آموزش بافت شبه قالی به صورت مرحله به مرحله
سه شنبه 23 آذر 1395 9:27 PM
1- گونی ( بهتره که گونی که انتخاب میکنید جنسش نازک نباشه، من خودم از گونی برنج 50 کیلویی تایلندی استفاده میکنم )
( شکل شماره1) ( قمیت 2000 تومن)
2- سوزن شبه قالی ( دو نوع تو بازار وجود داره یکی که سرخود و دیگری باید روی یه سرنگ سوار بشه که دومی بهتره )
(شکل شماره 2 و 3 ) (1500 تومن بدون سرنگ )
3- نخ مخصوص شبه قالی ( نخی که من استفاده میکنم مارکش بهاران ) ( شکل شماره 4 ) ( کلافی 1000 تومن )
4- طرح کار ( اگه کاری که میخواین انجام بدین قرینه است اون روی یه کاغذ به سایز کوچیک بکشین و بعد بزرگش کنید و کپی کنید روی گونی در غیر اینصورت، از اول روی گونی بکشید ) ( شکل شماره 5 )
5- سوزن، نخ، قیچی، خط کش و کاربن
1- ابتدا یه سوزن خیاطی برداشته و نخ میکنیم و دو سر آن را گره میزنیم. ( شکل شماره 6 )
2- نخ شبه قالی را از داخل نخ سوزن رد میکنیم. ( این کار برای آسانتر شدن نخ کردن سوزن شبه قالی میباشد) (شکل شماره 7 )
3- بعد سوزن را ابتدا، از سرنگ رد کرده و بعد داخل سوزن شبه قالی میکنیم. ( شکل شماره 8 )
4- سوزن شبه قالی یه سوراخ دیگه روی سر سوزن دارد، حال ما باید سوزن خیاطی را از اون سوراخ هم رد کنیم از طرف قسمت اریب سوزن. ( شکل شماره 9 )
5- بعد از انجام مراحل بالا نخ شبه قالی را از نخ سوزن در آورده و به اندازه 10 سانتیمتر اضافه برای کار میگذاریم.
روی طرحی که گذاشتم، کار را توضیح میدهم.
1- بافتن از پشت کار شروع میشود.
2- ابتدا باید دورگیری طرح انجام بدیم.
معمولا برای دورگیری کار 2 الی 4 ردیف میبافیم.
3- برای بافتن، باید نوک سوزن که اریب است به سمت جهت بافتن باشد. ( شکل شماره 10 )
4- سوزن تا انتها داخل گونی کرده و دوباره آن را در می آوریم به این صورت کوک های هم اندازه می زنید.
5- در رج بعدی باید کوک ها وسط کوک های قبلی زده شود.
6- فاصله هر رج با رج بعدی خود نباید کم یا زیاد باشد.