اخلاص لازمه ی طلبگی
یک شنبه 20 فروردین 1396 12:07 PM
اخلاص: روحانی، به اخلاص و مراقبت بر نیت، نیاز جدی دارد باروری تلاشها و زحمتها و مشقتها به انگیزهی عمل او وابسته مینماید.
خلوص نیت او، میتواند بذر پاک تلاش او را بارور کند و چونان شجرهی طیبهی الهی، باروبر دهد و در هر زمان و هر منطقه مبارک و نافع باشد و خلق کثیری را از خود متنفع سازد «تؤتی اکلها کل حین» .
تبلیغ دین، تنها با جدیت و تلاش و پشتکار، توفیق نمییابد و به ثمر نمینشیند راه دین، جدای از راه دنیا مینماید خداوند در کار خود شریک نمیپذیرد؛ توفیق دنیوی و اخروی را در تبلیغ دین خودش به کسانی میدهد که دل از زنگار بزدایند و در جلوهی تجلی او به راه افتند و شب پرگان را در کنار آن آفتاب حقیقت به هیچ انگارند.
رمز اساسی توفیق امام راحل (ره) نه در هوشمندی و پشتکار و جدیت و علم و آگاهی و امثال آن بود در هر یک از این خصلتها چونان او کم و بیش بودند؛ اما آنجه او را ممتاز و متمایز ساخت این بود که او این اوصاف بلند را با اخلاص بیمانند همراه ساخت و در پرتو خلوصی غیر قابل وصف، به آن دست یافت که همگان دیدیم و دریافتیم:
اگر ما به حیثیت عالم بودنمان، اخلاص و صفا داشته باشیم و برای خدا کار بکنیم، دنیا اصلاح خواهد شد. یک نفرمان، امام امت است که شما نتیجه اخلاص او را میبینید.
آن روزی که هنوز ملت، او را نمیشناختند، هر کس که با آن مرد از نزدیک آشنا بود، میدانست که او برای خدا کار میکند آن روزی که ایشان، شروع به امر به معروف و نهی از منکر و دعوت به اصلاح و غضب لله و فی الله کرد این کارها علی الظاهر هیچ افتخاری نمیآفرید . آن روز این کارها نانی نداشت؛ نان را هم میبرید. ان روز، توجهی جلب نمیشد؛ توجهها را هم سلب میکرد. ... شخص ایشان، با اخلاص خودش ـ که میخواست برای خدا کار کند، نه حتی برای پیروزی ـ توانست دنیا را تکان بدهد. ... این، اثر اخلاص است.
بارها ایشان، چه قبل از پیروزی انقلاب و چه بعد از آن، این مطلب را به زبانهای مختلفی میگفتند که ما برای فتح و پیروزی کار نمیکنیم، ما برای تکلیف کار میکنیم.
...........................................