پاسخ به:امام خمینی (ره) مردی برای همیشه تاریخ+امتیاز ویژه
سه شنبه 16 خرداد 1396 6:42 AM
1) احتیاط در عمل
مراقبت از اعمال و دقت در انجام آن ها، شرط اساسی بازدهی کارها است. احتیاط در عمل، مورد تأکید قرار گرفته، هرچند وسواسی بودن، ممنوع است. امام خمینی(س) فردی محتاط بود و هیچ کاری را بدون رعایت جوانب احتیاط انجام نمی داد و در این میان، نسبت به امور مالی احتیاط فوق العاده ای داشتند؛ مثلاً اگر آب لیمو می خواستند، دستور می دادند، فقط به اندازه یک لیوان بگیرند و هر چند خدمتکار اصرار می کرد که یک شیشه بگیرم، می فرمودند: «نه فعلاً به اندازه ای که لازم است، بگیرید».
2) بهداشت، آراستگی ظاهر و آرامش خاطر
در این مجال، نمونه هایی از توجه حضرت امام، به بهداشت و آراستگی ظاهر بیان می شود: ایشان هیچ گاه با ظاهری نامرتب در جامعه و حتی در میان افراد خانواده ظاهر نمی شدند و اسوه یک مسلمان واقعی بودند که نکته به نکته کارهایشان درس عملی برای مسلمانی و نمونه شدن است.
- رهبر معظم انقلاب؛ آیت الله خامنه ای: در منزل امام، آینه ای به دیوار بود که هرگاه امام بلند می شدند، خود را در آن می دیدند و خود را مرتب می کردند. من آن جا به نظم امام پی بردم. در آن زمان طلبه ها مقید به آینه و این کارها نبودند؛ علمای پیرمرد که ابداً توجه به این امور نداشتند. لیکن امام خیلی مرتب بودند.
- خانم زهرا مصطفوی (دختر امام (ره)) نقل می کردند: لباس ملاقات امام جدا بود. اگر روزی سه الی چهار مرتبه برای ملاقات به حسینیه می آمدند، وقتی به اتاق برمی گشتند، با آن لباس در اتاق نمی نشستند؛ بلکه لباسهایشان را در می آوردند و تا می کردند، عمامه را رویش می گذاشتند و یک پارچه سفید هم رویش می کشیدند و بعد می آمدند، می نشستند. امکان داشت روزی سه الی چهار دفعه به ایشان می گفتند که جمعیت برای ملاقات آمده، بفرمایید، باز بلند می شدند و لباس خانه را در می آوردند و لباس ملاقات را می پوشیدند؛ یعنی هر چیز به جای خود.
منبع: پرتال امام خمینی (ره)