به عراق اعزام شده اند. بر اثر كثرت تعداد هواپيماهاي حامل نيروهاي سوداني در فرودگاه حتي بر روي پروازهاي خارجي مسدود اعلام شد. همچنين در ادامه كمك هاي نظامي كشورهاي عربي و غربي به دولت عراق براي تداوم جنگ با ايران، اخيراً مقدار معتنابهي تسليحات و تجهيزات نظامي از كشورهاي كويت، عربستان و اردن وارد عراق گرديد.

 

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها