پاسخ به:بحث و گفتگو در مورد شعار سال و پیام نوروزی رهبر در سال 1396
شنبه 5 فروردین 1396 7:39 AM
بنام خدا
- کدامیک از بندهای این پیام نوروزی از نظر شما اهمیت بیشتری دارد؟ مختصراً توضیح دهید.
به نظر بنده تمامی کلمات و جملات بیان شده رهبر معظم دارای اهمیت بوده و هست زیرا همانگونه که ایشان فرمودند این سخنان مطالبه ی خودشان و مردم است و نکته قابل توجه اینکه ایشان در همان ابتدای سخنان خود فرمودند که تلخی سال 95 عمدتا در مسائل اقتصادی و اجتماعی بوده است : (هم تلخیهایی داشتیم که عمدتاً مربوط به مسائل اقتصادی و اجتماعی است که اشارهای به آنها خواهم کرد).
همچنین ایشان پس از بیان نکات مثبت سال 95 مثل عزت ایران و ملت عزیزمان، امنیت کشور، همت جوانانه و حرکات مومنانه انجام شده با اشاره به تلخی ها و سختی های سال 95 فرمودند:
(تلخیها و سختیها عمدتاً مربوط به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است؛ طبقات متوسّط و ضعیف در طول سال درگیر این مشکلات بودند و همچنان هستند؛ چون از وضع مردم مطّلع هستم، لذا تلخی را با همهی وجود حس میکنم؛ تلخی کامِ مردم، بخصوص مردمِ ضعیف و فرودست و طبقات ضعیف که مربوط به مسائل اقتصادی و مشکلات اقتصادی است، مثل گرانی، مثل بیکاری، مثل آسیبهای اجتماعی که آنها هم عمدتاً منشأ اقتصادی دارند؛ مثل تبعیضها و نابرابریها).
و در نهایت نقطه کلیدی سخنان ایشان :
به اعتقاد من این نقطهی کلیدی عبارت است از تولید، تولید داخلی؛ و اشتغال و عمدتاً اشتغال جوانان؛ اینها آن نقاط کلیدی اصلی است. اگر ما توانستیم روی این دو نقطه متمرکز بشویم و کارها را بر این اساس برنامهریزی و دستهبندی بکنیم، تصوّر این است که کار بهمیزان زیادی جلو خواهد رفت و موفّقیّتهای چشمگیر و محسوسی پیش خواهد آمد.
- چه کنیم که این نامگذاریِ سالها تنها «حالتِ شعاری» نداشته باشد؟
همانگونه که ایشان فرمودند باید روی نقاط کلیدی اعلام شده یعنی تولید ملی و اشتغال متمرکز شد و با برنامه ریزی کارها را مدیریت کرد.
( بعد تولید و اشتغال؛ این مجموع نقاطی است که بایستی همه بر روی آن متمرکز بشوند. مطالبهی من و مطالبهی مردم از مسئولین عزیز و محترم این است که بر روی این دو نقطه متمرکز بشوند و کارها را با برنامهریزی انجام بدهند )
- به نظر شما، چه راهکارها و اقداماتی برای تحقق این شعار میتواند مؤثر باشد؟
عمل کردن به بند بند موارد بیان شده از سوی مسئولین و مردم میتواند تاثیر زیادی در تحقق این موارد داشته باشد.بیاد دارم زمانیکه با تعدادی از متخصصان آلمانی که در ایران و در محل کار ما بودند صحبت میکردم ، از آنها پرسیدم چگونه آلمان به سطح بالای فنی و تخصصی و خود کفائی رسیده است ؟ آنها در پاسخ گفتند که بعد از جنگ جهانی همه مسئولین و مردم کمر همت بسته و با اتحاد کامل و بطور خستگی ناپذیر سالهای متمادی بدون استفاده از تولید خارجی و با تکیه بر تولید داخلی و بالابردن کیفیت آن خودمان سختی کشیدیم و تحمل کردیم تا به اینجا رسیدیم که اکنون بعضی از برندهای ما شهرت جهانی دارد و نمونه است در دنیا.
- شعارهای منتخب سال، ابتدا با استقبال بسیار خوبی از سوی مسئولین و مردم مواجه میشود، اما پس از مدت زمان کوتاهی از موجِ ایجاد شده کاسته و به مرور به فراموشی سپرده میشود. به نظر شما چگونه میتوان تا حدّ امکان از این معضل جلوگیری کرد؟
تنها راه انجام موارد نظارت و کنترل دقیق هست و بدون نظارت هیچوقت موارد درست انجام نمی شود چون در شرایط فعلی زمانه اکثرا به فکر منافع خودشان هستند و برایشان مهم نیست بقیه چه می شوند و یا مملکت چه خواهد شد و نمونه های بارز آن را میتوان در عدم حمایت از صنایع و تولیدات داخلی مسئولان و البته پائین بودن کیفیت بعضی از موارد تولید شده و گرانتر بودن تولیدات داخلی از مشابه خارجی در بعضی موارد و................ ورود بدون کنترل و نظارت کالاهای خارجی که از مبادی رسمی و غیر رسمی وارد می شوند و عزمی برای جلوگیری آنها وجود ندارد دانست ، زیرا اگر از ورود این کالاها که به غلط نام آن را قاچاق گذاشته اند جلوگیری شود منافع و درآمدهای افراد خاص کم خواهد شد.