0

گذری بر زندگی‌نامه حضرت عبدالعظیم

alibeiki
alibeiki
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 1003

پاسخ به:گذری بر زندگی‌نامه حضرت عبدالعظیم
سه شنبه 14 مهر 1388  10:01 AM

فرمودهامام هادی علیه السلام درباره دانای ری "حضرت عبدالعظیم"

ابوتراب رویانی از ابوحماد رازی نقل می کند که بر علی بن محمد علیهما السلام در" سِرِّمَن رَای" درآمدم، و او را از مسائل حلال و حرام پرسیدم ، مرا پاسخ گفت ؛ چون او را وداع گفتم فرمود:
" حماد ! اگر برای تومشکلی در دین پیش آمد، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی بپرس و سلام مرا به اوبرسان"
سپس این امام بزرگواربرای او دعا کرد و دین او را درست خواند . صدوق به اسناد خود از وی می نویسد:
بر امام خویش علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفربن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب علیهم السلام درآمدم. چون مرا دید فرمود:" مرحبا بر تو ای ابوالقاسم! تو به حق دوست ما هستی." گفتم:
" پسر سول خدا! می خواهم دین خود را بر شما عرضه کنم تا اگر پسندیده است بر آن ثابت بمانم تا خدا را دیدار کنم. " ، فرمود:
" بگو" . و چون عقیده خویش را عرضه کردم ، امام فرمود:" ابوالقاسم ، به خدا این دین خداست که آن را برای بندگانش پسندیده
است ؛ بر آن پایدار باش . خدا تو را در دنیا و آخرت بر آن پایدار بدارد."

نظر دانشمندان شیعه درباره دانای ری "حضرت عبدالعظیم"
1-صدوق ، محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه، کتابی درباره این بزرگوار به نام " اخبار عبدالعظیم" دارد که در آن خبرهای منقول او را آورده ، او درباره عبدالعظیم چنین می نویسد:عابد ، پارسا و مرضی بود .
2-سید مرتضی، وی را با صفتهای" سید پارسا، عالم، زاهد، بلند مرتبت و بزرگ منزلت، ستوده و می نویسد:" از امامان ، امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهم السلام را درک کرد و شیعه از احادیث و روایات
او تا کنون بهره برده است."

3-دانشمند رجالی مشهور، " نجاشی " در کتاب رجال خود ، داستان آمدن این سید بزگواربه ری ، به عبادت پرداختن و مخفی زیستن او را آورده ، سپس سلسله روایت خود را از وی از طریق احمد بن علی تا ابوتراب رویانی
ذکر می کند و می نویسد: " عبدالعظیم بن عبدالله، همه روایتهای خود را برای ما نقل می کرد."

4-حسن بن یوسف بن علی بن مطهر معروف به علامه حلی در کتاب خلاصه درباره او چنین می گوید: " عالم ، عابد و پارسا بود"
بار الها! ما را نیز از مقربان درگاهت قرار ده.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها