0

آموزش بافت شبه قالی به صورت مرحله به مرحله

fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3415

سه شنبه 23 آذر 1395  9:27 PM

شبه قالی زیبا

شبه قالی زیبا

وسایل لازم برای بافت شبه قالی

1- گونی ( بهتره که گونی که انتخاب می‏کنید جنسش نازک نباشه، من خودم از گونی برنج 50 کیلویی تایلندی استفاده می‏کنم )

( شکل شماره1) ( قمیت 2000 تومن)

01

01

• سایز این گونی حدود ( 50 × 70 ) برای کارهای بزرگتر می‏تونید هر چند تا که دوس داشتین به هم بدوزین البته با چرخ خیاطی و یا اینکه اگه طرحتون کوچیک بود گونی رو نصف کنید )
  • قبل از شروع کار حتما گونی رو شسته و یک یا دو روز زیر فرش پهن کنید تا صاف شود.

2- سوزن شبه قالی ( دو نوع تو بازار وجود داره یکی که سرخود و دیگری باید روی یه سرنگ سوار بشه که دومی بهتره )

(شکل شماره 2 و 3 ) (1500 تومن بدون سرنگ )

02

02

03

03

3- نخ مخصوص شبه قالی ( نخی که من استفاده می‏کنم مارکش بهاران ) ( شکل شماره 4 ) ( کلافی 1000 تومن )

04

04

4- طرح کار ( اگه کاری که می‏خواین انجام بدین قرینه است اون روی یه کاغذ به سایز کوچیک بکشین و بعد بزرگش کنید و کپی کنید روی گونی در غیر اینصورت، از اول روی گونی بکشید ) ( شکل شماره 5 )

05

05

• طرحی که من گذاشتم سایزش 5×7 است برای کشیدن آن بر روی گونی آن را 10 برابر بزرگتر می‏کنیم.
  • برای کشیدن روی گونی می‏تونید از ورق‏های کاربن استفاده کنید اما بعدش دوباره باید روی خطوط رو با خودکار بکشین.
  • حتما طرح مورد نظرتون با لبه گونی باید 5/1 الی 2 سانتیمتر فاصله داشته باشد.

5- سوزن، نخ، قیچی، خط کش و کاربن

طریقه نخ کردن سوزن برای بافت شبه قالی

1- ابتدا یه سوزن خیاطی برداشته و نخ می‏کنیم و دو سر آن را گره می‏زنیم. ( شکل شماره 6 )

06

06

2- نخ شبه قالی را از داخل نخ سوزن رد می‏کنیم. ( این کار برای آسانتر شدن نخ کردن سوزن شبه قالی می‏باشد) (شکل شماره 7 )

07

07

3- بعد سوزن را ابتدا، از سرنگ رد کرده و بعد داخل سوزن شبه قالی می‏کنیم. ( شکل شماره 8 )

08

08

4- سوزن شبه قالی یه سوراخ دیگه روی سر سوزن دارد، حال ما باید سوزن خیاطی را از اون سوراخ هم رد کنیم از طرف قسمت اریب سوزن. ( شکل شماره 9 )

09

09

5- بعد از انجام مراحل بالا نخ شبه قالی را از نخ سوزن در آورده و به اندازه 10 سانتیمتر اضافه برای کار می‏گذاریم.

طریقه بافتن شبه قالی

روی طرحی که گذاشتم، کار را توضیح می‏دهم.

1- بافتن از پشت کار شروع می‏شود.

2- ابتدا باید دورگیری طرح انجام بدیم.

• برای طرح ما ابتدا دور کف پا و انگشتان دورگیری می‏کنیم سپس وسط کف پا و انگشان را می‏بافیم و در آخر زمینه کار را می‏بافیم.

معمولا برای دورگیری کار 2 الی 4 ردیف می‏بافیم.

3- برای بافتن، باید نوک سوزن که اریب است به سمت جهت بافتن باشد. ( شکل شماره 10 )

10

10

4- سوزن تا انتها داخل گونی کرده و دوباره آن را در می آوریم به این صورت کوک های هم اندازه می زنید.

• حتما سوزن را تا جای که امکان دارد، فرو ببرید در غیر این صورت پرز ها کوتاه و بلند می‏شود.
  • کوک های که می‏زنید باید هم اندازه باشد.
  • حتما حتما باید توجه کنید که در حین کار نخ کارتون آزاد باشد.

5- در رج بعدی باید کوک ها وسط کوک های قبلی زده شود.

6- فاصله هر رج با رج بعدی خود نباید کم یا زیاد باشد.

• هر چند دقیقه روی کار را نگاه کنید زیرا ممکن است در حین کار قسمت هایی بافته نشده باشد.

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها