توليدات علمي ايران 11 برابر متوسط دنياست
شنبه 18 دی 1389 9:47 PM
خبرگزاري فارس: معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار همدان گفت: توليدات علمي ايران 11 برابر متوسط دنيا است كه با مديريت بيشتر در علم باليني و پزشكي ميتوانيم رتبههاي بالاتري را كسب كنيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، كريم مطهريمؤيد ظهر امروز در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشكي همدان اظهار داشت: ايران اسلامي طي سالهاي 2000 تا 2009 ميلادي با ارائه يك هزار و 826 مقاله علمي برتر رتبه 26 در جهان و رتبه دوم منطقه را به دست آورده است كه اين امر نشاندهنده رشد سريع علمي در كشور است.
وي افزود: در سال 2009 حدود شش درصد از مقالات پزشكي دنيا در ايران توليد شده است به طوري كه ايران جزو پنج كشوري است كه بيشترين سرعت را در رشد توليدات علمي به خود اختصاص داده است.
معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري همدان اضافه كرد: از سالهاي 2005 تا 2009، 15 مقاله توليد شده ايراني در بيش از 100 مجله برتر پزشكي جهان به ثبت رسيده است.
وي تأكيد كرد: ايران با توليد 3 هزار و 346 مقاله و 9 هزار و 839 استناد بين سالهاي 1997 تا 2008 رتبه 53 را بين 106 كشور دنيا به دست آورده است.
مطهري گفت: به غير از اينكه در زمينه علوم پزشكي و باليني كه صاحب رتبههاي جهاني خوبي هستيم در مسائل هستهاي نيز صاحب امتيازيم به طوري كه در سال 2010 رتبه نخست منطقه را در بخش هستهاي به دست آوردهايم.
وي اضافه كرد: ايران 11 برابر متوسط دنيا توليدات علمي دارد كه با مديريت بيشتر در علم باليني و پزشكي ميتوانيم رتبههاي بالاتري را در دنيا كسب كنيم.
معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري همدان تصريح كرد: در سياستهاي كلي نظام و برنامه پنج ساله توسعه كشور توجه زيادي به امر تحقيق و پژوهش شده است كه حمايت جدي از دانشمندان و پژوهشگران در تمام زمينهها از مؤلفههاي اصلي در سياستهاي كلي نظام است.
وي ابراز داشت: در پايان برنامه پنجم سه درصد از توليد ناخالص كشور به تحقيق و پژوهش اختصاص يافته است و اين نشاندهنده حمايت جدي مسئولان از صاحبان فكر و انديشه است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز با بيان اينكه سابقه پژوهش ايران قبل از انقلاب بسيار ناچيز بود، افزود: از نظر رشد علمي در جهان اسلام داراي رتبه نخست هستيم و از لحاظ توليد مقالات رتبه دوم در منطقه را در دست آوردهايم؛ بنابراين هيچگونه محدوديتي در منابع براي پژوهش و تحقيق وجود ندارد.
رضا صفيآريان با اشاره به اينكه مردم براي حل مشكلات خود از دانشگاهها انتظار دارند، افزود: ما بايد به سمت پژوهش كاربردي حركت كنيم و از اعتباري كه هزينه شده است بيشترين سود را به دست آوريم چرا كه اين به معناي توليد ثروت ملي به وسيله پژوهش است.
وي با اشاره به اهميت استفاده از طب سنتي و احياي آن در كشور گفت: علوم پزشكي نوين با توجه به درصد زيادي از بيماريهاي مزمن به بنبست ميرسد اما در جامعه فعلي طب سنتي حرفهاي زيادي براي گفتن دارد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان همدان تأكيد كرد: اگر پژوهشهاي ما به سمت طب سنتي حركت كند و بتوانيم اين علم سنتي را به روشهاي علمي پالايش كنيم منبع عظيمي براي توليد ثروت در استان ايجاد ميشود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: دانشگاه علوم پزشكي همدان با توجه به بافت گياهي استان همدان ميتواند قطب طب سنتي در كشور شود و همچنين ميتواند با توليد داروي گياهي در كل كشور صاحب بازار شود.