پاسخ به:چرا حواسمان نیست؟
چهارشنبه 13 بهمن 1395 4:33 AM
همین که میشنویم ژاپنی ها کمترین وقت (حدود 19 دقیقه) رو در شبکههای اجتماعی میگذرونن ولی ایرانیها حدود 5 تا 9 ساعت، خودش واقعاً جای تأمل داره! چی شده که یه عده از فضای حقیقی دوست دارن فاصله بگیرن و بیشتر سرشون توی گوشیا باشه؟؟؟ آخه توی اون مثلاً تلگرام چی هست خداییش؟؟!!!! من که هر چی نگاه میکنم میبینم چیزِ بخصوصی نداره. بیشتر کانالها و گروه ها هم که شده بستر پخش پیام بازرگانی و تبلیغ و از این چرت و پرتا، که 95 درصدشون هم الکیه به نظرم. مثلاً طرف میاد ساعتها وقت صرف میکنه و از درسش میزنه و بعد میگه وقت نکردم امتحانو بخونم! خُب عزیزم هر کسی که کلّش توی تلگرام و جاهای دیگه باشه وقت نمیکنه. روز بعد فاتحه امتحانو میخونه. دست به دامان استاد! خواهش و التماس برای گرفتن نمره. اونم حالتهای مختلف: یکی 10 میخواد، یکی نمره ای میخواد که مشروط نشه. همینجوری بعضیا نمره میگیرن، میان بالا. دانش آموخته میشن و میرن. یه جایی استخدام میشن! حال تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل!
پس میبینیم که یکی از آسیبهای این شبکه های اجتماعی، پایین آمدن سواد خیلی از دانشگاهیان و دانشجویانه. بالأخره تأثیر داره. علمشون اونجور که باید با کیفیت باشه و با سطح قابل قبولی از دانشگاه بیرون برن، نیست.
این مورد یکی از اون همه آسیبه. آسیبهای خانوادگی مثل طلاق عاطفی زن و شوهر، وِل شدن بچه ها به امان خودشون و خیلی چیزای دیگه هم از معایب این شبکه هاست که بارها شنیدیم. ولی ساده از کنارش گذشتیم. چون نمیتونیم اون عادت خودمون رو کنار بذاریم. من همیشه میگم -توی همه مسائل- برای شکستن یه سری عادات و شرایط، مقاومت میکنیم و دلمون نمیخواد وضعیت رو عوض کنیم -حتی اگه وضعیت خوبی نباشه-. بیخودی مقاومت میکنیم و دوست نداریم این مقاومت که مقاومت منفی ای هست رو از بین ببریم.
اونایی هم که این طور سرگرمیها رو درست کردن، مطمئناً همینا رو توی سرشون داشتن و خواستن زندگی ماها از این طریق بی کیفیت بشه. خودش یه جنگه به هر حال. دلشون برامون نسوخته. گفتن اینا رو از این طریق سرگرم کنیم تا از خیلی چیزا غافل بمونن و بعد ما گوی سبقت رو بِرُباییم! (البته نباید پیشرفتهایی هم که کشورمون توی زمینه های مختلف بدست آورده رو نادیده بگیریم.). اونا خیلی حساب شده تر از ماها دارن استفاده میکنن. مدیریت استفاده از این فضاها هم خودش هنره!
مزایای این شبکه ها رو هم نباید نادیده گرفت. نمیشه دست روی اینا گذاشت و ندیدشون. خودم از خیلی مزایای تلگرام استفاده میکنم. خب در حد خودش خوبه. ولی دست و پاگیر و مزاحم نباید باشه برای ما. ولی همین مزایاشم جوری نیست که 24 ساعته آدم باهاش درگیر باشه. ای یه ساعتی یا یه روزی خواسته باشی نیاز پیدا کنی، آنچنان نیاز مُبرَمی نیست به نظرم. ولی خب وارد زندگی شده و باید مدیریتش کرد.
واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشهاش كجاست ...