به گزارش فرهنگ نیوز ، علی ملازمانی دکترای روانشناسی گفت: به طور معمول بخش زیادی از مشکلات زوج ها به دلیل اختلالات اضطرابی و افسردگی ایجاد می شود و علت اصلی آن اختلافات بین زوجین به خاطر اختلالات ساده روانشناختی است که به راحتی و حتی بدون دارو قابل درمان هستند.
وی بیان کرد: معمولا اختلالات اضطرابی و افسردگی بیشتر در خانم ها مشاهده می شود و آمارها نشان می دهد که اضطراب و افسردگی در خانم ها بیش از آقایان است.
این روانشناس تصریح کرد: وجود اضطراب سبب کاهش نشاط زندگی شده و فردی که افسردگی دارد دائما افکار منفی در سر پرورانده و افکار ناخوشایند گذشته را مداوم در ذهن مرور می کند که این درگیری ذهنی باعث می شود، رفتار فرد نسبت به خانواده و محیط تغییر کند.
وی اظهار داشت: اگر میزان افسردگی بالا باشد فرد به خود کمتر توجه دارد که این بی توجهی سبب می شود فاصله میان همسران بیشتر شده و این فاصله موجب افزایش بدبینی و ایجاد سردی بین زوجین شود.
ملازمانی عنوان کرد: بخشی دیگر از مشکلات بین زوجین به خاطر نداشتن آشنایی با حقوق و وظایف خود و یکدیگر است که هرکسی از منظر دید و خواسته خود احساس می کند باید طرف مقابل نیازهایش را تامین کند در حالی که ما باید براساس یک چارچوب و ملاک معین حقوق خود و یکدیگر را مشخص کنیم.
این روانشناس تاکید کرد: اکثر زوجین از مهارت شناخت حقوق خود و یکدیگر غافل هستند که لازم است افراد مهارت های زندگی را یاد گرفته و بدانند چگونه باید با همسر خود ارتباط برقرار کنند.
ملازمانی گفت: بخش عمده ای از مشکلات مرتبط با نوع ارتباطات زوجین است که این موضوع نیازمند آموزش و آگاهی در زمینه مهارت ارتباط میان زوجین بوده که اگر افراد وظایف خود را شناخته و سعی در انجام آن داشته باشند بخش قابل ملاحظه ای از مشکلات حل می شود.
وی با بیان اینکه درصد کمی از اختلافات به دلیل معیار غلط در انتخاب همسر است که می تواند منجر به ایجاد ناسازگاری و افزایش میزان طلاق در جامعه شود، تصریح کرد: افراد باید پیش از شروع زندگی مشترک حتما به یک روانشناس مراجعه کنند تا تشخیص داده شود که با یکدیگر تناسب دارند یا خیر و نتیجه مشاوره را بپذیرند.
این روانشناس افزود: در صورت متناسب بودن دختر و پسر، با توجه به نظر مشاوره، با شرکت در کلاس های مهارت آموزی با انواع مهارت های زندگی آشنا شوند تا بدانند که باید چگونه زندگی کنند و در صورت وجود اختلالات روانشناختی به درمان آن بپردازند.
ملازمانی یادآور شد: افراد با شناخت خود و نیازهای واقعی زنان و مردان، همچنین با آگاهی بر تفاوت های روانشناختی و فیزیولوژیک خود و همسر، شناخت اصل و ریشه و آگاهی بر توانایی های یکدیگر و تقسیم درست وظایف تا حدود زیادی می توانند اختلافات میان یکدیگر را برطرف کنند.